A mai tudósok miért nem ötvözik a tudományt az ezotériával, mint ahogy régen az Ahnenerbe tette?
Mindannyian csodálkozunk a németek fejlettségén a 40' években, tudjuk hogy azért voltak erre képesek, mert az Ahnenerbe intézeten keresztül sokat tanulmányozták az ősi tekercseket és technológiákat, emellett kutatták még a spirituális dolgokat, mágiát stb-t amit a tudománnyal ötvöztek . Szerintem ez ma is követendő példa lenne . Mit gondoltok ?
OM
ZoltánKvantumfizikus válasza :
A Feminában volt összegezve, de egyenként lehet rákeresni. A tudósoknak a spiritualitás vetélytársat jelent, így érthető hogynem fogják összeszedni és bizonyítani, hiszen az konkurencia.
ZoltánKvatumfizikus válasza :
"Pontosan tudom miről szóltak, ahogy azt is tudom, hogyan adják elő a bulvár oldalak a laikusoknak és hogy a jelenségből mire következtetnek az ezo hívők. "
Totálisan fogalmad sincsen erről & a kvantumfizikáról sem !
Látható, hogy kb semmi sem jött át abból amit leírtam. A cikkből sem amit linkeltem. Nem arról szólt amit leírsz. Ettől függetlenül a lokális oksággal is probléma van, sőt pálya fogalma a kvantumfizikában nincsen !! Az egy klasszikus fogalom.
Inkább olvasd el amit Én írtam:-) Hátha azt megérted.
Feminában???
És melyik rovatban? Frizurapróba, csajvilág vagy celeb hírek?
(ehhhehehehehehehe!!!)
Ilyet még! Légyszíves!!!
Sokat nevetünk.
"ZoltánKvantumfizikus válasza :
A Feminában volt összegezve, de egyenként lehet rákeresni. A tudósoknak a spiritualitás vetélytársat jelent, így érthető hogynem fogják összeszedni és bizonyítani, hiszen az konkurencia."
Egy másik kérdésben már reagáltam erre a cikkre, tessék:
1.Sheldrake kutatása
Elfelejtették megemlíteni, hogy Sheldrake hány embernél végezte el ezt a kísérletet, ezt pedig fontos tudni, hogy az eredményt elemezni lehessen.
"A kísérlet során a válaszok találati arányának 25%-osnak kellett volna lennie "
Ez így önmagában nem igaz. Nagyon sokszor egymástól függetlenül kell elvégezni ugyanezt a kísérletet, hogy mondjuk 95%-os bizonyossággal kitudjuk jelenteni, hogy a relatív gyakoriság a valószínűség piciny sugarába essen, tehát az eredmény 25% körül mozogjon.
De a kísérletek száma nélkül semmilyen következtetést nem lehet levonni Sheldrake kutatásából, például 100 kísérlet esetén a 45% lehet véletlen.
Egyébként Sheldrake, ahogy most utána olvastam, egy fantasztikus könyveket író ember volt, tehát hogy a kísérlet mennyire volt független, megkérdőjelezhető :).
2. Ezzel nem lehet vitatkozni, semmilyen bizonyítékot nem hoz fel a szerző, csak állítja, hogy az ikrek megérzik egymás fájdalmait. Hol a bizonyíték?
3.A hírszerzés szolgálatában
A projektet lezárták 95-ben azzal az indokkal, hogy nem lehet kijelenteni, hogy bármilyen paranormális jelenség, vagy ez a távollátás megtörtént e.
"It remains unclear whether the existence of a paranormal phenomenon, remote viewing, has been demonstrated."
Tehát a 3 bizonyíték közül valójában csak az első van alátámasztva kísérlettel, de ott is hiányzik egy fontos adat, illetve én nem értem, hogyha valakinél létezik a telepátia képessége, akkor ugyanazzal emberrel elvégezve sokszor a kísérletet, miért nem 100%-os eredményre jutunk?
(...)
