Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Nagyon gyakori deja vu érzés....

Nagyon gyakori deja vu érzés. Mitől lehet?

Figyelt kérdés
Kb. 3 éve kezdődött ez az egész deja vu dolog, most 16 vagyok. Gyakran úgy éreztem, hogy ez egyszer már megtörtént, és mintha már láttam volna ezeket a dolgokat megtörténni. Az utóbbi időszakban egy nap többször is megtörténik, és eléggé ilyesztő dolog. Magam sem tudom, hogy mit gondoljak. Mi ennek a jelentése, esetleg volt már valaki ugyanilyen helyzetben?

#ezotéria #félelem #deja vu #megtörtént dolog
2013. ápr. 20. 21:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
74%
Nekem is szokott sok ilyen érzésem lenni helyeknél vagy cselekvéseknél. Van amikor gyakrabban és van amikor ritkábban. Egyszer olyan is előfordult már velem, hogy álmodtam valamit és jó sok idővel később (1-2 év) amikor megtörtént deja vum volt és eszembe jutott hogy már álmodtam ezt. Azt viszont nem tudom mitől van és nem ilyesztő dolog szerintem.
2013. jún. 17. 14:00
 12/19 anonim ***** válasza:
87%
Még sose hallottam,hogy a de ja vu ijesztő lenne. Inkább egyféle különös elcsodálkozást ad.
2013. júl. 26. 21:33
 13/19 anonim ***** válasza:
10%
Nekem is van ilyen.. én meglátok valamit (pl. ma a kezemben volt a kaján, közben filmet néztem fejhallgatóval a fejemen) és akkor éreztem hogy ez már megtörtént..
2013. júl. 26. 22:23
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Hogy legyen konkrétum is:

Nekem már 3 is volt amire emlékeztem, hogy mikor álmodtam.

Azt is megálmodtam, amikor már az élmény után meglepődve nézek körbe a körülöttem álló embereken. Tehát már a reakciót is megálmodtam.

Sajnos nálam rosszat jelent. Ilyenkor gyorsan elgondolkodom, hogy min lehetne változtatni, ahhoz hogy ne következzenek be a rossz események.

2013. aug. 22. 22:31
 15/19 anonim ***** válasza:
89%

A deja vu érzést sok dologgal magyarázzák. "Hiba a mátrixban" (ez nagyon népszerű), előző életekből emlékszel (ez is népszerű), viszont ami szerintem az egyik legvalószínűbb, az egy mini prekogníció, vagyis jövőérzékelés. A deja vu pillanata előtt egy pillanatra meglátod az egy pillanattal későbbi jövőt, és amikor az bekövetkezik, úgy érzed, ez már megtörtént. Ahhoz hasonlít, mint amikor pl. ott a hullámvasút és a hurok rajta, és bár ott nem halad át ugyanazon a ponton a hullámvasút, de roppant közel halad ahhoz. Egy picivel arrébb van mondjuk, de azért a látvány, ami a szemed elé tárul, igencsak hasonló ahhoz, ami még a hurok előtt volt. :) Szóval mondhatjuk egyfajta "időhurok"-nak is, bár ez egyfajta elmélet szintén. Amikor arról van deja vu-d, hogy deja vu-d van, akkor ez több hurok, vagy tovább tart a mini prekogníciód, vagyis néhány másodpercig gyakorlatilag folyamatosan előre láttál, és már azt is láttad, hogy deja vu érzésed van, ezért "emlékszel" rá, hogy deja vu érzésed lesz arról, hogy valami történt. Én valahogy így magyaráznám ezt a jelenséget.

Persze, van olyan elmélet is, amely a memóriád zavarának tudja be a dolgot. Vagyis, bár nem láttad előre a következő pillanatot, de valahogy úgy kerül be az adott pillanat a memóriádba, hogy valami kavar miatt úgy érzed, az már a beírás előtt is benne volt. :)

Persze, az nem egészséges, ha egy deja vu a hatodik hurkot hozza (és ijesztő is, nekem egyszer volt egy egész hosszú, elég kellemetlen volt, azt hittem, "beleragadok"...), úgyhogy ha mostanság jelentkezik, többnyire ahelyett, hogy meglepődnék rajta, megpróbálok "kilépni" inkább.

Hogy mitől van? Nem tudom. Sokféle tippem akad.

- lehet az érzékszerveken túli észlelés ébredezésének a jele, elvégre a prekogníció is egy ESP-jelenség. Amikor épp "nyílik a harmadik szemed", akkor hopp, deja vu, mert épp sikerült érzékelned pár másodperccel előre is.

