Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy akik nem...

Miért van az, hogy akik nem hisznek semmiben azok jönnek ide minket, ezoterikusokat piszkálni?

Figyelt kérdés

Gondolok itt arra, hogy minek jönnek ide, továbbá miért nem hisznek semmiben...

Pl: Ezoterikus: Isten / földönkívüliek / valami / valaki megteremtette az univerziumot és a Földet, az életét, pusztította az életet újrateremtette és kiválasztott egy életrevaló fajt ( az embert ) és bevezette a civilizációba.

Ezzel szemben szkeptikus / szimpla ember aki az ezósokat kritizálja:

VÉLETLENÜL, CSAK ÚGY A SEMMIBŐL ősrobbanás, szintén CSAK ÚGY VÉLETLENÜL egy bolygó ( a Föld ) olyan helyre került ( született / jött létre ), ahol kialakulhatott az élet és, hogy ha 1 km-el arrébb lenne ( mindegy melyik irányban ), vagy tűzforró egy jéghideg, fagyott lenne minden és nem lenne élet. VÉLETLENÜL becsapódik egy aszteroida, VÉLETLENÜL kialakul az élet, majd ugyanígy VÉLETLENÜL egy másik aszteroida miatt kipusztul ez az élet, de új fajta élőlények jelennek meg. VÉLETLENÜL egy faj kiemelkedik közülük, civilizálódik. Itt be lehet vezetni egyiptom és angliát (+ az ok nélküli vándorlásokat ), azaz a piramisok ( minek építeni ilyen nagy vackokat és mégis hogyan építettek abban az időben ilyen - korhoz mérten - tökéletesre egy dolgot, és a Stone Heange: hogyan? Olyan követ amiből épült csak 100-150 km-re lehet találni: azaz hogyan és minek vittek 100-150 km-re az ősemberek egy adott pontra ilyen alakban köveket.

#szkeptikus #ezoterikusok
2013. nov. 11. 20:16
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
92%
Azért látjátok, mégis kialakult minden a isten nélkül! Eddig se volt, nem is lesz (Bár lehet, hogy az ember létrehozza, ki tudja)! És akkor jön az a betanult papi duma, hogy az olyan összetett dolog, mint az emberi szem, hogy alakulhatott ki csak úgy magától? És jönnek a hozzá értő, és intelligens 21. századi emberek akik elmondják, hogy nem magától alakult ki hanem számtalan faj több milliárd évi fejlődésének a tetőpontja! És akkor kapjuk azt, hogy istenkáromló, meghogy hülyegyerek, meg majd mész a pokolba....stb! Ilyenkor jönnek ezek a smylik: -_-" mert sajnáljuk az emberi faj értelmi szintjét majd jönnek ezek a smylik: :D amikor már olyanokat olvasunk, hogy ezért kár volt kijönni anyánkból! Amúgy ne zavarjon senkit, hogy az istenes mese ugyan az mint a walt disney csak nem walt disney hanem biblia, és a walt disney az több mesét gyártott! De nem értem, hogy miért hiszik el az istenes mesét? Oké nekem ezt nehéz felfogni, hisz már lejöttem a fáról de.......értitek!
2013. nov. 11. 20:58
 12/34 anonim ***** válasza:

Egy megjegyzés az előttem szollóhoz:

"És akkor jön az a betanult papi duma, hogy az olyan összetett dolog, mint az emberi szem, hogy alakulhatott ki csak úgy magától?"

...

Néha azt mondják, hogy nézzétek, hogy milyen tökéletes alkotás az emberi szem,....

....

Nos az emberi szem közel sem tökéletes. A retina sem normálisan áll, és közel sem olyan tökéletes mint a macskák szeme.

2013. nov. 11. 21:03
 13/34 anonim ***** válasza:
13%
Az életet istentől kaptunk, ajándékba amit sajnos, vissza kell hogy adjuk, a halálunkkor ahogy a biblia is mondja. porból lettünk s porrá leszünk. :-D holnap reggel megyek megkereszteltetem magamat. Üdvözletem keresztelt Jigsaw a hivatásos mintakép és hívő keresztény. ;)
2013. nov. 11. 21:04
 14/34 Grielean ***** válasza:
86%

1. A szkeptikus véletlenül sem egyenlő sem az ateizmussal, sem a materializmussal, sem az agnosztikussal, és még csak véletlenül sem jelenti azt, hogy az ember nem hisz semmiben!

2. A Föld ellipszispályán kering, amelynek egyik G

gyújtópontjában van a Nap. A napközel és naptávol helyzetek különbsége pedig közel 5 millió km! Ezek szerint minden évben újra és újra megfagyunk, majd elolvadunk? Jó tudni, eddig fel sem tűnt...

3. Jó, tegyük fel, hogy nem véletlenül csapódik be az aszteroida. Akkor Isten pusztítgatja rendszeresen a teremtményeit? Ez tényleg sokkal reálisabb -.-

4. Mondanál nekem olyan vándorlást, ami kizárt, hogy okkal történt volna? Nem is muszáj emberét, akár a teljes állatvilágban is keresgélhetsz, úgy sem fogsz találni!

5. A piramisok miértje elég jól ismert, és a miért kérdésre a válasz még a legelvontabb, megalapozatlan hipotézisekben sem a "vacak".

Ez eddig egy nagy nulla, kérdező! Próbálj meg esetleg gondolkozni, majd próbáld újra!

2013. nov. 11. 21:06
 15/34 anonim ***** válasza:
hjam1029 igazad van, nem tökéletes az emberi szem!
2013. nov. 11. 21:10
 16/34 anonim ***** válasza:
97%

"VÉLETLENÜL, CSAK ÚGY A SEMMIBŐL ősrobbanás"

Jó,szerintem se te,se én nem vagyunk a téma csúcsán,úgyhogy hanyagoljuk.Én azért megjegyzem:Több 100 000 munkaórányi kutatás,több 1000 különböző kutatótól,és országtól valamivel alátámasztottabb mint egy totál anonim egy a sok közül könyvben írtak.