Később rátaláltam, hogy Sheldrake 63-szor végezte el a kísérletet:
Írtam gyorsan egy nagyon primitív kis programot, amiben azt szimulálom, hogy elvégzem a következő kísérletet: Véletlenszerűen generálok egy számot, ami értékei lehetnek 1,2,3,4. Sikeres kísérletnek azt tekintem, amennyiben a generált szám egy lesz. A lehetséges események bekövetkezési valószínűsége egyaránt 1/4. Mint az eredeti kísérletben.
A kísérletet elvégzem 63-szor és megnézem, hogy ténylegesen hányszor dobtam egyest, majd ezt százalékban közlöm a kísérletek számának függvényében.
Tessék elsőre már hasonló eredmény született:
De végezd el Te is a kísérletet: Fogj egy dobókockát, dobd fel 63-szor és nézd meg, hogy 1-est,2-est...6-ost valóban kb 10-11 szer dobtál e. Lehetnek nagy eltérések is.
Ejnye Zoltán, ha valóban kvantumfizikus lennél, kellett volna tanulnod valószínűségszámítást és akkor Te sem hinnél ennyire vakon a cikknek!
"Totálisan fogalmad sincsen erről & a kvantumfizikáról sem !"
Anélkül, hogy sértegetnélek és kioktatnálak, csak egy kérdésem lenne:
Írtad még egyik kérdésedben, hogy a kvantumfizika már bebizonyította a spiritualitás létezését.
Ezt melyik interpretációból sikerült kihozni? Koppenhágai? Tényleg kíváncsi vagyok!
Itt a link, azt rosszul másoltam be a programhoz:
Zoltán Kvantumfizikus válasza :
A telepátiával kapcsolatban a vizsgáltat teljes anyagát kellene elolvasnod. Én most nem megyek bele a kétes, csak általad kontrolált valszám programodba.
A telepátiánál a növények esetében találták, napi szinten alkalmazottnak ! Ők gyakrolatilag állandóan élnek telepítikus hatásukkal. Abba nem tudsz semmit sem belemagyarázni.
Az embernél azok az idegenek :Annunakik akik létrehoztak minket elvették tőlünk ezt a képességet, így gyenge, ha te fluoridos ivóvizet és fogkrémet fogyasztasz, használsz, akkor neked az a képesség már elérhetetlen 100%.ban
A kvantumfizika bizonyítja kedves barátom a spirituális világ létezését. Ezt bővebben itt olvashatod http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__magia-okkultizmus__4..
azt olvasd el amit leírtam. A Koppenhágai értelmezéssel ekvivalens illetve néhol azt megerősítve továbbfejlesztett változatról van szó.
"A Schrödinger macskája egy gondolatkísérlet melyen érthetővé válik ez a kvantum ellentmondás ; ha egy macskát bezársz egy dobozba és elé teszel egy méreggel teli tejestálat, akkor csak egy kis idő után a doboz kinyitása után tudod meg és dől el, hogy a macska életben van-e vagy már meghalt."
A Schrödinger macskája nem erről szól. Ott a macska életét egy radioktív anyag bomlásával hozzák függésbe, tehát egy kvantumfizikai folyamattól függ egy makroszkopikus test állapota, szóval értelmezhetjük úgy, hogy a macska halál és élet tulajdonsága is ugyanúgy szuperpozícióban van a megfigyelésig, mint a radioaktív anyag.
Igazából lényegtelen, csak a méreggel teli tej rossz példa.
"Amíg egy részecske vagy klasszikus test mérésre (megfigyelésre=Te eldöntésedre) nem kerül, addig a kvantumállapotainak összes lehetséges szuperpozíciójában van egyszerre, majd mikor te megfigyeled, az összeesik, a hullámfüggvénye összeugrik egyetlen állapotba, az az állapot lesz a valóság, azaz a macska élete vagy halála.
"
Ez így nagyjából igaz, egy két dolgot leszámítva:
1.Megfigyelésem != Én döntésem (nem egyenlő)
2.A macskára a klasszikus fizika törvényei érvényesek, jelenleg sem tudják egyébként a kvantum-klasszikus határ hol van, hol lesz minden "egyértelmű".
