Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Akaratlan rossz gondolatok,...

Akaratlan rossz gondolatok, mint a méreg úgy mar, mit tegyek ellenük?

Figyelt kérdés
Minden szép és tuti, és optimistán álok az életemhez, és van egy kitűzött célom/álmom ami motivál. Én mindig is szeretnék optimistán tekinteni a jövőbe, de mindig megszólal egy hang a fejemben, és olyankor én azt mondom "Csitt!" és elhallgat, de egy óra múlva újra megszólal... És ez így megy egész nap, hiába szólok rá, megint kezdi... Tehát próbálja velem nem elfeledtetni a rosszat, és elég negatív hangsúlyba színezi a jövőt, ráadásul igazi kis jeleneteket is képes levetíteni a jövőbeli - még meg nem történt események rossz kiemeteléről. Pl most szeretnék találkozni egy fiúval, és bízom a jövőben, optimista vagyok, de ez a hang meg mintha azzal lenne tisztába, hogy úgyis balul fognak elsülni a dolgok. Erre vetíti ki az egészet, és gyakran úgy szólal meg, hogy pl a fiúval "veszekszik" vagy "kérleli" stb... Én meg próbálnám a helyes irányban tartani a vágyaimat, próbálnék bízni abban, hogy nem kell veszekedni és kérlelni stb... Viszont én ezt az optimizmust inkább "jelen boldogságnak" élem meg. Úgy élem meg, hogy már alapból boldog vagyok mert elkezdem magamba vetíteni az érzést, hogy most a jelenben már együtt vagyok a fiúval! És nehezemre esik elképzelni azt, hogy milyen lesz amikor majd felhozom a találkozás témát, nehezen képzelem el mit mond majd.
2013. febr. 28. 22:09
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát én azt mondanám hogy ne tervezd olyan szigorúan meg a jövő inkább próbáld a jelent élvezni
2013. febr. 28. 22:46
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem tervezem, csak van egy álmom amire vágyok és nem akarom belehergelni magam a negatív felfogásba, nem is akarom hogy megjelenjenek a negatív gondolatok/képzelgések. :(
2013. febr. 28. 22:50
 3/8 anonim ***** válasza:
Van konkrét fiú,aki tetszik?
2013. febr. 28. 23:30
 4/8 4k05 ***** válasza:

Hallottál már Eckhart Tolle-ról? Az ő könyve pontosan ennek a problémának az orvoslásáról szól!

[link]

Bevezetőként ajánlom a 48. oldalon kezdődő szöveg elolvasását, közvetlen válasz a kérdésedre!

2013. márc. 1. 10:57
 5/8 A kérdező kommentje:
Jó ez a könyv! Köszönöm!!
2013. márc. 1. 14:25
 6/8 A kérdező kommentje:

Ezek szerint ezt a részt:

"Viszont én ezt az optimizmust inkább "jelen boldogságnak" élem meg. Úgy élem meg, hogy már alapból boldog vagyok mert elkezdem magamba vetíteni az érzést, hogy most a jelenben már együtt vagyok a fiúval!"

Jól csinálom?

Vagyis hát nem csinálom, hanem csak jön magától...

2013. márc. 1. 14:33
 7/8 anonim válasza:
9%
PÁLINKA
2013. márc. 1. 17:00
 8/8 4k05 ***** válasza:
Az egy remek dolog, ha optimistán állsz a dolgokhoz, csak hát igen, a kis hang a fejben mindig próbálja elszabotálni ezt a jó érzést, és legtöbbször rosszra forduló, negatív töltetű események képét vetíti eléd, amitől folyamatos szorongást érzel. A legtöbb ember szenved ettől, persze különböző mértékben. De a jó hír, hogy ezt az idegesítő hangot teljesen ki lehet iktatni. Nem könnyű, előre szólok, szóval ez nem egyik napról a másikra megy, de kitartó gyakorlással, és optimizmussal (ezzel nem lehet gond), valamint a könyvben leírtak segítségével biztosan sikerülni fog. Na, azért hogy konkrétabb is legyek, mondok egy rögtön alkalmazható módszert: Vedd észre, hogy azok a rossz gondolatok kizárólag azért tudnak szorongást, vagy félelmet kelteni benned, mert elhiszed hogy valósak, elhiszed hogy te most ott vagy fizikailag is abban a képzelt helyzetben, és valóban veszélyben van valami számodra fontos, holott az igazság az, hogy nem is létezik ilyen helyzet, sohasem létezett, és az a sok rossz valójában nincs is. Te most itt vagy, a jelen pillanatban, és mindig csak itt leszel. Ne akard a képzelt ügyeket megoldani, vagy felülkerekedni rajtuk, mert azok nem is léteznek, így hát meg sem lehet oldani őket! Ennyire egyszerű. Ha ezt teljes mértékben tudatosítod, örökre megszabadulsz a hangtól...
2013. márc. 1. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!