Lehetséges, hogy a legtöbb ember haláláért a katolikus egyház a felelős (keresztes háború, boszorkányüldözés, erőszakos hittérítés)? Álszent kapzsi, hazug pedofil katolikus papok, ezekután az egyháznak van joga létezni?
Hibbantak! Mindenért az egész Egyházat okolni hülyeség....
Az egyház nem a papok,és püspökök. Az egyház MINDENKI,aki bele tartozik. Ha az egész Egyházat hibáztatod,akkor olyanokat is hibáztatsz,akik nem tettek semmi roszat. Mivel emberekből áll,lehet hogy akad hibás dolog benne. A másik... Ha nem lettvolna keresztes hadsereg,akkor most minden ffinak két ökölnyi hosszú szakálla lenne,és napi ötször Mekka felé kellene fordulni imádkozni.... nem lehetne dohányozni,és alkoholt fogyasztani stb... így sem helyes,de így legalább megmaradt ez a döntési jogotok. mennyivel lenne jobb a másik? a gyerek hadjárat meg úgy tűnik nem Egyházi indíttatású volt,és megy sem történt teljesen. kedves kérdező. az Egyházban voltak,vannak hibás emberek,és lesznek is.Maga Krisztus is említette a konkolyt a búzában. A rossz oldal emberei is befurakodnak időnként. Az egész viszont nem hinném hogy "rossz" lenne,és a legtöbb ember haláláért felelne. Szerintem egy másik szervezet több ember haáláért felel.... Ma csak cionisták-nak nevezik őket. az összes nagy háború nekik köszönhetőek. mindíg máshogy hívtákőket,de a lényeg ugyan az. Tisztelettel! Izompista
"Az egyház MINDENKI,aki bele tartozik."
Így mindenki képviseli azt. Ha egy hívő gyilkol, akkor egy keresztény gyilkolt. Azaz az egyház közvetve. És ez a hit hibája, hiszen elég megbánni, és mársnincs semmi baj!
És amíg az egyház a követőivel együtt segíti a HIV terjedését, elősegíti a tiniterhességeket (mert nem világosítják fel a fiatalokat, azt hiszik házasságig azt teszik, amit mondanak nekik, stb.), amígy a társadalmi fejlődést akadályozzák (eltérő felekezeti házasság, eltérő bőrszíni házasság, melegházasság); addig ugyan, hadd legyen kritizálható.
"hát a b.zi házasságot normális ember nem is támogatja,csak akiben benne a hajlam"
Tehát, Franciaország 60%-a homoszexuális, Svédország 80-90%-a is? Te sem vagy eszednél.
"mint írtam,ha egy hívő ember gyilkol,mert aki igen az már nem hívő."
Idézek neked párat a Bibliából:
Ha valaki férjes nővel házasságtörést követ el, mégpedig: aki embertársának feleségével házasságtörést követ el, az halállal lakol; ő is, bűntársa is.
Aki havi vérzése idején együtt hál egy asszonnyal, s fölfedi meztelenségét, az vérének forrását mezteleníti le, azért mindkettőjüket ki kell irtani a népből.
A kereszténynek KÖTELESSÉGE gyilkolni.
"szerintem az Egyház nem rossz,és nem ölt meg annyi embert,mint a másik fél"
Ennyi? Zsidózni tudsz csak? A békés, józan keresztény egy adag enyhe gyűlölettel fűtve...
"Az egyház nem robbantott ki világháborúkat"
El kell keserítselek, a keresztény Hitler robbantotta ki a 2. vh-t és a német egyház támogatta már a parlamentbe kerülése előtt is. A vh.-s fegyvereket papok áldották meg, stb... A templomokban minden háború alatt ment az agymosás, hogy mennyire szent a mi háborúnk (minden oldalon ez ment).
1. lehet hogy voltak olyan papok akik elkövették ezt a hibát,sőt biztos hogy voltak ilyenek,és még vannak is.
2. én nem zsidóztam.nem írtam hogy a Ők azok. ahogy az egyház nem felelhet egyes ember bűneiért,úgy senki sem.Még Ők sem felelhetnek azért ha vannak köztük rossz emberek,ahogyan mi sem tehetünk arról,hogy vannak szélsőségeseink.
3. az idézeteid a bibliából való ugyan,de az ó szövetségből.a keresztények az új szövetséget követik. a tíz parancsolatot csak. mi nem tartjuk meg az ó szövetség törvényeit,külömben akkor körül kéne metélkednünk stb...
4. a biblia említi,hogy Isten nem szereti a "férfiszeplősítőket" akik "asszony módjára együtt hálnak együtt".
nem mondom hogy ez vagy az az ország aberrált lenne. de nem is egészséges szerintem. ez az én véleményem. remélem nem bántottam meg senkit sem. hogy az eredeti témánál maradjak. nem felelhetek én az előttem lévők bűneiért,legyenek azok egyházi személyek,vagy hívők,vagy bárki más. amit tehetek,hogy tanulok az általuk elkövetett hibából.az egész Egyház nem rossz,és nem felel annyi ember haláláért,mint "mások".Elnézést ha esetleg megbántottalak kedves előttem válaszoló.Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!