Kedves ezotéria olvasók/kérdezők/kommentelők! Találjunk kie gy szörnyet, mint anno a 4chanen a the raket, hátha a miénk is lesz olyan sikeres! :DD (? )
nekem eszembe jutott pár de ha ide le írom a drágákat sokan olvassák aztán hiszékeny barmok sem fogják be venni itt GYIKon :D
inkább el lövöm egy kérdésbe
egyébként jó ötlet lehetne írni egy blogot róla mellé pár szemtanúi beszámoló aztán hülyébb réteget már lehet etetni
Én most két szemszögből tudnám megközelíteni a dolgot.Az egyik a
-kísértet,transzcendens,meg hasonló nagyon misztikus dolgok.
a másik a
-tudományosan már inkább kivitelezhető.Gondolok itt génmanipulációra,mutációra,vírusra,robotokra,kiborgokra.
Az első fajtára jó példa a nem rég született slender man.
Teljesen értelmetlenül követi és rabolja az embereket,és minden fizikai törvénynek ellent mond (gondolok itt az alakváltó képességére,hogy csak úgy előterem a semmiből,hogy nincs arca)
A második típusra jó példa lehet a chupakabra például,ami tekinthető génmanipulációs kísérletnek is.
Szerintem először is az alap koncepciót találjuk ki,melyik irányba is akarnánk elindulni.
Én a kettes startkompozícióra szavaznék,mert az egyest nehezebb elhitetni.
Lehet hogy sokkal ijesztőbb egy testetlen,félig túlvilági valami,ami bármikor bárhol megtalál,de sokkal nehezebb is elhitetni másokkal.
Szóal legyen a kettes szerintem.
Szerintem ne biológiai lényt találjunk ki,mert az már eléggé lerágot csont (gondolok itt csupakabrára,nagylábúra,krákenre,meg hasonlókra,amik mind biológiai dögök,és már elég kevesen hisznek bennük)
Szerintem vagy a dimenziókkal,geometriával,és matematikával kéne valamit csinálnunk.
Tehát arra gondolok hogy a legtöbb ember alig tud valamit a biológiáról,és a matematikáról.Ezt ötvözve,kitalálhatnánlk valami a szokványostól eltérő lényt,ami más matematikai feltételek szerint él.(mondjuk ez egy négy térdimenziós lény lenne,ami képes látni bármit minden irányból,és képes szilárd testeken áthatolni.)
Ez a lény nagyjából olyan szuperlény lenne hozzánk képest,mint amilyen szuperlények vagyunk mi,egy két dimenziós világban élő lényhez képest,ami képtelen elképzelni olyan irányokat mint le,föl.
Na ez a lény is ezért lenne ilyen ilyesztő.Képes lenne ismeretlen irányokban mozogni,ismeretlen irányokon keresztül hatni,ismeretlen irányokból látni,és ezzel kijátszva mindent.
Azt is el tudnám képzelni hogy amolyan anomália lenne ez a lény.Tehát mondjuk akarata szerint változtathatná az adott területen a mágneses teret,megbolygathatná az elemi részecskéket,vagy tudata szerint irányíthatná a tér görbületét,akár az idő folyását is.
Én ezt találom elég jónak.
De ha nem akarunk ennyire elrugaszkodni akkor szerintem forduljunk a nano robotokhoz.Képzeljetek el egy hatalmas masszát,ami bármilyen apró repedésen,bármilyen alakot felvéve ,bárhol elkaphatna!Mindez molekula méretű nano robotokból állna,és mondjuk programozási hiba miatt embereket zabálna,és az ő anyagaikból építkezne.(de persze tárgyakat,például kocsikat is simán be tudna falni)
Na,milyen lett?
És mielőtt kérdeznétek,nem,nem vagyok sci fi író.
Én is nagyon örülnék neki ha végre lenne egy itt kitalált lény, ami híressé válna. Most pont azon munkálkodom, hogy ezen lényeket megismertessem a nagyközönséggel. Egyenlőre még csak eggyel foglalkozom (ez nem más mint a Loú) de amint több kedvem és időm lesz a többire is sor kerül.
A Loú természetrajzát már írom egy blog formájában. [link]
Möbiusz-szalag nekem is tetszenek az ötleteid, jó kis lényeket lehetne belőlük kihozni. A nanorobotos emlékeztet a Vashta Neradára, de aki nem néz Doctor Who-t az úgyse ismeri.
Üdv. David Williams
szerintem az elobbiekben leirt leny kifejezetten erdekesnek tunik mar csak az ido es a ter miatt.ha jobban belegondolunk egy jo photoshoppossal tokeletes kamufotokat keszithetunk. van is egy ismerosom aki profi az ilyenekben es sokkal hihetobb kepet is osszetudna rakni mint pl a slender-kepek
a teste/kinezete lehetoleg ne allati eredetu legyen az mar nagyon el van pocsekolva (jeti,nagylab,lochnessi szorny stb.)
talan azzal erhetunk el nagyobb hatast ha a lenyt semmihez sem tudna hasonlitani az ember.se allathoz se emberhez.
van par otletem a kinezetevel kapcsolatban ha erdekel valakit szivesen kuldok par skiccet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!