Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mitől lehet ez?

Mitől lehet ez?

Figyelt kérdés

Most lehet hülyének fogtok nézni, azért amit megpróbálok megfogalmazni, bár elég nehéz lesz:)

Igazából arról van szó, hogy ha gondolok egy napra vagy egy számra akkor sokszor automatikusan társítok hozzá egy színt is. Csak egy példa: kedd-barna. Meg van olyan, hogy egy szám "szimpatikus" nekem, egy másik pedig nem, például a 12es igen, de a 13 már nem. Hallottam olyan emberekről, akik szintén így "gondolkoznak" ,csak már elég rég így nem tudom mi ez.

Mitől lehet ez? Vagy egyáltalán mi ez? Lehet ebből valami előnyöm vagy hátrányom?

2013. szept. 2. 07:25
 1/7 A kérdező kommentje:
Meg olyan is előfordult már nem egyszer, hogy eszembe jutott valami, hogy ez akár valósággá is válhat, és meg is történt. Sajnos pénzt még nem tudtam magamnak "oda gondolni":)
2013. szept. 2. 07:27
 2/7 anonim ***** válasza:
Össze szoktuk ezeket keverni. Gondolok rá -> megtörténik. Ez így igaz, csak annyi, hogy akkor is megtörténne, ha nem gondolnék rá. Nem én idézem elő, csupán megérzem, mi fog történni. A színek asszociációja zenéhez, eseményekhez, dolgokhoz egy tulajdonsága az agyunknak. Vannak, akik zenehallgatás közben a színekben gyönyörködnek. Nem rendkívüli dolog ez, csak nem mindenkinél működik ilyesmi.
2013. szept. 2. 07:50
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szinesztéziának hívják. Egy elég ritka idegrendszeri elváltozás, de semmi bajt nem okoz, sőt inkább segít, mint árt.
2013. szept. 2. 08:58
 4/7 anonim ***** válasza:
Utolsónál a pont. Ha kicsit gyakorolsz, ilyeneket tudsz vele készíteni: [link]
2013. szept. 2. 14:30
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem is van ilyen a számoknál, pl. 1-fehér, 2-barna, 3-sárga, 6-piros, 7-lila. De rémlik valami, hogy első osztályban különböző hosszúságú műanyag rudacskákkal játszottunk, azoknak volt ilyen színe :) Nekem még semmi előnyöm, vagy hátrányom nem származott belőle.
2013. szept. 2. 18:05
 6/7 anonim ***** válasza:
Ja, nem is, az öt a sárga :D
2013. szept. 2. 18:07
 7/7 anonim ***** válasza:

Általában azok szoktak párosítani szavakat, akik másképp nem képesek megjegyezni, tanulni. pl.: jobb láb = széna, bal láb = szalma

Ez mindenképpen csak előnyödre válhat!

2013. szept. 2. 18:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!