Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A mai tudósok miért nem...

A mai tudósok miért nem ötvözik a tudományt az ezotériával, mint ahogy régen az Ahnenerbe tette?

Figyelt kérdés

Mindannyian csodálkozunk a németek fejlettségén a 40' években, tudjuk hogy azért voltak erre képesek, mert az Ahnenerbe intézeten keresztül sokat tanulmányozták az ősi tekercseket és technológiákat, emellett kutatták még a spirituális dolgokat, mágiát stb-t amit a tudománnyal ötvöztek . Szerintem ez ma is követendő példa lenne . Mit gondoltok ?

OM

2013. júl. 15. 18:07
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
64%

"Azért, mert valaki nem hisz vak módon a tudománynak"

Az a baj, hogy a vak hit a valláshoz és az ezotériához kell. A tudomány csak tényekkel szolgál; a feltételezéseit nem nevezi tényeknek és bizonyítani próbálja őket, de képes elvetni őket, ha tévesnek bizonyulnak. AZ ezo ezzel szemben nem vizsgálódik. A tudomány eszközeit használja, és a tudomány cáfolja az ezo tételeit. Ezek után az ezohívők a saját hugyos-szros szintjükre rántják a tudományt, és hitnek, de legalább hibásnak, elzártnak és ostobának kiáltják ki. Holott, ponthogy jól működött, és helyes módszerekkel szétalázta az ezót.

Egyik kísérlet sem járt elismert, bizonyított eredménnyel. Ha azzal jártak volna, már tényként kezelnék a tudomány berkein belül, nem ezoterikus tételként. Szerinted melyik hadseregnek nem kellene egy telepata, vagy egy telekinetikus képességekkel bíró személy? Ahogy bizonyosodna, az érintett tudóskör országa véres kardként vinné körbe, micsoda csoda van náluk. De nem.

Amúgy megfigyeltem, hogy néhány téveszmédet - esetleg szándékos hazugságodat - megosztottad velünk, de választ nem kaptam a kommentemre, tehát: például, hol van az újdonsült milliomos, aki bebizonyítja James Randi-nek 5 perc alatt, hogy különleges képességei vannak?

"A telepátia, telekinézis, 6.érzék stb-k egyáltalán nem fikciók csak a tudomány még nem érti őket ."

Kár, hogy még csak hipotézisek sincsenek egyikre sem. Egyik sem létezik. Tény, hogy mind volt vizsgálva, de az is tény, hogy mind elbukott. Innentől egyéni őrület, ostobaság, vakság és amolyan önmagunkat többnek hinni, mint amik vagyunk-vágy az oka annak, hogy a tényeket nem kezeled tényként, a hiteket pedig kőkemény ténynek tartod.

De ezt a vitát befejeztem; már régóta látlak itt, látható, hogy te tényleg nem szeded a gyógszered, ezért vagy olyan, amilyen...

2013. júl. 15. 19:54
 12/31 A kérdező kommentje:

Kedves Imel !

Én leírtam minek nézz utána, ezek komoly tudósokkal végzett kísérletek voltak (Rhine, Ganzfeld) de ennyi idő alatt kizárt hogy utánanéztél volna, ennek ellenére megcáfolod semmi indokkal az összeset . Én minden dologra konkrét példákat hozok fel, te csak úgy általánosságokban beszélsz . Így tényleg nem sok értelme van a vitánknak . Ajánlom a Kocka című filmet, bár a benne lévő mélyebb utalásokat egy magad fajta korlátolt ember nem igazán érti .

2013. júl. 15. 20:06
 13/31 anonim ***** válasza:
64%
Kedves Orsitsch Mária! Ha már ennyire sz*rok a tudósok és valójában a hozzád hasonló felvilágosult ezósok az atyaúristenek, akkor áruld már el nekem légy szíves, hogy miért használod a gonosz, csúnya tudós bácsik által feltalált internetet és számítógépet? Vagy ez is valójában spirituális dolog lenne és valójában az ufókok hozták ide nekünk? Nem gáz nap mint nap ilyen kérdésekkel égetned magad? Na mindegy, nem várok választ, a kérdésem csak költői volt. Úgyis visszajössz holnap is ugyanúgy :)
2013. júl. 15. 20:57
 14/31 A kérdező kommentje:
13# Pont hogy azok közé tartozok, akik nem a "szkeptikusok erre mit léptek" "mejik faj volt" típusú kérdéseket teszi fel, hanem olyat amin lehet gondolkodni és kulturált módon vitázni . Kár hogy ezt nem ismered fel és mivel ez a vita meghaladja az ismereteidet, jössz megint a személyeskedésekkel . További szép estét !
2013. júl. 15. 21:13
 15/31 anonim ***** válasza:

