Melyik fajta ember a rosszabb?
Az ezotériával nem lehet vitatkozni, mert ők maguk sem tudnak érveket felhozni, megmagyarázni a jelenségeket, definiálni, netán bizonyítani.
Amikor meg egyes "kutatásokat" érvekkel próbálok megkérdőjelezni, mint egy másik kérdésnél Sheldrake kutatását a Valószínűségszámítás segítségével, akkor pedig jól lepontoznak.
Most akkor teszem fel a kérdést: Melyikünknek is rugalmatlan a gondolkodása?
Persze nekem is megvan a saját hitvilágom, hiszek Istenben, mint teremtőerőben, bár nálam ez egy nagyon tág fogalom: Nem kifejezetten egy szakállas bácsi, hanem bármi, aminek köszönhető a létezésünk, legyen az földönkívüli, az előbb említett úriember, vagy a nukleinsavak véletlenszerű kombinációja.
Ha tágabb értelemben vesszük isten fogalmát, tehát mint univerzum megalkotóját, akkor ott is kellett egy szikra, akármi, amitől az egész beindult, ezt az akármit lehet nevezni istennek, bármi is legyen az. Nekem megvan a saját elképzelésem, ezt bizonyítani nem lehet, de nem is próbálom "rátukmálni" más emberekre áltudományos magyarázatokkal.
"aki a száraz, unalmas tények embere, ennélfogva unatkozik?"
Ez a legnagyobb baromság, amit eddig olvastam ebben a rovatban, pedig így is magasra volt téve a léc. Én mérnökinformatikus hallgató vagyok, folyamatosan hajt az új ismeretek szerzése, rengeteg tudományos cikket olvasok, imádom a matematikát, fizikát, azon belül az elektronikát. Nem hiszem, hogy ezek unalmas, száraz tények lennének, sőt kifejezetten bonyolult már az alapok megismerése, izgalmas, és valódi tudást adnak.
"de szerintem az előbbi a boldogabb, főleg ha meghagyják az álmai közt"
Erre csak annyit tudok mondani, hogy boldogak a lelki szegények, mert övék a mennyek országa.
Egyébként az ezotériával úgy alapjában véve nincsen bajom, gyermekkorban még hasznosnak is tartom, ha valaki hasonló dolgokkal foglalkozik, mert gondolkodásra kényszeríti az agyat, amitől fejlődik az egyén.
De onnantól, hogy sokan ezotéria és tudomány között akarnak párhuzamot vonni, sőt a tudományt lekicsinyítve nem is az ezotériát, hanem saját magukat a tudomány fölé helyezni úgy, hogy már egy elsőéves analízisen úgy buknának ki, mint a **ar, rendkívül irritáló.
A tudomány fejlődik, minden amit körülöttünk van, annak köszönhető, míg az ezotéria leragadt úgy 3000 éve és olyan tanokra alapoz, amik akkor születtek, amikor jóformán még semmit nem tudtunk a világról és ennek köszönhetően minden jelenséget isteneknek, vagy boszorkányoknak kellett tulajdonítani. Ráadásul erre alapoznak manapság, mert olyan jól hangzik, hogy 3000 éves tudomány :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!