A valóság valóban illúzió?
"Átfogó értelmezés: kezdetben volt a semmi. A semmi részecskéi egy napon összesűrűsödtek, és akkorát robbantak, hogy abból valami lett. " ""Kezdetben nem "volt a semmi", hanem "nem volt semmi", még idő sem. Tehát nem volt olyan időpont, amikor az energiamegmaradás ne teljesült volna. Az ősrobbanásnak nincs előzménye, hiszen nincs olyan hogy "az ősrobbanás előtt". ""? egy válaszadó
Még ma se nincsen se idő, se tér. E kettő és minden más csak az ember számára valós és létező. Még az elme számára sem létező dolgok. Hisz korszakokat lehet átlépni gondolatban, és a legtávolabbi pontokat is elérheted. Az időt csak az észleli, ami véges. Az ember számára megvan határozva az idő. De mi van azzal aminek nem a föld forgása szabja meg az életét?
"adfgrzhn válasza:
Tudod mi van: a bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka. Attól még, hogy nem tudod bebizonyítani valamiről, hogy létezik, létezhet. Ezek mondjuk eléggé alapvető dolgoknak tűnnek nekem."
-aanna válasza:
Igen, alapvető. Az istenhívők is ezt mondják. És igazuk van.
adfgrzhn:"Akkor most vagy mindennek van tudata, vagy a tudat megszűnésével minden megszűnik?"
-aa-válasza:
Minden tudat. Egyetlen tudati lét van. Ez a duális felvetés, miszerint: a tudat határozza meg a létet ill. a lét határozza meg a tudatot meghaladja, az évszázadokon átívelő dilemma fölé lép:
Egyetlen tudati lét van.
A buddhisták ezért mondják:
mindennek buddha-tudata van.
A kőnek is. A diófának is, a cinegének is. Az embernek is - és ő tud róla szavakkal beszélni, tud szabadon tenni a megismerés megértés irányában és tud szabadon alkotó tevékenységet végezni. És támaszkodhat bamegezve a kocsmapulton. De mindig egy tudatállapotot fejez ki.
A madár éneke. Röpte. Szépnek látjuk: amikor látjuk a szellem transzparenciáját az anyagon keresztül. Az egyetemes intelligencia átragyogtatja a világot.
Kedves adfgrzhn, ha neked ennyire fontos, hogy ne legyen tudat, szellem csak matéria, legyen a te akaratod szerint. Neked van igazad, írásban adom:
idióta vagyok, amiért is a fentieket tapasztalom, átélem és meghatározónak tudom/érzem. Na jó így?
Ne csinálj semmi kiszaladós butaságot, nem ér annyit a vita.
-aa-
Késő, már kiszaladtam és halálra gázoltak. Amúgy a vita nem a materializmusról szólt, meg arról, hogy nincs szellem, se tudat, csak anyag, stb. A kérdés ott ér véget, hogy nincs CSAK szellem és CSAK tudat, hanem van ez is, az is.
Na küldj egy képet magadról, de gyorsan.
Minek neked a kép, ha már egy úthenger elintézte, hogy a 3;4,5 hullaházi teremben helyezkedj el?
Tudat és lét EGY. Tudati lét. Tehát nincs külön, de aki ragaszkodik ehhez a babonához, azt én nem akarom megzavarni.
-aa-
Hogyhogy minek a kép? Majd tűket szurkálok bele. Kérlek írd már le részletesen, hogy hol hallottad ezt, hogy tapasztaltad meg és szerinted mi a magyarázata, csak hogy kontroll legyen.
Kezdd így: azért van mindennek tudata, mert...
"Kezdd így: azért van mindennek tudata, mert.."
Szó sem lehet róla.
MINDEN TUDAT.
(és van, aminek olyan sűrű anyaga is van, amit látsz, amibe a buksi fejed beleverheted, úgy hogy utána csak arról beszélsz: az van amit mérni lehet)
Ez az írás magam vagyok, nyomtasd ki és vuduzd meg.
-aa-
Ezek az annák olyan furák. Honnan tudod, hogy vuduzni akartam? Lehet, hogy csak dartsozni. Amúgy így nem ér, hogy nem támasztod alá az állításaidat. Ilyen alapon és is elmondhatom, hogy a Holdról jöttem, ami nem is sajtból van, hanem szürke ízű májkrémből, mindenki edda dalokat énekel és köszönéskor tarkónverdesik egymást.
Bebizonyítsam? Szó sem lehet róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!