Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Tudnátok jó elméleti könyvet...

Tudnátok jó elméleti könyvet ajánlani az univerzum működéséről? (lehetőleg erősen tudomány centrikusat)

Figyelt kérdés

Olvastam Balogh Béla Végső valóság c. könyvét és az első fele nagyon tetszett, amiben az univerzumban található anyagokat különböző frekvenciájú állóhullámként magyarázta. Ilyen újfajta megközelítésű témákat szívesen olvasnék az univerzumról, de leginkább csak az érdekelne ahol sok fizikai alátámasztás is van.

Ami csak hitre alapoz bizonyítások és magyarázatok nélkül az nem érdekel.

Előre is köszi!

2013. aug. 19. 11:05
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

#9: Nem azért írtam, hogy beletapossak az önérzetedbe, teljesen komolyan írtam, amit írtam. Szerintem egyszerű, alapvető dolgokkal kéne foglalkoznod előbb, mert akkor magad is felismernéd, hogy mekkora kamuzás folyik például a Végső valóságban. Ha van egy stabil, összefüggő matematikai-fizikai alapod és hozzá egy egyszerű, de jól felépített ismeretanyag, akkor érdemes majd elkezdeni a bonyolultabb dolgokkal foglalkozni. Példa: ha már kisujjból kirázod a newtoni fizika alapvető számításait és a gimis matekot, akkor érdemes kacsintgatni a relativitáselmélet felé.

Ha érdekel a kvantumfizika, akkor óvatosan bánj a forrásokkal, mert nagyon-nagyon sok helyen totálisan félreértelmezik, az ég világon minden belemagyaráznak, azért, mert az átlagember nem ért belőle egy kukkot sem. Óvakodj a miszikus magyarázatoktól (a tudat teremti az anyagot, meg hasonlók).

Nincs bajom azzal, ha valakinek más a világnézete, mint nekem, sőt, nagyon jól teszed, hogy igyekszel megismerni több mindent. Az a könyv viszont nem más világnézetet nyújt, hanem önkéntesen kiforgatja a tudomány fogalmait és borzasztóan hibás következtetéseket von le, áthágva minden logikát. Ami hülyeség, az hülyeség. Amúgy eleve gyanúra adjon okot, ha valaminek ennyire hivalkodó címe van... Pont úgy, mint a méregdrága csodaszer, ami állítólag meggyógyít minden betegséget.

David Ickétől pedig óva intelek. Hallgass a józan eszedre, és amikor a négydimenziós alakváltó hüllőlényekről olvasol tőle, akkor azért remélem elfog egy olyan sejtés téged is, hogy eszeveszett baromságokat olvasol épp :)

2013. aug. 22. 22:07
 12/13 anonim ***** válasza:

Szcientológia 8-8008

Az emberi képesség megteremtése

Egy ismeretlen tanítás töredékei

(A végtelen szeretet az egyetlen valóság, minden más illúzió)

-az utolsó könyv elég demagóg című, de vannak benne érdekes gondolatok.... az első két könyvet én nagyon szeretem (azt hittem ebben a rendszerben, ebben az életben, ebben az élettérben már nem tudok továbblépni, de mégis csak megjött számomra az új)

Meggyőződésem, hogy ebben az élettérben az elérhető legmagasabb tudást a szcientológia képes nyújtani.

DE!

Ez összességében egy nagyon veszélyes anyag (lehet), ezért mindenkit figyelmeztetek,

hogy legyen óvatos és használja a saját értelmét, amikor esetleg kapcsolatba kerül vele.

2013. nov. 26. 02:33
 13/13 anonim ***** válasza:

Tehát:

vizsgálja meg az érveket és az ellenérveket is (ez mindig nagyon fontos)!

Ez egy kétterminálos (=kétpólusú) univerzum, tehát a megértéshez mindkét pólust meg kell ismerni. (!!!)

Ne hagyjátok, hogy bárki rövidre zárjon benneteket (az egy pólussal)!

EBBEN AZ UNIVERZUMBAN EGYEDÜL AZ IGAZ, AMIT ÁLLÍTANI ÉS TAGADNI IS LEHET.

2013. nov. 26. 02:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!