A vonzástörvénye és a katolikus hit összeegyeztethető egymással?
Katolikus hit = régi biznisz
Law of attraction = new age biznisz
Tehát összeegyeztethető a kettő
hát amikor egy katolikus imát mond, amiben Istentől kér valamit, az nem e a vonzás törvényének alkalmazása? :)
üdv
26/F
LastOne.Left
Biztos hogy nem egyeztethető össze. A katolikus vallás szerint minden csak Istentől jöhet, a vonzás törvényében pedig te vonzod a pozitív történéseket az életedben, ezáltal függetlenné válsz Istentől. A gondolat teremtő erejével teremtesz, kvázi kis Istenné válsz. Független és szabad leszel.
Vagy kérdezz meg egy papot, egy átlagos pap azt se fogja tudni miről beszélsz.
előzőnek:
még jó hogy kis istenné válunk, hiszen Isten saját képmására teremtette az embert (itt nem a külsőségekre kell gondolni) és eleve Isten részei vagyunk tehát minőségileg megegyezünk Vele de mennyiségileg nem. Ő sokkal hatalmasabb.
remélem érthető.
ja! és aki használja a vonzás törvényét az nem válik Istentől függetlenül, mert minden csak az Ő beleegyezésével jöhet létre.
ÉS lényegében az ima is a vonzás törvényén alapszik: ha mélyen hiszel Istenben ő megad mindent. De ha nem hiszed el hogy meg kapod nem is fogod.
Csak annyi köze van egymáshoz, hogy mindkettő placebojelenség.
Amúgy a katolikus vallás ilyet nem tanít. Ott nem vonzani lehet, hanem kérni az istentől. A vonzás törvényében pedig nem kérsz, hanem élettelen természetfeletti erőket akarsz kihasználni.
előző ez hülyeség
a vonzást törvényének az első lépése a kérés.
utána várni kell, majd elfogadni
Egy kicsit más oldalról megközelítve mesélem el a véleményem, a saját tapasztalatom alapján: gyerekkoromtól álmodtam "furcsa" dolgokat, amikre nagyobb koromban odafigyelve észrevettem, hogy megtörténnek egy idő után. Már gyerekként -mesélésekből derült ki- jó érzékem volt ahhoz, egy helyzet gyökerét lássam meg, viszonylag gyorsan. Egy idő után úgy éreztem, hogy más vagyok, mint a többiek...nem rosszabb, nem jobb, csak valahogy máshogy élem meg a dolgokat. 36 éves vagyok, akkoriban nem igen lehetett az ilyen dolgokról beszélgetni senkivel.
Ehhez ráadásul vallásos neveltetésben részesültem, ministráltam a pap mellett vasárnaponként, annyira. Aztán összekavarodtak pár év elteltével a fejemben a dolgok, hiszen a tulajdonságaim egyre erősödtek, és azok, és a hozzá tartozó elméletek, amiket meg tudtam fogalmazni magamnak, szöges ellentétben álltak/állnak a vallás hirdetményeivel.
18 éves voltam, amikor egyszer ezen gondolkodva a kertben ülve "megvilágosodtam". Mintha egy szívlapáttal vágtak volna fejbe, olyan volt az élmény. Megérkezett róla a belső tapasztalásom: a kettő egy és ugyanaz. Legalább is a katolicizmus pénzkereső, hím soviniszta ferdítéseit leszámítva.
Mindegy hogy hívjuk, AZ A DOLOG egyféle. Mindig ugyanaz. Tőlünk függ, hogy mit gondolunk róla, de ez nem befolyásolja a milyenségét, sőt még a létezését sem...
Lastone.left.
megelőztél:-)
teljesen ugyanezt gondolom én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!