Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A mai tudósok miért nem...

A mai tudósok miért nem ötvözik a tudományt az ezotériával, mint ahogy régen az Ahnenerbe tette?

Figyelt kérdés

Mindannyian csodálkozunk a németek fejlettségén a 40' években, tudjuk hogy azért voltak erre képesek, mert az Ahnenerbe intézeten keresztül sokat tanulmányozták az ősi tekercseket és technológiákat, emellett kutatták még a spirituális dolgokat, mágiát stb-t amit a tudománnyal ötvöztek . Szerintem ez ma is követendő példa lenne . Mit gondoltok ?

OM

2013. júl. 15. 18:07
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:

Zoltán Kvantumfizikus:

Ha megnyitottad a 09:09-es válaszoló által adott linket, láthattad, hogy látszik a program forráskódja. Mivel a fejlesztői környezet is ingyenes, így otthon bárki elkészítheti ugyanezt a programot, és ellenőrizheti az eredményt.

Kíváncsiságból én egy kicsit továbbmentem, és én is csináltam egy programot. Mindig 63 főt szimulál, 4 lehetséges kimenet, tehát 1/4 az esély arra, hogy eltalálja. A kísérletet megismételtem 2000-szer, ez a programnak kb. 3 másodperc. Az eredmény: 1021 esetben magasabb volt a találati 25%-nál, 458 esetben 30%-nál, 59 esetben 35%-nál, 4 esetben 40%-nál.

250.000-szer megismételve a kísérletet a maximum találati arány 49,2% volt. Szóval egyáltalán nem ritka a statisztikailag kiugró eset.

Közben amúgy megnéztem a honlapját, és érdekes dolgot találtam. A kísérlettel már leálltak, de még el lehet olvasni a jelentkezési feltételeket. A problémáim a következőek:

- Az általad írt cikkbenírják, hogy csak 2 ember számát kell megadni, nem négyét, ami rögtön ellentmond annak a honlapnak, amit te linkeltél, hiszen ott 4 emberről írnak.

- Az előbbi cikkben 45%-os találati arányról beszélnek, ami kisebb, mint a 2 lehetőség választásakor elvárható 50%, bár mivel az első pontban is tévedtek, valószínű, hogy itt is.

- Sheldrake honlapján van egy diagramm, ami azt mutatja, hogy egy másik kísérletben résztvevő emberek kb. 40%-a válaszolt rosszul, ami összhangban van a helyesen válaszoló 60,6%-al. Kb. két sorral feljebb azt írják, hogy 343 emberből 71 válaszolt rosszul. Ez 20,7%. Ha hozzávesszük a 40 50%-os arányt elérő embert, 29,4%-ot kapunk. Ez sehogy sem egyezik a diagrammon láthatóval. A helyesen válaszolók száma 232. Ez a résztvevők 67,6%-a, nem pedig 60,6%.

Ezt a három hibát kb. 5 perc olvasás során találtam, szóval úgy gondoltam, hogy nincs értelme tovább olvasni, mivel a telefonos kísérlete eredményét meg se találtam a honlapján.

Ha már kritizálom a kísérletét, leírom, hogy én hogyan végeztem volna a kísérletet:

Először két csoportra osztom az embereket, véletlenszerűen, majd fejenként minimum 50-szer felhívom őket, majd megkeresem a legeredményesebbeket, akik a legtöbbször találták el, hogy ki hívta őket.

Ezután 2 új csoportot készítenék, az egyikbe a 32 legjobb találatot elért ember kerül, a másikba a maradék 31, majd újabb minimum 50 hívással ellenőrizzük őket, hogy van-e eltérés, és mekkora az eltérés a másik csoporttól.

A kísérleteket és az elemzéseket pedig nyílván nem én végzem, és az ezeket végző személyek pedig nem tudhatnak arról, hogy ki miért került be egy bizonyos csoportba, illetve a kísérletet és az adatok elemzését sem végezheti ugyanaz a személy. A kísérletet véfző személy pedig semmit sem ismerhet meg az eredményekből a kísérlet vége előtt.

2013. júl. 16. 22:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!