Vámpírok a Bibliában. Hol is?
Sziasztok:)!!
Én hiszek Istenben és sokszor hallottam h a vámpírok benne vannak a Bibliában...melyik résznél????
hol?
ez engem is érdekelne.
annyi mindent kiolvastak már abból a könyvből, de ezt még nem hallottam.
ne legyünk már ennyire hülyék a vámpírizmus, a bibliában is ugyanúgy meg meg tanálható részben vagy egészben. az első vámpír Káin (Biblia) volt,
Ádám és Éva elsőszülött fia. Miután
Káin megölte öccsét, Ábelt (Biblia)
Ábelt, Isten örök kárhozatra ítélte.
Káin megkóstolta öccse vérét, ezért
csak véren élt, így vált vámpírrá" [link]
Ötös: úgy látom te "Vámpír: A Maszkabál"-on nevelődtél :D
Példabeszédek 30:14 (Károli):
[Van] olyan nemzetség, a kinek fogai fegyverek, és a kinek zápfogai kések; hogy a szegényeket kiemészszék e földrõl, és az emberek közül a szûkölködõket.
Mózes 12:23 (Károli):
Csakhogy abban állhatatos légy, hogy a vért meg ne egyed; mert a vér, az a lélek: azért a lelket a hússal együtt meg ne egyed!
(UI: Nehogy elhidd a viccet...Amennyire tudom nincs semmi konkrétan vámpíros, ez kamu.)
Ezt a Káin az első vámpír sztori a WoD szerepjátékokban találták ki. Ezen felül van még egy rahedli másik történet a vámpírok eredetére vonatkozóan. Persze ezeket is a mítoszok körében kell kezelni. Hogy csak egyet mutassak:
A vámpírok a Popol-Vuh-ban vannak,
a Bibliában már eléggé befedték az ezzel foglalkozó részeket.
A két történet egyébként ugyanarról szól:
a Popol Vuh és a Biblia.
= az Atlantisz után történtekről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!