"Pl a kétrészecskés kísérletben leírja, hogy az elektron ha biztosak vagyunk benne, hogy egyetlen részecske hagyja el a forrást akkor is kirajzolja a hulláminterferenciát egyesével becsapódva az ernyőbe. Ez azt bizonyítja, hogy a részecskének TUDATA van, mert tudja hova kell becsapódia, hiszen tudja hogy a másik előtte hova csapódott be. "
Ez így egyáltalán nem igaz. Az elektron különböző valószínűségekkel csapódik be az ernyő különböző pontjaiba, a valószínűségek szerint alakul ki az interferenciakép.
"A kvantumfiziak elméletéből ez egzaktul következik, csak a klasszikus okság (kauzalitás) elvvel mond ellent, de mivel a kvantumfika magában foglalja a klasszikus fizikát"
Egyelőre egyetlen elmélet sincs, amely összefogná a "két fizikát", a klasszikus fizika gyönyörűen leírja makroszkopikus testek fizikáját, a kvantummechanika pedig a kis részecskékét, vice-versa nem működik.
ZoltánKvantumfizikus válasza :
# 27/27 Ez a tipikus válasza azoknak akik nem értenek a kvantumfizikához ! Én elsimerem, hogy ez egy nehéz tudomány, azonban egyrészt nem teljesen érthetetlen, másrészt amiket te leírsz az egyáltalán nem igaz.
A Schrödinger macskájáról pont leírtam a kérdésben hogy ez egy gondolatkísérlet és pont arról szól, hogy melyik kvantumállapot lesz valóságos egy makroszkópikus anyagnak, Később pontosan le is írtam a kvantumfizikai pontos megthatározását, most hogy te ezt más kontextussal visszaírod ez nem fog téged igazolni.:-)
Az, hogy a macskára nem tudják, hol ez a klasszikus-kvantum határ ezt is leírtam később amikor egyik idióta beugatta, hogy már belelátunk a dobozba, ott ezt részletesen kifejtettem. Olvasd mégegyszer részletesen végig.
Amikor összeugrik a hullámfüggvény és megnézzük a macskát, az már teljes egészében klasszikus állapot lesz.
Az Én döntésem fogja meghatározni, hogyan figyelem meg az egyik részecskepárt, ha hullámként akarom a szinkron kvantumállapot azzal összefüggésben változik, azaz az anyagot az Én döntésem tudatom határozza meg, de a linkben részletesen benne van, hogy a tudat miképpen képes befolyásolni a tőrténéseket és ez nem a lokális okság sérülése.
Az, hogy a részecskéknek tudata van, Te is sőt bárki beláthatja a kísérlet alapján, nem kell hozzá magas szintű matematika. ha egymás után csapódnak be, akkor is kialakul a hulláminterferencia, pedig részecskeként csapódott be ! Ekkor az egymás után csapódó részecskék tudták, hova kell nekik becsapódnia, hogy együtt kiadják a hulláminterferenciát ! Érted ? ezt nekem egyetlen materialista sem tudta elmagyarázni miért van :-D
"Egyelőre egyetlen elmélet sincs, amely összefogná a "két fizikát", a klasszikus fizika gyönyörűen leírja makroszkopikus testek fizikáját, a kvantummechanika pedig a kis részecskékét, vice-versa nem működik."
ebből látszik, mekkora kuszaság van benned, ugyanis ez amit leírtál teljesen ostbaság!
A két fizikát nem kell összefogni. Nincs értelme. A kvantumfizika magában foglalja a klasszikus fizikát. A határokat nem ismerjük vagy nem véljük ismerni:-D
Az a másik hülyeség, hogy vica verza nem működik ! Működik. Ezért fontos egy kvantumfizikai kísérlet a mi világunkra, mert itt is érvényesek az azokból nyert megállapítások, de ha nem érted a fizikát, neked és az itteni szkeptotrolloknak ezt hiába magyarázom. A kvantumfizika nem korlátozódik a kis részecskékre, részben ránk is érvényesek a klasszikus fizika nem érvényes a kvantumfizikára.
Ez olyan mint egy nagyobb dobozban levő kisebb doboz. A kis doboz a klasszikus világ, a nagyobb a kvantumfizika, és a kvantumfizikai megállapítások igazak a kis dobozban levőre, mert annak egy része de fordítva nem igaz. Ez is része a spiritualitás magyarázatásnak és amíg ezt nem érted meg, meg az itteni materialisták, addig csak nevettek és nem értitek milyen óriási jelentősége van ezeknek a kísérleteknek.
