Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Meditálás, hogyan tovább?

Meditálás, hogyan tovább?

Figyelt kérdés
Üdv mindenkinek, már 3.napja gyakorlom a meditálást, de amilyen rögtön rá is éreztem, hogy hogyan is kellene ezt csinálni, annyira rögtön el is akadtam, mindig ugyan az a probléma... Amikor már kezdenék rendesen elmerülni és azonosulni azzal ami valójában vagyok rögtön az van, hogy mintha ne tudnék lélegezni, és ez nem hagy tovább menni... Lélegzik a testem tovább is magától, és én kezdhetem az utazásom a testtől független, vagymi hogy ááá... Megfulladni nem szeretnék, gondolom nem is tudnék nyilván de a kérdés, hogy essek túl azon a félelmen vagy vegyem csak szépen a levegőt akarattal, aztán majd megyek tovább, ha eleget gyakoroltam?

2013. ápr. 24. 12:15
 1/7 A kérdező kommentje:
Az a megérzésem, hogy persze nyilván a test lélegzik magától, mert hogy az nem én vagyok ugyebár, a test amúgyis magától lélegzik, nem én mondom neki vagy mi, ugye ?! :D
2013. ápr. 24. 12:16
 2/7 anonim ***** válasza:
Ne félj, próbáld meg "nem észrevenni" a fulladozást. Nem lesz semmi baj. :)
2013. ápr. 24. 13:00
 3/7 anonim ***** válasza:
Az asztrális utazásokkor általában a testtől eltávolodik az asztrális test, így a fizikai test légzése megállhat, mivel a légzés az asztrális testet tartja életben. Ne félj ettől, és attól se, hogy bajod lenne :)
2013. ápr. 24. 15:46
 4/7 anonim ***** válasza:
Én meditálásnál általában a törökülés fázisig szoktam eljutni. Utána rájövök, hogy ez mekkora marhaság és inkább megyek a dolgomra.
2013. ápr. 24. 18:53
 5/7 A kérdező kommentje:

Örülök neki utolsó, láthatóan felfogtad az egész lényegét... :)

Többieknek köszönöm

2013. ápr. 25. 04:54
 6/7 anonim válasza:
Nem kell félni, stresszelni.. mennifog, csak gyakorolgasd.. adj időt magadnak.. én már több mint 2 éve naponta maditálok.. nem tudom hogy hogyan csinálod, de az elején célszerű vezetett meditációkat csinálnod, ahol valaki irányítja a gondolataidat, így könnyebb megtanulni. Egy idő után (én legalább is), csak zenére, utána már egyedül is, csendben.. ma már csak becsukom a szem, ott akarok lenni és ott vagyok. Csak gyakorlás kérdése, ne aggódj, mindenki meg tud tanulni tökéletesen meditálni. Ha van valmi kérdésed, írj csak nyugottan, szívesen segítek, ha tudok.
2013. ápr. 29. 16:00
 7/7 Gabonakör válasza:
Ez a légszomj akár pánik rohammá is tud fokozódni. Az elme mindent elkövet, hogy hagyd abba a meditációt és visszaragadja a figyelmed. Ha csak hagyod, hagy tomboljon, jöhet légszomj, szívdobogás és persze sok-sok figyelem elterelő gondolat, szertefoszlik. Ne akarj túljutni rajta, csak hagyd és figyeld. Ha nincs különösebb egészségügyi problémád, a leírt tüneted majd elmúlik, de sok-sok gyakorlás kell még! Sok sikert!;)
2015. júl. 9. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!