- Lehet, hogy nem konkrétan ébredéshez és harmadik szem nyílásához köthető, de a mechanizmus hasonló. Nem tudom, ismered-e a Poltergeist-jelenséget. Ez a nevével ellentétben (kopogó szellem), nem szellemek tevékenysége, hanem makro PK (PK=pszichokinézis). Ilyenkor az adott személy anélkül, hogy tudná, hogy ő csinálja, tárgyakat "reptet" akár, vagy ahogy a nevéből ered: kopogtatásokat idéz elő PK-val, vagyis olyan tevékenységeket, amiket sokan szellemeknek, agresszív szellemeknek tulajdonítanának. Ez esetben viszont a jelenség csak egy személy körül fordul elő, akár egészen intenzíven. A leggyakrabban tinédzser lányok körül, akik eléggé zaklatottak valamiért, bár ez nem jelenti azt, hogy minden zaklatott tinilány poltergeistozna, a jelenség inkább csak szélsőséges eset. Viszont úgy sejtem, attól, hogy egy zaklatott tinilány körül nem repkednek a tárgyak és kezd el zúgni a tévé, ha elmegy mellette, s nem kopogtat egész nap valami szellem, apró mértékben nála is előfordulhat ilyenkor PK vagy ESP, legfeljebb csak olyan apró mértékben, ami nem tűnik fel túlzottan, leginkább azért, mert tulajdoníthatod a huzatnak vagy a gravitáció hatásának az adott tárgymozgást, annyira leheletnyi volt, és ilyenek. :) Ez esetben én azt sem tartom kizártnak, hogy a tárgyreptetés helyett a túl gyakori deja vu-ben nyilvánul meg az érzelmi kavar, aminek erősnek sem kell lennie ehhez.

- Lehet figyelmeztetés is, de ember legyen a talpán, aki megfejti, mire figyelmeztet jelenleg ez a dolog. :D Amennyiben az előző pont érvényes, akkor persze eléggé adott, hogy a kicsit zaklatottabb időszakot jelzi.

Ha kezd sok lenni a deja vu-ből, akkor "mantrázz" olyanokat, hogy elég legyen, én ebből ki akarok most lépni, stb, stb, nekem bevált, főleg a "zsinórdejavu"-k esetében, illetve, figyelj ilyenkor nagyon, pl. rögtön kérdezd meg magadtól, mi okozhatja, és jegyezd meg (írd le) az első gondolatodat róla, lehet, hogy érdekes összefüggésekre jössz rá, pl. hasonló események váltják ki, vagy amikor felbosszantanak, hopp, jön az érzés.

2013. szept. 13. 01:29
 16/19 Evele123 ***** válasza:
100%

Szerintem azért lehet a deja vu érzés, mert az emberek spirituálisan kezdenek ébredezni. Mielőtt leszületünk a Földre, készítünk egy tervet, ami szerint alakítjuk az életünket. Minden egyes deja vu arra jó, hogy emlékeztessen minket a magasabb tudatszintünkre, hogy egy terv részei vagyunk. Ebben az értelemben lehet jövőérzékelés. Nekem is a leghétköznapibb tennivalók végzésénél, utazásnál jön elő. Ezt a saját magunk figyelmeztetését álmunkban készítjük elő, a tudatalatti / bölcsebbik énünk. A deja vu is egy olyan eszköz, ami arról tanúskodik, hogy a fizikai szinten megnyilvánult világunkat egy meg nem nyilvánult világ veszi körül, annak a részét képezi.

Egy Reiki 2-es srác.

2013. szept. 13. 13:08
 17/19 anonim ***** válasza:
85%

Az embernek lehetnek megérzései saját vagy mások életéről, ez a beleérző képessége az életnem de semmi több.

Nem volt előző élete senkinek ez egy hindu-keleti baromság.minden élet csak egyszer él és egyszer hal meg, mert csak egyetlen teste van több nem lesz ami a szülő anyában megfogant a benne levő két apai-anyai, fél-fél lélekkezdeménnyel együtt. ezért van az hogy bennünk van a nő is de bennünk van a férfi lélek is mindig az a domináns amilyen testtel születik az élet.

a test halállal a testlélek is megsemmisül, viszont a szellemi-lélek felszabadul a testből és megtér az életet valamikor teremtő, Földi szellemi Energiához amellyel eggyé válva azonosulva halhatatlan, Tudatos Teremtő energiává lesz.-- egyszer valahol a mindenségben újrateremti magát az istenivé lett, sok-sok szellem lélek, másképpen a Globális- Földi-Tudat Energia.

2013. szept. 22. 17:43
 18/19 Bivaly83 válasza:

Szia elég régi kérdés de tessék a válasz ha érdekel még.

[link]

2017. jún. 5. 07:18
 19/19 anonim válasza:
Az is lehet hogy ugyebár nem lehet ki zárni azt hogy más univerzumok is léteznek, amik többnyire hasonlóak mint a miénk, és csak egyetlen apró pontban térnek el tőle. Nos ha ez valóban lehetséges akkor az is lehet hogy a deja vu érzés amiatt van mert valamelyik "éned" ezekben a párhuzamos univerzumokban már átélte azt a bizonyos eseményt és ezt valahogy megérzed (így hogy le írtam nem tűnik túl reálisnak... A fejemben jobban hangzott)
2020. szept. 9. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!