Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Időhöz kötött félelmek,...

Időhöz kötött félelmek, alvászavar? Mit lehet az oka, mit lehet vele kezdeni? Valakinél hasonló?

Figyelt kérdés

Már évek óta ez van.. hogy a kis szobában 2.40 és 3-óra között rendszeresen felriadok, általában valami igen kellemetlen álomra, mindig pont ugyan ebben az időpontban.De előfordul, hogy nem álomra riadok ilyenkor, hanem pl valami szokatlan zajra, vagy érzésre.Egy időben arra ébredtem, hogy úgy éreztem, valaki rácsap a lábamra.

Régebben rendszeresek voltak nálam az alvás paralizisek, testen kívüli élmények.Szintén ugyan ezen a helyen, 2-3 óra között, de volt durvább dolog is, hogy láttam fura dolgokat, teljesen éberen.Talán ennek köszönhető, hogy bár nem félek, de nem szívesen alszom egyedül,pláne tök sötétben, szóval, ha egyedül vagyok éjjel, akkor megy a tv úgy alszom, de még így is felriadok az említett időpontban , aztán 1-2 óra úgy telik el, hogy nagyon nyugtalan vagyok, de ezek a rossz érzések 4 órára teljesen megszűnnek, lekapcsolom a tévét és ilyenkor már képes vagyok a sötét ellenére is jól aludni és rémálmom sincs már ilyenkor.

A nagyszobában hasonló a helyzet, annyi különbséggel, hogy ott nem 2-3 óra között riadok fel, hanem mindig 1-órakor!

Mi lehet ezeknek az oka?Gondoltam vízérre is, de az állandóan problémát okozna nem?Az is furcsa számomra, hogy ha hajnalban képes vagyok nyugodtan aludnia sötétben és jól aludni, akkor az éjszaka korábbi részében vajon miért nem?Talán furán hangzik, de mintha a problémás időszakban a szoba "atmoszférája" lenne másabb, szóval érzek ott valami nyugtalanítót, de nem tudnám megfogalmazni, mi az.Aztán hajnalra megszűnik...

2013. jún. 15. 11:58
 1/3 anonim ***** válasza:
Agykontrollal ez szinten tartható
2013. jún. 15. 12:42
 2/3 anonim ***** válasza:
velem is folyton ez van! én általában megmosom az arcom, iszok vagy bármi ilyesmi után várok egy kicsit is alszok alvás paralízis ellen meg nincs semmim
2013. jún. 15. 15:00
 3/3 A kérdező kommentje:

Agykontrollban nem vagyok annyira jártas.Első, tudnál valami jó technikát ajánlani?

2-es.Én nem szoktam kimenni inni, arcot mosni.Ilyenkor nem szívesen mászkálok ki.Csak ülök kicsit az ágyon, nem szívesen alszom vissza 4 óra előtt, azt ha ébren birok maradni, inkább kivárom, utána már nincs gond.

De persze nagyon zavaró, hogy nem alhatom végig nyugton az éjszakát.Utána nappal meg fáradékony vagyok.

2013. jún. 15. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!