Meditálás, hogyan tovább?
Figyelt kérdés
Üdv mindenkinek, már 3.napja gyakorlom a meditálást, de amilyen rögtön rá is éreztem, hogy hogyan is kellene ezt csinálni, annyira rögtön el is akadtam, mindig ugyan az a probléma... Amikor már kezdenék rendesen elmerülni és azonosulni azzal ami valójában vagyok rögtön az van, hogy mintha ne tudnék lélegezni, és ez nem hagy tovább menni... Lélegzik a testem tovább is magától, és én kezdhetem az utazásom a testtől független, vagymi hogy ááá... Megfulladni nem szeretnék, gondolom nem is tudnék nyilván de a kérdés, hogy essek túl azon a félelmen vagy vegyem csak szépen a levegőt akarattal, aztán majd megyek tovább, ha eleget gyakoroltam?2013. ápr. 24. 12:15
1/7 A kérdező kommentje:
Az a megérzésem, hogy persze nyilván a test lélegzik magától, mert hogy az nem én vagyok ugyebár, a test amúgyis magától lélegzik, nem én mondom neki vagy mi, ugye ?! :D
2013. ápr. 24. 12:16
2/7 anonim válasza:
Ne félj, próbáld meg "nem észrevenni" a fulladozást. Nem lesz semmi baj. :)
3/7 anonim válasza:
Az asztrális utazásokkor általában a testtől eltávolodik az asztrális test, így a fizikai test légzése megállhat, mivel a légzés az asztrális testet tartja életben. Ne félj ettől, és attól se, hogy bajod lenne :)
4/7 anonim válasza:
Én meditálásnál általában a törökülés fázisig szoktam eljutni. Utána rájövök, hogy ez mekkora marhaság és inkább megyek a dolgomra.
5/7 A kérdező kommentje:
Örülök neki utolsó, láthatóan felfogtad az egész lényegét... :)
Többieknek köszönöm
2013. ápr. 25. 04:54
6/7 anonim válasza:
Nem kell félni, stresszelni.. mennifog, csak gyakorolgasd.. adj időt magadnak.. én már több mint 2 éve naponta maditálok.. nem tudom hogy hogyan csinálod, de az elején célszerű vezetett meditációkat csinálnod, ahol valaki irányítja a gondolataidat, így könnyebb megtanulni. Egy idő után (én legalább is), csak zenére, utána már egyedül is, csendben.. ma már csak becsukom a szem, ott akarok lenni és ott vagyok. Csak gyakorlás kérdése, ne aggódj, mindenki meg tud tanulni tökéletesen meditálni. Ha van valmi kérdésed, írj csak nyugottan, szívesen segítek, ha tudok.
7/7 Gabonakör válasza:
Ez a légszomj akár pánik rohammá is tud fokozódni. Az elme mindent elkövet, hogy hagyd abba a meditációt és visszaragadja a figyelmed. Ha csak hagyod, hagy tomboljon, jöhet légszomj, szívdobogás és persze sok-sok figyelem elterelő gondolat, szertefoszlik. Ne akarj túljutni rajta, csak hagyd és figyeld. Ha nincs különösebb egészségügyi problémád, a leírt tüneted majd elmúlik, de sok-sok gyakorlás kell még! Sok sikert!;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!