Ókorban is léteztek tankok? Kitől szerezték ezt a tudást? (képpel)
vagy élt akkoriban egy " Da Vinchi" feltaláló, aki nem csak lerajzolta és leírta a találmányát, hanem meg is építette, vagy pedig egy letűnt civilizáció megmaradt "emléke" és tudása ez a gép, akik sokkal fejlettebbek voltak az ókoriaknál. A képek magukért beszélnek. Ott a kerék, a cső, a gép.
"azért volt páncélozva hogy lőjjenek rá" wtf? Hogy lőjjenek a sebesült szállító kocsira?
Egyébként harc közben nem szállítottak sebesülteket. A legtöbb ókori harc lecsengett, utána szedték össze a sebesülteket és életben maradottakat, nem pedig közben.
na de akkor mond már meg miből készült,mert hol könnyű hol nehéz szerkezetről írsz.
Először a kereket szólod le, hogy az küllős kerék, márpedig az ilyen szerkezeteket csak állattal húzták vontatták. A küllős kerék könnyű szerkezetű, így ekkora páncélszerkezet alatt összeroskadt volna a kerék+ a sebesültek súlya.
Szóval jó lenne ha eldöntenéd melyiket választod :) De amúgy látom hogy trollkodsz, buta s*gg vagy :)
Már csak az a kérdés, hogy honnan kezdődik egy tank?
Kerekeken gurított ostromgép az tank?
Vagy csak a lánctalpas, löveges?
13-as:
a Tankot itt nem a lánctalpas gépjárműre értem, hanem valamiféle alternatív verzióra gondolok. A szerkezet a középkori fejlettebb vagy kiforrottabb ostromszerkezetek őse lehet vagy egyszerűsített mása, az első képen kifejezetten olyan magas mint a várfal.
De én nem gondolom rohambaknak a képeket elnézve.
Én meg nem gondolom, hogy ezek önjáró lövegek lennének, ahogy azt a linkelt weboldalad sugallja.
A második képet például sikerült pont a lényeges résznél levágni. Ha lenne bal fele, látszana, hogy az ott nem dupla löveg, hanem két hatalmas bunkós végű rúd, ami épp lyukat üt a várfalba:
Egyébként léteznek egyértelműbb ábrázolások.
Illetve rekonstrukciók:
Köszi a képeket utolsó!
Ennyit a tankról , a sebesült szállítóról és a babakocsiról
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!