ZoltánKvantumfizikus válasza :

# 7/14 Akkor Te pont a fizikát és azon belül a kvantumlogikát nem értetted meg, mert azok a kísérletek pont másról szóltak :-D

2013. júl. 15. 21:32
 16/31 anonim ***** válasza:

ZoltánKvantumfizikus válasza :

a telepátia pont az, amit már a 80-as években tudósok bizonyítottak növényeken ember ! [link]

Utána embereken is [link]

2013. júl. 15. 21:41
 17/31 anonim ***** válasza:
83%

"Pont hogy azok közé tartozok, akik nem a "szkeptikusok erre mit léptek" "mejik faj volt" típusú kérdéseket teszi fel, hanem olyat amin lehet gondolkodni és kulturált módon vitázni ."

Hm.. akkor ezek szerint gondolkozzak el ezentúl a Hófehérke és a hét törpén vagy Süsü a sárkányon is, mert van aki ebben is hisz? Bármit meg lehet magyarázni, aki erre vevő. Csak a buta ember gondolkozik sületlenségeken, az okos pedig inkább tanul. És minél többet tanul, annál inkább rájön, hogy mennyi mindent nem tud még a világról, és onnantól kezdve más szemmel fog rá nézni. De hiába is magyarázom neked ezt, olyan, mintha egy szűz lánynak beszélnék a szexről. Javaslom neked is inkább a tanulást meg a művelődést, de lehetőleg ne ufó magazinokból, hanem tankönyvekből!

2013. júl. 15. 21:43
 18/31 anonim ***** válasza:

Wow, azt a kutya héccázát! A femina.hu-nál hitelesebb tudományos hírforrást elképzelni sem tudok!

Tudod mit? Meggyőztél! Hiszek, vazze, hiszek! És a krixkraxiak lelézerágyúzzák a lumbulábiaiakat.

2013. júl. 15. 21:45
 19/31 anonim ***** válasza:
88%

"# 7/14 Akkor Te pont a fizikát és azon belül a kvantumlogikát nem értetted meg, mert azok a kísérletek pont másról szóltak :-D"

Pontosan tudom miről szóltak, ahogy azt is tudom, hogyan adják elő a bulvár oldalak a laikusoknak és hogy a jelenségből mire következtetnek az ezo hívők.

A részecskék kettős tulajdonsága és a megfigyeléskor fellépő dekoherencia valóban felettébb misztikus és ellentmondó, de azok az interpretációk is, amik ezt összekötik a spiritualizmussal.

2013. júl. 15. 22:01
 20/31 A kérdező kommentje:

"Javaslom neked is inkább a tanulást meg a művelődést, de lehetőleg ne ufó magazinokból, hanem tankönyvekből!"

Én meg javaslom, hogy tankönyvek helyett saját magad olvasd el a régi dokumentumokat és egyebeket, így tudsz csak önálló véleményt alkotni . Tudom jól hogyan készülnek a történelmi témájú könyvek és azt is tudom, hogy minden történész a saját szájíze szerint írja le a dolgokat, bizonyos témákban meg a hivatalos álláspontot kell képviselniük . Elég ha elolvasol egy Horty-, Rákosi- vagy Kádár korszakbeli történelmi könyvet . De ma is ugyanúgy benne van a propaganda amit sulykolniuk kell : rossz nácik, jó zsidók, gonosz diktatúrák, jó demokrácia, csúnya arab terroristák, a végén meg minden könyv a mai kapitalista rendszert élteti . Még egyszer mondom : magad olvasd el az eredeti dokumentumokat, így tudsz csak saját véleményt alkotni !

2013. júl. 15. 22:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!