"szintén CSAK ÚGY VÉLETLENÜL egy bolygó ( a Föld ) olyan helyre került ( született / jött létre ), ahol kialakulhatott az élet és, hogy ha 1 km-el arrébb lenne ( mindegy melyik irányban ), vagy tűzforró egy jéghideg, fagyott lenne minden és nem lenne élet. "

Na planetológiában már jártasabb vagyok.Maradjunk annyiban:Ez az egy km-es dolog úgy hülyeség ahogy van.Gondold csak át:A Föld durván 12 700 km átmérőjű.Van egy általad durván 1 km széles körpálya,és csak ebben az zónában van habitábilis övezet.

Akkor ha ez igaz lenne,évente egyszer egy jégkorszakot kéne átélnünk,hisz a Föld enyhe ellipszispályán kering.sőt,a szimpla tengely körüli forgásból adódóan is naponta körülbelül 3000 km-t mozdulunk el Naptávolba,Napközelbe a te álltalad kijelölt zónától.Szóval éjfélkor elvileg -20 foknak,délben pedig +30 foknak kéne lennie minden nap,hosz ennyit mozdulunk el a Naptól/Nap felé (bőven többet mint egy kilométer)

Szóval...hogy enyhén fogalmazzak:szamárság az írásod.

" VÉLETLENÜL becsapódik egy aszteroida"

Még szép hogy véletlenül.Vagy talán direkt?Jófej a te istened.Ért ám a poénkodáshoz!

"VÉLETLENÜL kialakul az élet, majd ugyanígy VÉLETLENÜL egy másik aszteroida miatt kipusztul ez az élet, de új fajta élőlények jelennek meg."

gondolom evolúció és abiogenézis téren is hasonlóan művelt vagy mint az első két pontban.

" Itt be lehet vezetni egyiptom és angliát (+ az ok nélküli vándorlásokat ), "

Nem,végül is tényleg.Miért is vándoroljon egy nép?Hisz csak mondjuk jön egy ellenséges népcsoport,jön egy klímaváltozás és az addigi erdőket sztyepp váltja fel,ezért arrébb kell menni...Ugyan,minek.

A durva hogy ez már nem is komoly természettudomány hanem egyszerű töri.

"( minek építeni ilyen nagy vackokat és mégis hogyan építettek abban az időben ilyen - korhoz mérten - tökéletesre egy dolgot, és a Stone Heange: hogyan? Olyan követ amiből épült csak 100-150 km-re lehet találni: azaz hogyan és minek vittek 100-150 km-re az ősemberek egy adott pontra ilyen alakban köveket."

Vándorsziklákról tetszett e hallani?Ha nem:Ezek olyan nagy szikladarabok,melyeket a jégkorszaki gleccserek magukkal hordtak több 10-100 km-en át,és amikor elolvadtak,akkor a magukban hordozott sziklákat szépen lerakták.Így egy tájidegen alakzatként ott hevernek a különben teljesen sík terepeken is.Nem ritka ez,egész észak-közép Európa és észak-nyugat Európa tele van ilyenekkel,mint például Lengyelország is.Ahol volt jégkorszak,és gleccsermozgás ott ezek megvannak.

Valszeg a Stone Heange is ilyen vándorsziklákból lett összerakva.Látod,nem kell UFO-t hívni még a felhő megmagyarázásához is.De tudom,így sokkal izgibb a történet.

2013. nov. 11. 21:11
 17/34 anonim ***** válasza:
97%
Ja,Grielean már beelőzött,majdnem ugyanazt írtam.Na látod kérdező,ez a másik nagy baja az ezónak!Míg mi Grieleannal majdnem totál ugyan azt írtuk (mert közös ismereteink vannak ugyanarról a témáról) addig,ti ezósok 1000+n választ írtok már csak arra a kérdésre is hogy miért kel fel a Nap.Egyszerűen nem vagytok objektívek,így majdnem tökél...nem,pontosítok:teljesen tökéletesen vitaképtelenek vagytok.
2013. nov. 11. 21:18
 18/34 anonim ***** válasza:

isten megveri az ellene vétkezőket ezért pokolra kerültök. :-D Biblia azt mondja, ha megdobnak kővel,

dobd vissza kenyérrel. meg fogom a kenyeret majd bele rakok egy

téglát, és homlokom vágom valamelyik szkeptikust. :-)

2013. nov. 11. 21:20
 19/34 anonim ***** válasza:
Jigsaw2.0 Bitangul tudatlan vagy! Haladjál a korral!!!! Möge nem tudom ki aki hosszú regényt írt! Mindenben igazad van kivéve abban, hogy a Föld 12700 km átmérőjű mert meg sem közelítetted, mert 40.000 km átmérőjű! ;)
2013. nov. 11. 22:19
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

kedves kérdező!

talán azért van ennyi szkeptikus ezen az oldalon, mert bizonyíték hiányában akar mindenki mindent bizonyítani.

szóval, ha egy jelenséget be tudsz úgy mutatni, h azt a tudományos akadémia elismeri, több helyen tudományosan kísérletekkel bizonyították a hitelességét, és szaklapokban publikálták, akkor elhisszük!

ha nem akkor pedig siccc!

mert bizony, mikor egy tudós egy új felfedezéssel áll elő, azt több évnyi kísérletezgetés, és bizonyítási eljárás előzi meg.

na ezért kételkedik itt mindenki.

2013. nov. 11. 22:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!