Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Lehetséges hogy a mi világunk...

Lehetséges hogy a mi világunk egy másik világ pokla?

Figyelt kérdés

2013. júl. 19. 12:08
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
53%
Valóban "korlátolt", ha ez alatt azt érted, hogy nem hiszek a vallási mesékben, inkább az engem körülvevő világ valós miértjeit vagy hogyanjait keresem és próbálom megismerni. Végül is valóban bekorlátozom ismereteimet a fizika korlátai közé; azon korlátok közé, amelyek világunkat is mozgatják, működtetik. Ebbe a vallási mendemondák főszereplője nem fér bele, állítólagos ténykedése pedig még kevésbé. De nyitott vagyok mindenre: amint tudsz kézzelfogható bizonyítékkal szolgálni Isten létezésére, minden további nélkül belátom tévedésem. Addig viszont lehet, hogy jobb lenne, ha nem rontanád itt a levegőt: nem biztos hogy jót tesz a mentális állapotodnak, ha ennyi korlátolt ember között tanyázol...
2013. júl. 19. 15:09
 12/37 anonim ***** válasza:
53%
Elnézést, most vettem észre, hogy a kérdés átkerült az ezoba. Ez a Ti pályátok, úgyhogy tolom is innen a bringát.
2013. júl. 19. 15:10
 13/37 Jézus :) ***** válasza:
Amíg az anyagi világot fogod tekinteni igazi életnek, addig folyamatosan a korlátaiba ütközöl majd. De a legtöbb egoista ember hasonlóan vélekedik mint te. Mert számukra az az élet törvénye, hogy "az erősebb kutya b....k". Viszont ez a felfogás sajnálatra méltó.
2013. júl. 19. 15:32
 14/37 anonim ***** válasza:
69%

Viszont igaz is. Ha pedig ezt nem veszed figyelembe, hát jól meg is ba..nak majd.

:)

Azért az érdekes, hogy a materialisták szemében épp pont a vallásosak a korlátoltak, akiknek vallási dogmáik korlátolják be izgalmas világunk megismerésének lehetőségeit. Ezen szerintem kár is vitatkozni, mindkét félnek igaza van a maga szemszögéből. Sőt, a két szemszög végeredményben ugyanaz, csak más szűrők működnek bennük.

2013. júl. 19. 15:44
 15/37 anonim ***** válasza:
53%

"Amíg az anyagi világot fogod tekinteni igazi életnek, addig folyamatosan a korlátaiba ütközöl majd."

Hiába imádkozol, hiába fohászkodsz akármennyit akármennyi és akármilyen istenhez, a gravitáció attól még gravitáció marad. Ebbe a korlátba Te is beleütközöl, akár akarsz, akár nem, és sosem fogsz tudni úgy repülni, mint a madár. Ez egy olyan korlát, amely mindkettőnk szabadságát pontosan ugyanúgy és ugyanolyan mértékben korlátozza, függetlenül attól, hogy melyikünk vallásos és melyikünk nem.

Ellenben a materialisták feltalálták a repülőt...

2013. júl. 19. 15:50
 16/37 anonim ***** válasza:
35%

Nem a materialisták találták fel a repülőt, hanem a "hívő álmodozók" a gondolataikkal teremtették.

Aki folyamatosan a korlátokat nézi, az max. tanárként kerülhet kapcsolatba a tudománnyal, vagy kevés tudású, de annál oktondibb felhasználóként.

Nem csak ennél a kérdésnél vettem észre az egysíkúságot, hanem már néhány kérdésnél olvastam a véleményedet, és ez alapján.

A tudománynak egyébként vannak olyan területei amik nem egzaktak(bár nem szeretem ezt a kifejezést). Amiről ennél a kérdésnél beszélni lehet, az teológia és filozófiatörténet. Merészebb és felkészültebb beszélgetőpartnerekkel esetleg egy alternatív történelemről.

2013. júl. 19. 16:30
 17/37 anonim ***** válasza:
48%

Dukkhalayam ashasvatam: ez a világ szenvedésekkel teli és minden átmeneti.

"Az anyagi világ a legfelsőbb bolygótól a legalacsonyabbig a szenvedések helye, ahol az ismétlődő születés és halál

uralkodik."

Ezt nem én találtam ki, hanem Isten mondja.

Ilyen ez a világ, pokol, ha úgy tetszik. Semmikép nem a mennyország!

2013. júl. 19. 17:18
 18/37 anonim ***** válasza:
53%

Kár, hogy se a teológia, se a filozófiatörténet nem tartozik a természettudományok témakörébe. Még az is necces, hogy a tudományok témakörébe beletartozik-e; a teológia pont az általa tárgyalt témakörök bizonyíthatatlansága végett, a filozófiatörténet pedig a nagy semmiről történő elmélkedések történetét mutatja be. Mindenesetre érdekes "hadsereg" élén kívánsz szembeszállni a fizikával és hasonló kaliberű tudományágakkal...

Azzal kapcsolatban pedig, hogy "a repülőt a hívő álmodozók a gondolataikkal teremtették", azt hiszem, nincs több kérdésem... :) Az ilyenekre szokta volt mondani régi jó (sajnos már megboldogult) fizikatanárom, hogy "Ülj le fiam, egyes."

[link]

2013. júl. 19. 17:21
 19/37 anonim ***** válasza:
a meny pokla vagyunk
2013. júl. 19. 17:27
 20/37 anonim ***** válasza:
53%

""Az anyagi világ a legfelsőbb bolygótól a legalacsonyabbig a szenvedések helye, ahol az ismétlődő születés és halál

uralkodik."

Ezt nem én találtam ki, hanem Isten mondja."

Nekem minden napom érdekes, tanulságos, egyik sem a szenvedésről szól. Hogy a tieid arról szólnak, az már a Te bajod, nem az enyém ;)

Tehát vagy nem ugyanazon a bolygón élünk, vagy Isten hazudott neked. Esetleg egy alternatív lehetőség, hogy mégsem olyan jó a vakbuzgó valláskövetés, mint a materializmus? Elvégre Te érzed szenvedésnek az életed, én pedig boldognak :)

"Aki folyamatosan a korlátokat nézi, az max. tanárként kerülhet kapcsolatba a tudománnyal, vagy kevés tudású, de annál oktondibb felhasználóként. "

No hát akkor jobb ha magadba nézel: kettőnk közül Te vizslatod és szajkózgatod állandóan a korlátokat, a korlátoltságot, nem én ;)

2013. júl. 19. 17:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!