Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szkeptikusok ti hogy kébzelite...

Szkeptikusok ti hogy kébzelitel el Istent?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 28. 21:07
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Ha Én Isten lennék, akkor eltűntetném az összes szkeptikus. Ergó nemlehetek Isten vagy mégis ? Hol a hiba a gondolkodásba?
2013. ápr. 29. 00:08
 12/19 anonim válasza:
Én már vesztem össze ezen pappal! A helyzet az hogy mindegy kiben, miben hisznek az emberek. Amit eddig nem cáfolt meg senki az az, hogy egyedül vagyunk! Csak az ember(iség) túl gyáva hogy ezt elfogadja ezért kreál jó istent meg a tök tudja kicsodákat!
2013. ápr. 29. 02:56
 13/19 anonim ***** válasza:

"Ha Én Isten lennék, akkor eltűntetném az összes szkeptikus. Ergó nemlehetek Isten vagy mégis ? Hol a hiba a gondolkodásba?"

Ott, hogy ezzel a kijelentéseddel a valódi Isten létét - vagy legalábbis mindenhatóságát - kérdőjelezed, vagyis te magad is szkeptikus vagy.

2013. ápr. 29. 08:22
 14/19 A kérdező kommentje:
Az előbb azt mondtátok, nincsenek szkeptikusok, mert a defínició nem takar valós tartalmat. Most már magatok sem tudjátok ? Hogyan alkothattok ítéletet UFÓkról c Istenről, ha mondatértelmezés sem megy ! ?
2013. ápr. 29. 16:21
 15/19 Jézus :) ***** válasza:

Isten maga a szeretet. Jézus ezért mondta, hogy Isten bennetek, van és rajtatok kívül. Ha szeretnénk egymást, nem lenne több háború stb.

"6. Boldogok a tisztaszívűek, mert meglátják az Istent.

7. Boldogok a békességben élők, mert Isten fiainak hívják majd őket. " - nyolc boldogságból.

2013. ápr. 29. 16:28
 16/19 anonim ***** válasza:

Ne a szkeptikusokat kérdezd, hanem inkább az ateistákat és az agnosztikusokat. Tény, hogy a szkeptikusok nagy része ateista vagy agnosztikus, de akkor is, a szkepticizmus egy hozzáállás és egy gondolkodásmód, nincs szorosan köze a valláshoz.

De ha már megkérdezted: én ateista vagyok, tehát nem hiszek Istenben, épp ezért nem is képzelem el semminek. Nem sok értelmét látom a kérdésnek, de kíváncsi vagyok, milyen válaszok jönnek még.

2013. ápr. 30. 13:11
 17/19 Jézus :) ***** válasza:

Kedves utolsó.

Hiszel a szeretet erejében? Hogy ha mindannyian szeretnénk egymást eljönne a várva várt "paradicsom"? Hiszed, hogy ha eltűnne a vallás, államhatárok, hovatartozás, faji megkülönböztetés, nemzetérzés, akkor béke honolna az egész Világon? Mint ahogyan Lennon is megírta az Imagine című számában?

Hiszel ezekben, akkor ugyanazokban a dolgokban hiszel mint az Istenhívők, csak ők Istenhez fohászkodnak ezért. Te viszont az emberi mivoltunktól várod ezekhez a közelebb lépest.

Ha nem hiszel a szeretet erejében, akkor egyértelmű, hogy Istenben sem, de így saját emberi lényedben sem. Mert így csak az egó vezérelte Világ jelenik meg neked, ahol a nyomor van, gyűlölet, elnyomás, különféle vágyakozások és a pénz. Ha csak ezeket látod, akkor nem tudsz semmit az életről. Jézus sem hitt Istenben. Mármint nem abban amiben a legtőbb Istenhívő hisz. Jézus nem egy személyben hitt. Hanem az emberekben. Te vagy Isten. Ha képes vagy FELTÉTEL! nélkül szeretni és FELTÉTEL! nélkül megbocsájtani, akkor benned van az élet értelme. Meglelted a lényeget. Hívhatod bárhogy. Szeretetnek, Buddha érzésnek, Krisna tudatnak, vagy akár Istennek is.Ezért nem látom értelmét az olyan kérdéseknek, mint, hogy hisztek-e Istenben vagy sem bla-bla... Ez csak egy jelző rád, amire képes lehetnél. Ekkor mondanák rád, hogy te egy igazán jó ember vagy, szent ember vagy, de tudnád, hogy ezis hülyeség. Mert ennek kéne lenni a természetesnek.

Mivel Istent sokan személyként képzelik el, ezért páran nem is látják, hogy amit keresnek, ott van körülöttük.

"2. Jézus mondta: Aki keres, ne hagyja abba a keresést, míg csak nem talál, és ha találni fog, zavarba jön majd, amikor zavarba jön, csodálkozni fog és a mindenségen uralkodni. "-Tam. ev.

2013. máj. 2. 11:51
 18/19 anonim válasza:
Szerintem az isten az emberi képzelet szüleménye. Ezt magyarázza az a tény is, hogy minden kultúrában más és más lény testesíti meg. Ami közös mindegyikben az az isten különleges képességei. Az olyan erő, amivel képes dolgokat megváltoztatni. Az embereknek szükségük volt magyarázatra, hogy miért villámlik, hogyan jött létre az élet stb. Viszont jézus létezésében hiszek. Hiszem hogy élt, hiszem hogy gyógyított. Viszont nem Isten hanem valaki más gyereke lehetett. Abban a korban a házasságon kívül szülő nőket megkövezték. Mária bevetette női furfangját és kitalált egy mesét. Amit a felszarvazott József szőröstül bőröstül bekajált.(szegény balek) Az már csak hab a tortán(vagy Mária mázlija), hogy Jézus különleges képességekkel rendelkezett. Néhány ember rendelkezik hasonló képességekkel anyjuk mégsem Istentől esett teherbe. Még a szűznemzés is kizárva, mert akkor csakis lány születhet! Vagy talán egy vándor Mária tudatlanságát kihasználva istennek beállítva magát csinált egy görbe estét? Ezt már sose tudjuk meg! Egy szó mint száz Isten nem létezik! Vagy ha mégis, akkor mindannyian istenek vagyunk! Mert Isten saját képmására teremté az embert.
2013. máj. 4. 10:52
 19/19 anonim ***** válasza:

Jézus: viszonylag szimpatikus a gondolkodásmód, amit leírtál, a "szokásos" vallásos meggyőződésnél legalábbis fényévekkel.

Azonban nem értek egyet. Ha így elvonatkoztatok Isten "személyétől" és a konkrét istenhittől, és olyan dolgokat tartok fontosnak, mint az általad emlegetett feltétlen szeretet és megbocsátás, akkor teljesen feleslegessé válik maga a vallási része a dolognak. Amiket megfogalmaztál, azok egyszerű, minden misztikumtól mentes, "hétköznapi" értékek és irányok, amik egy feleslegesen bonyolult rendszerbe vannak becsomagolva.

A hitet és az álláspontot tiszteletben tartom, remélem, nem veszed ezt támadásnak ;)

2013. máj. 10. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!