Azt adom amit kapok? Hogy is van ez? Tanacsot kerek!
Hm. Hogy spirituális szempontból ez mit jelent és hogy jön le, nem tudom. Viszont vannak olyan emberek, akikkel muszáj keményebben fellépni, mert ha kedves vagy, csak kihasználnak és hülyének néznek.
Személyes véleményem az, hogy ez az 'azt adok, amit kapok' nem mond ellent a pozitív gondolkodásnak vagy az emelt rezgésszintnek.
Én alapból kedves vagyok másokkal, de ha átb...ák a fejem, azért nehogy már továbbra is kedves legyek velük...
az előző nagyon jól mondja.
és nem mindenkinek ugyan az a kenyér. én is sajnos tapasztaltam már, hogy akinek évekig segítettem, csak mélyebbre süllyedt. hát kiderült hogy neki a segítség az volt amikor magára hagytam, mert akkor végre, egy mélypont után, de összeszedte magát.
az ilyesmit megállapítani és kiszűrni az őszinteséggel lehet leginkább. ha figyelsz arra, hogy mindig azt mondd amit gondolsz, akkor nagy baj nem lehet. magadra koncentrálj ne másra. én például rájöttem, hogy az ilyen emberek kiölték belőlem az őszinteséget. tehát lehet hogy azért alakul rosszul pár dolgod, mert nem őszintén dobsz vissza kenyérrel, és lehet hogy azoknak az embereknek nem is az a kenyér
1. Mások gondján-baján nem lehet segíteni, csak tanácsot adni, mindenkinek saját magától kell hogy változzon.
2. Hogy jó vagy, pozitívan gondolkozol, nem azt jelenti, hogy soha nem mondasz nemet, vagy nem osztasz ki mást.
3. Kenyérrel dobtam vissza... Nem az a helyes ha mindent elnézel, és csak tűrsz. Mindenkinek van igazság érzete, ami egy idő után felháborodik ezen, és igazságot akar!
4. Konfliktus kezelést tanulni kell, hogy hogyan is válaszoljak a megalázó kérdésekre úgy, hogy ne legyek bántó.
5. Nem az a konfliktus megoldás, ha lesüllyedek a szintjükre.
6. A jóságot sokszor kihasználják, és az emberbe rúgnak.
7. Ellenek ellenére még is ki kell állnunk a jó mellett, ami sokszor nem könnyű, sokan ezért nem is teszik.
8. Olykor sok embertől, csoporttól kapunk sértő bántást. Ezeket lenyelni nem szabad, hanem szépen megbeszélni hogy figyelj nekem ez meg ez sértő volt. Amennyiben továbbra sem akar változtatni a viselkedésén, akkor amennyiben lehet ott kell hagyni, mert csak sérűléseket fogunk szerezni.
9. Sokat kell olvasni különböző könyveket, hogyan is kell az emberekkel bánni, mert igen nehéz.
10. Csak a jót tedd.
11. Kenyérrel dobsz vissza sok mindent jelent. Többek között, hogy kiállsz bizonyos dolgok mellett, de sok esetben hagyod a másikat hagy csinálja a hülyeségét, hiszen a másik ember tetteit, viselkedését nem tudjuk megváltoztatni.
12 Akit nem tudsz megváltoztatni szeretettel, nem érdemes lesüllyedni a szintjükre csak azért, mert meg akarod mutatni nekik, vagy hogy ne rúgjanak beléd. A " rosszabb" emberek között is mindig van erősebb, így lehet hogy a helyzeted nem változik semmit, csak te magad leszel egyre kegyetlenebb, hogy mindenkit legyőzz. De minek!
