Harcművészeti filmekben látni. Mi "célt" szolgál?
Figyelt kérdés
Harcművészeti filmekben látni, hogy az ember mintha meditálna, de fura mozdulatokat csinál a kezével. Teszem azt láttatok már Van Damme filmet például. Na neki is van olyan filmje amiben meditálás alatt ilyen mozdulatokat csinál. De persze nem csak az ő filmjeiben látni, hanem sok filmben is. Arra lennék kíváncsi hogy ezt csak filmekben csinálják látván kedvéért, vagy igazából is szoktál, és ha igen milyen célt szolgál ez? KÉREM CSAK OLYAN VÁLASZOLJON AKI BIZTOSRA TUDJA A VÁLASZT. És ha válaszoltok akkor lehetőleg érveljetek is, hogy miért, így megértem majd.2013. máj. 2. 20:15
1/19 anonim válasza:
Asztrálutazik és így kommunikál a zidegenekkel
2/19 anonim válasza:
csak a látványt szolgálja, semmi mást
sok fiatal nőtt fel ezen filmek égisze alatt, és hiába tekergették a kezüket csukott szemmel törökülésben, semmi sem történt velük.
3/19 A kérdező kommentje:
Szimplán csak érdekelt. Mondhatjuk úgy, hogy jártas vagyok a harcművészetben (vagyis inkább a közelharcban) és meditálni is szoktam, viszont ilyenekkel még nem találkoztam, ezért érdekelt.
2013. máj. 2. 20:27
4/19 anonim válasza:
Nem vagyok biztos benne, de szerintem mudrákat mutogatatnak, esetleg tai-chiznek vagy chi-kungolnak ilyenkor.
5/19 anonim válasza:
Valami youtube linket nyomhatnál, de gyanítom, hogy csak a látvány kedvéért csinálják, mert a rendező úr így akarja tovább misztifikálni a harcművészeteket. A karatésok (Van Damme is az) ráadásul amúgy sem nagyon szoktak meditálni. A meditáció lényege a koncentráció és a lelki nyugalom, ami nehezen érhető el kalimpálással.
Esetleg még amit ennyiből leírásból el tudok képzelni, az valamilyen légzőgyakorlat lehet. Ilyenkor megfeszítik az izmaikat és gyakorlatilag imitálják, hogy egy nehéz testet lassan mozgatnak különböző irányokba és közben nagyon figyelnek a légzésükre.
6/19 anonim válasza:
Szerintem olyankor kissé bepunnyadva kutyaálmot látnak.
7/19 A kérdező kommentje:
Arra is gondoltam még hogy katákat csinálnak...talán meditálás közben valamiért könnyebben tanulják a mozdulatokat.
2013. máj. 2. 21:32
8/19 A kérdező kommentje:
Kickboxer, Véres Játék, de még a Tiltott királyságban is látni egy néhány másodpercet. Aki látta a filmeket, szerintem tudja miről ebszélek. De nem csak ezekben, hanem szinte minden harcművészeti filmben van ilyen.
2013. máj. 2. 21:35
9/19 anonim válasza:
Biztos nem kata, azok előre meghatározott mozdulatok, nincs olyan, hogy közben meditálnak. Egy katában még az is meg van határozva, hogy merre kell nézni.
10/19 Jézus :) válasza:
Ezek szerint senki sem imseri a meditáció fogalmát. Olvassatok bele Osho meditációs technikáiba! Nem csak úgy lehet meditálni, hogy csöndben ülök és koncentrálok, hanem táncal, pörgéssel, önkívületi testmozgással és akár az említett "fura mozdulatokkal" is. Karatéban, nem hogy nem, hanem igenis kötelező meditációs gyakorlatokat végezni. Így ugyanis közelebb jutsz belső énedhez. Önuralomra és kitartásra is "tanít".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!