Lehetséges hogy a mi világunk egy másik világ pokla?
Viszont igaz is. Ha pedig ezt nem veszed figyelembe, hát jól meg is ba..nak majd.
:)
Azért az érdekes, hogy a materialisták szemében épp pont a vallásosak a korlátoltak, akiknek vallási dogmáik korlátolják be izgalmas világunk megismerésének lehetőségeit. Ezen szerintem kár is vitatkozni, mindkét félnek igaza van a maga szemszögéből. Sőt, a két szemszög végeredményben ugyanaz, csak más szűrők működnek bennük.
"Amíg az anyagi világot fogod tekinteni igazi életnek, addig folyamatosan a korlátaiba ütközöl majd."
Hiába imádkozol, hiába fohászkodsz akármennyit akármennyi és akármilyen istenhez, a gravitáció attól még gravitáció marad. Ebbe a korlátba Te is beleütközöl, akár akarsz, akár nem, és sosem fogsz tudni úgy repülni, mint a madár. Ez egy olyan korlát, amely mindkettőnk szabadságát pontosan ugyanúgy és ugyanolyan mértékben korlátozza, függetlenül attól, hogy melyikünk vallásos és melyikünk nem.
Ellenben a materialisták feltalálták a repülőt...
Nem a materialisták találták fel a repülőt, hanem a "hívő álmodozók" a gondolataikkal teremtették.
Aki folyamatosan a korlátokat nézi, az max. tanárként kerülhet kapcsolatba a tudománnyal, vagy kevés tudású, de annál oktondibb felhasználóként.
Nem csak ennél a kérdésnél vettem észre az egysíkúságot, hanem már néhány kérdésnél olvastam a véleményedet, és ez alapján.
A tudománynak egyébként vannak olyan területei amik nem egzaktak(bár nem szeretem ezt a kifejezést). Amiről ennél a kérdésnél beszélni lehet, az teológia és filozófiatörténet. Merészebb és felkészültebb beszélgetőpartnerekkel esetleg egy alternatív történelemről.
Dukkhalayam ashasvatam: ez a világ szenvedésekkel teli és minden átmeneti.
"Az anyagi világ a legfelsőbb bolygótól a legalacsonyabbig a szenvedések helye, ahol az ismétlődő születés és halál
uralkodik."
Ezt nem én találtam ki, hanem Isten mondja.
Ilyen ez a világ, pokol, ha úgy tetszik. Semmikép nem a mennyország!
Kár, hogy se a teológia, se a filozófiatörténet nem tartozik a természettudományok témakörébe. Még az is necces, hogy a tudományok témakörébe beletartozik-e; a teológia pont az általa tárgyalt témakörök bizonyíthatatlansága végett, a filozófiatörténet pedig a nagy semmiről történő elmélkedések történetét mutatja be. Mindenesetre érdekes "hadsereg" élén kívánsz szembeszállni a fizikával és hasonló kaliberű tudományágakkal...
Azzal kapcsolatban pedig, hogy "a repülőt a hívő álmodozók a gondolataikkal teremtették", azt hiszem, nincs több kérdésem... :) Az ilyenekre szokta volt mondani régi jó (sajnos már megboldogult) fizikatanárom, hogy "Ülj le fiam, egyes."
""Az anyagi világ a legfelsőbb bolygótól a legalacsonyabbig a szenvedések helye, ahol az ismétlődő születés és halál
uralkodik."
Ezt nem én találtam ki, hanem Isten mondja."
Nekem minden napom érdekes, tanulságos, egyik sem a szenvedésről szól. Hogy a tieid arról szólnak, az már a Te bajod, nem az enyém ;)
Tehát vagy nem ugyanazon a bolygón élünk, vagy Isten hazudott neked. Esetleg egy alternatív lehetőség, hogy mégsem olyan jó a vakbuzgó valláskövetés, mint a materializmus? Elvégre Te érzed szenvedésnek az életed, én pedig boldognak :)
"Aki folyamatosan a korlátokat nézi, az max. tanárként kerülhet kapcsolatba a tudománnyal, vagy kevés tudású, de annál oktondibb felhasználóként. "
No hát akkor jobb ha magadba nézel: kettőnk közül Te vizslatod és szajkózgatod állandóan a korlátokat, a korlátoltságot, nem én ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!