Az előttem szólókkal nagyrészt csak egyetérteni tudok. Konkrétan a kérdésedre válaszolva: a béke, optimizmus, pozitív gondolkozás nem azt jelenti, hogy nem létezik rossz, csak jó dolgok történnek az életemben, minden szép és jó, akkor is, amikor senki szerint nem az", hanem a képesség arra, hogy meglásd a rosszban is a jót. Elvégre minden rosszban van valami jó. ;)
Az, hogy segítőkész vagy, kenyérrel dobsz vissza, stb, nem azt jelenti, hogy nem mondhatsz nemet (ezt én is kőkeményen tanulom épp ^^'), mert ha mindenre igent mondasz, ki fognak használni. Néha az embereknek pont arra van szüksége, amit korábban is írtak, hogy magukra maradjanak, főleg azoknak, akik mindig mástól várják a segítséget és a megmentést, mert amíg megmented őket, addig rád fognak várni, DE az is kevés lenne, ha az életedet adnád értük, mert szerintük te mindig tudnál még többet tenni, és miért is nem tetted meg? Az ilyeneknek mondj nemet azon elv alapján, miszerint ha halat adsz neki (azaz segítesz megint), egyszer jóllakik, de ha megtanítod halászni (azaz, hogy segítsen magán, akkor az Isten is megsegíti), akkor egy életen át jóllakhat. ;)
Ami meg a kenyérrel visszadobást jelenti konkrétan, az sem a birka hozzáállást takarja, miszerint annak is segítesz (!!!), aki ártott neked! Ez nagy tévedés! Aki megdob kővel, az árt neked, hisz fáj a kő, de ha kővel dobsz vissza, abból csak dobálózás lesz. Ám a kenyér nem csak puhább, mint egy kő, hanem még ehető is. Azaz: az igazi "kenyérrel visszadobás" esetében meglehet, hogy te is megdobod őt a válaszoddal, de azok nem kemény és fájó szavak, hanem táplálóak. Az már az ő döntése, hogy a hozzávágott kenyeret eldobja-e dühöngve és felháborodottan, vagy inkább elkezd falatozni belőle, azaz magába fogadja a válaszodat, táplálkozik belőle, s mondhatni, tanul tőled ezáltal? :) Aki nem, arra a korábbiak érvényesek: nem a segítségedre van szükségük hanem egy balekra, akit kihasználhatnak. ^^
Szóval azt mondom, tanuld meg, mi a valódi pozitív gondolkodás. Az odaadó szeretet még nem tesz balekká, csak tudj nemet mondani, hisz ha egy forintod sincs, azt sem tudod szétosztani, vagy odaadni másnak, a nulla nem osztható semmivel, és megsokszorozni sem tudod. :)
Fontos még az önismeret. Hiszen rossz énképpel nincs pozitív gondolkodás, esetleg csak ideig óráig. Aztán megint előjön amit valójában gondolunk magunkról.
Nem azt kapjuk vissza amit teszünk a másikkal, hanem azt ahogyan gondolkozunk. Hiába segítesz, ha magadban egyfolytában morogsz sértve érzed magad, mert akkor morgást és sértődöttséget kapsz. Azaz nem a látszat számít, ki mit tesz, vagy nem tesz, hanem a szív rejtett gondolata, hogyan is gondolkozunk elsősorban magunkról, értékes embernek tartjuk-e magunkat, nyitottnak őszintének . Amit gondolunk magunkról többségében azt kapjuk vissza.
Mennyien vannak negatív énképpel, aztán panaszodnak, hogy semmi jó nem történik velük!
Mennyien vannak akik csak azért sikeresek mert szívük legmélyéből elhiszik, hogy azok, ezt sugározzák ki a környezetükre, ezzel kelnek-fekszenek. Nincs egy csepp kétely se a szívükbe.
Erre mondják olyanok vagyunk amilyennek érezzük magunkat. Ha egy semmire kellő, minek élek én, depressziós személynek érzem magam akkor az is vagyok.
Ha egy sikeresnek, barátságos, mindenki szeret engem, és én is szeretem az embereket, nyílt, jó kedélyűnek tartom magam akkor az vagyok.
A kérdés az, hogy a negatív énképű ember, hogyan lehet pozitív énképű.
Elsősorban úgy, hogy csak jókat gondolsz magadról és másokról. Már ez egy nehéz feladat a mai világban. De a pozitív énképű ember, soha se szidja magát, nem alacsonyítja le magát. Elhiszi hogy sikeres.
Ha valakinek nagyon nem megy ez, akkor azt szoktam mondani, egy kis nagyképűség senkinek se árt.
Gondolataink nagy mértékben meghatároznak minket.
Ezért reggel esete, tudatosan öt percig dicséjük magunkat! Egy hónap alatt már látni fogjátok a változást.
De persze alapvető, hogy a másik ember főlé, se helyezzük magunkat, viszont alá helyezni sem szabad. Egyenértékű embernek, aki kiáll azért ha megalázzák, de soha nem alázz meg másokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!