"# 27/27 Ez a tipikus válasza azoknak akik nem értenek a kvantumfizikához ! Én elsimerem, hogy ez egy nehéz tudomány, azonban egyrészt nem teljesen érthetetlen, másrészt amiket te leírsz az egyáltalán nem igaz. "
Nehéz tudomány persze, láthatólag fingod nincs róla, csak a félremagyarázás megy. :)
"Amikor összeugrik a hullámfüggvény és megnézzük a macskát, az már teljes egészében klasszikus állapot lesz."
A macska halott, vagy él akkor is, ha nem nézzük meg. Látom nem akarod megérteni, amit írok. Makroszkopikusan a fizikában minden egyértelmű, nincsenek kétes állapotok, minden fekete-fehér.
A Te feltételezésed paradoxonhoz vezetne, amennyiben a megfigyelő dönt arról, hogy a macska él e, vagy halott.
Tegyük fel elvégezzük a kísérletet, megfigyelő 1 kinyitja a dobozt, látja, hogy meghalt a macska, majd bemegy egy másik szobába.
Megfigyelő 2. tudatát erősen arra koncentrálja, hogy a macska igenis halott, megfigyelő 1 után bemegy, kinyitja a dobozt és látja, hogy a macska halott.
Majd bemegy a szobába és megbeszéli megfigyelő 1-el a látottakat. A macska nem lehet halott és élő, tehát az általunk érzékelt világ sem lehet mindenkinek szubjektív, pontosan ezért, mert paradoxonok sorozatához vezetne, ha mindenki tudata hatással lenne a világra.
"Az Én döntésem fogja meghatározni, hogyan figyelem meg az egyik részecskepárt, ha hullámként akarom a szinkron kvantumállapot azzal összefüggésben változik, azaz az anyagot az Én döntésem tudatom határozza meg, de a linkben részletesen benne van, hogy a tudat miképpen képes befolyásolni a tőrténéseket és ez nem a lokális okság sérülése."
A kétrés kísérletben hiába próbálták a részecskéket hullámként megfigyelni, az elektron akkor sem akart mind a két résen áthaladni megfigyeléskor, pedig nagyon szerették volna a fizikusok.
Az igaz, hogy a részecskék tulajdonsága függ a mérés típusától, de ezt badarság összehozni a megfigyelő akaratával.
"Az, hogy a részecskéknek tudata van, Te is sőt bárki beláthatja a kísérlet alapján, nem kell hozzá magas szintű matematika. ha egymás után csapódnak be, akkor is kialakul a hulláminterferencia, pedig részecskeként csapódott be ! Ekkor az egymás után csapódó részecskék tudták, hova kell nekik becsapódnia, hogy együtt kiadják a hulláminterferenciát ! Érted ? ezt nekem egyetlen materialista sem tudta elmagyarázni miért van :-D "
Kár, hogy nem kell hozzá magas szintű matematika, úgy szívesebben vitatkoznék, persze tudjuk, hogy maga a kvantummechanika nyelve is a matematika, Te mégis folyamatosan filozófiai szempontból közelíted meg. :)
A kvantumfizikus jelzőt is nyugodtan leveheted, mert csak a laikusok hiszik el rólad, na mindegy.
Az elektronok becsapódásik(amíg nem avatkozunk a rendszerbe) "szabadok", hullámként terjed EGYETLEN elektron is (valószínűségi hullám, biztosan hallottál róla), a két résen "áthaladó" valószínűségi hullámok interferálnak egymással, hol elnyomják, hol felerősítik egymást és ennek arányában jelenik meg az interferenciakép az ernyőn. Javaslom ezt addig olvasni, amíg meg nem érted, nem én találtam ki, ez a magyarázat.
"A kvantumfizika nem korlátozódik a kis részecskékre, részben ránk is érvényesek a klasszikus fizika nem érvényes a kvantumfizikára."
Azt hiszem innentől teljesen felesleges bármit írnom, a hülyeséggel nem tudok vitatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!