Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Harcművészeti filmekben...

Harcművészeti filmekben látni. Mi "célt" szolgál?

Figyelt kérdés
Harcművészeti filmekben látni, hogy az ember mintha meditálna, de fura mozdulatokat csinál a kezével. Teszem azt láttatok már Van Damme filmet például. Na neki is van olyan filmje amiben meditálás alatt ilyen mozdulatokat csinál. De persze nem csak az ő filmjeiben látni, hanem sok filmben is. Arra lennék kíváncsi hogy ezt csak filmekben csinálják látván kedvéért, vagy igazából is szoktál, és ha igen milyen célt szolgál ez? KÉREM CSAK OLYAN VÁLASZOLJON AKI BIZTOSRA TUDJA A VÁLASZT. És ha válaszoltok akkor lehetőleg érveljetek is, hogy miért, így megértem majd.
2013. máj. 2. 20:15
1 2
 11/19 Antimod ***** válasza:

A legtöbb keleti harcművészetnek - így az Aikidónak is - van olyan ága, amely spirituálisabb szemléletű, és a mozgáskultúra mellett az elmélyült lelki állapotot egyaránt fontosnak tartja. Vannak, akik úgy tanítanak, hogy össze kell gyűjteni az erőt - csi, khi - , és azt manifesztálni saját magadon, mozdulataidon keresztül.

Némelyik mester hihetetlen testi erőt képes kifejteni, néha "emberfelettinek" tűnő módon. Hogy ez a helyes tartáson, izomerőn keresztül, vagy valami más módon valósul meg, mindenki döntse el maga.

2013. máj. 3. 10:10
 12/19 anonim ***** válasza:

A válasz:

-tai chi

-chi kung

-vagy valami hasonló "dinamikus meditáció", vagy meditatív formagyakorlat. Ha rákeresel, találsz egy csomó forrást.

2013. máj. 3. 11:15
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszi!
2013. máj. 3. 12:59
 14/19 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=Tb0OP2dhofI

Itt egy videó arról, amit a kérdező mondott.

Erősíti a fegyelmet, erősíti a koncentrálóképességet, az idegeket nyugtatja, és összehangolja a belsőt és a külsőt. Az a lényege tehát mint a Tai Chi-nak.

2013. máj. 3. 13:31
 15/19 A kérdező kommentje:
Igen ilyenre gondoltam én is :) És ezeket a mozdulatokat előre megtanulják, majd meditálás közben alkalmazzák?
2013. máj. 3. 14:38
 16/19 anonim ***** válasza:
Igen, a harcművészettel egyidőben tanulják.
2013. máj. 3. 15:59
 17/19 anonim ***** válasza:
Mondhatjuk úgy, hogy láttad a kung-fu pandát? :D
2013. máj. 3. 18:07
 18/19 anonim ***** válasza:
kung-fu panda... XD
2013. máj. 3. 20:22
 19/19 A kérdező kommentje:
Életemben nem láttam még a kung fu pandát, de hogy jön az ide? :) Ha érdekel a kérdés onnan jött hogy egy komolyabb harcművészeti filmet néztem. És a közelharcot nem arra értettem hogy itthon hadonászok, hanem honvédelmi szakon tanulom a közelharcot volt felderítőtől. Csak hogy mindent tisztázzunk még mielőtt félreértések lennének :D
2013. máj. 3. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!