Aki öngyilkos lesz az a pokolba jut? Akkor is oda kerül, ha túléli és megtér? Mit mond erről a katolikus hit?
Gyerek öngyilkossága nem az ő felelőssége.
Aki szórakozásból lesz öngyilkos, az tutira a pokolba jut.
Én személyesen ismertem ilyen embert. Ráadásul lassan halt meg, és tudta, hogy meg fog halni, de nem segíthet rajta senki.
az öngyilkosságot nem lehet szabályszerűen leírni.
ezt már leírtam más kérdésnél, hogy sokan ugranak a hideg vízbe öngyilkosság céljából, de mikor a vízben vannak, ak eszeveszetten kapálóznak, mert az életösztön hajtja őket.
na és ha tényleg megfullad?
a halál pillanatában mégis meggondolta magát, tehát nem volt végső célja az öngyilkosság, ezért nem kerülhet a pokolba, de legelőször az volt, úgyhogy mégis? hogy is van ez?
a lényeg, h nincs szabály ezekre, nincs menny és pokol, ez mind csak kitalálció, de azért ne legyél öngyilkos, mert rosszíbb vár, mint a pokol, mégpedig az örökkévaló tudatlanság, elhagyod az öntudatod örökre, abba pedig belegondolni, és elfogadni is nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!