Anyukám valóban szellemeket láthat?
Édesanyám 71éves, elkezdett furcsán viselkedni, a régen meghalt, szüleit, és testvéreit emlegetve néhány jhónapja mondta hogy élnek, például az öccse Sanyi, mondom neki hogy régen ellet hamvasztva, ő erre kész tényként közölte hogy ki látta azt?? Ott jön megy a lakásba. Sanyinak tányért is rak ki ha vacsorázik például.
Idegesít, az egyik barátom pszichológus és közölte hogy szerinte azért van mert édesanyámat hívják magukhoz, és ez igen valóban létezik.
Elkeseredtem. Mit tehetek?
A pszichológus ha ilyeneket mond akkor jobb ha visszaadja a diplomáját. Ökörségeket nem kéne mondania neki.
Anyukád meg idős, magányos, talán nem tartja magát már fontosnak..Így az emlékekbe kapaszkodik, ébren álmodik..
Én 45 éves vagyok, és néha amikor nagyon magányos vagyok még a kiskutyámat is látom a lelki szemeim előtt. De nem a szellemét csak sokat gondolok rá.. ennyi. A korral jár hogy a régen elfeledett emlékek újra előjönnek.
Én hiszek a szellemekben, de abszurdnak tartom, hogy magukhoz hívnák anyukádat. Miért hívnák? Nekem déditatám volt ilyen amikor egyedül maradt szegény. Egyre jobban kezdett nem tudomást venni a külvilágról. Elsőnek még csak azt mondogatta, hogy látja a régi lovait az udvarban, meg látja, hogy folyik a búza a plafonból (lovakat tartott, mezőgazdaságban dolgozott). Aztán a végén már addig fajult a helyzet, hogy azt hitte munkában van, nem ismert meg senkit, ránk azt hitte, hogy jöttünk a termésért. Állandóan hallucinált, mesélte, hogy mit lát, hallotta, a gépek hangját, a lovakat, az állatokat,a többi embert, akik vele dolgoztak. Kb. visszatért a régmúltba és teljesen elvesztettük őt szellemileg. Nagyon szomorú volt átélni ezt, de legalább nem fogta fel, hogy kórházban van, nem szenvedett, végül elaludt.
Legyél sokat anyukáddal, beszéld meg vele, hogy mit lát, hogy lát. Kérdezd meg, hogy tudja-e, hogy akiket lát meghaltak és emlékszik-e a temetésre, emlékszik-e, hogyan vesztette el őket. Magyarul tisztában van-e azzal egyáltalán, hogy nem valós, amit lát. Ha zavart, akkor gond van, szellemileg kezd megváltozni, de nem feltétlen leépülni. Szerintem ez ellen ilyen korban nem nagyon lehet mit tenni. :(
A mi családunk nem hisz a szellemekben, vagy a földöntúli baromságokban. Nagymamám világ életében két lábon állt a földön, de halála előtt ő is gyakran álmodott korábban elhunyt hozzátartozóiról.
Azt mondta, hogy az ő nagymamája, anyukája is megérzete a halált és ő is érzi, hogy nála is hamarosan be fog következni. Gondolom az rossz egészségi állapot, rossz közérzet miatt kezdenek el foglalkozni a halállal, az elhunyt hozzátatozókkal és ezért "látják" őket.
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!