Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A kínaiaknak sose volt Istenük...

A kínaiaknak sose volt Istenük amiben hittek?

Figyelt kérdés
most tudom hogy nem hisznek vagy lehet hogy hisznek Istenben de a vallásuk nem Istenen alapul hanem egy emberen, Buddhán! de a Buddhizmus előtt nem volt olyan Istenségük mint a nagy ókori birodalmaknak pl Római bir. Egyiptom, vagy a Görög Istenek, a kínaiaknak és a keleti nagy népeknek miért nincs vagy csak nem hallottam róla? japánban is hallottam hogy vannak szellemek, démonok meg sok természet feletti lények de ezek vagy jók vagy rosszak nincs olyan ami képviselné a jót vagy a rosszat pl angyalok vagy ördögök. bár nem ismerem a Budhhizmust sem a Hinduizmust sem a Lámaizmust és a sintoizmust. lehet hogy csak tudatlan vagyok.
2013. júl. 14. 11:10
 1/5 anonim ***** válasza:

Tudomásom szerint a különböző állatoknak tulajdonítottak isteni erőket (valahogy hasonlóan, mint az egyiptomiak). Legnagyobb isteni erővel, hatalommal náluk a sárkányok éltek, de voltak más állatok, más tulajdonságok stb.stb.

[link]

Itt tudsz ezekről a dolgokról többet olvasni!

2013. júl. 14. 11:18
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi!
2013. júl. 14. 11:28
 3/5 anonim ***** válasza:

Szivesen!

Egyébként legújabb feltételezések szerint valószínű, hogy ismerték a komodói varánuszt, a sárkány-mítosz az alapján született meg. A varánusznak van villás nyelve, és elvileg megfigyelhették, hogy amit a varánusz megharap, az az élőlény rövid időn belül meghal, elpusztul a varánusz mérgező nyála-harapása következtében. Feltételezik, hogy ez alapján rajzoltak a sárkánynak szájából kilövellő tüzet = halált.

Másrészt az utóbbi néhány évben elég sok helyen találtak Kínában dinó-csontokat, tehát feltételezik, hogy esetleg azok az állatok (=maradványuk) adják a sárkány-mítosz alapját.

2013. júl. 14. 11:43
 4/5 anonim ***** válasza:

A buddhizmus előtt ott volt nekik például a taoizmus. Abban istenkép is megjelent.

[link]

2013. júl. 14. 13:26
 5/5 anonim ***** válasza:

"Tudomásom szerint a különböző állatoknak tulajdonítottak isteni erőket (valahogy hasonlóan, mint az egyiptomiak)."

Ez téves... mármint az egyiptomiakra vonatkozó rész. Az egyiptomiaknál pl a fáraó volt a főpap és a királyi is személy egy személyben. Ráadásul Rá (vagy Hórusz... valamelyik a kettő közül) istentől származtatták magukat. Az egyiptomiak vallásuk nevét tekintve nem tudom, hogyan hívták, talán nem is volt, inkább kultusznak nevezhetnénk.

2013. júl. 15. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!