Ez alvásparalízis?
Igen, ez amikor a tudatod már ébren van, de a tested még alszik állapot. Velem is sokszor előfordult már, bár velem eddig semmi rémisztő nem történt. Előfordult nappal is és olyanokat láttam/hallottam teljesen valóságosan ami nem fordulhatott volna elő (mivel egyedül voltam a lakásban).
Bár nálam előfordult az is hogy össze-vissza "lebegtem", meg testen kívüliség érzésem volt.
Ez 1x valóban testen kívüli élmény is volt, mert ne mondja senki hogy ha ilyen állapotban megfigyelek egy autó rendszámot az ablakon keresztül, majd "ébredés" után lecsekkolom és stimmel az alvás paralízis.
Egyébként nekem idővel elmúlt, már évek óta nem volt hasonló sem.
Igen, ez az alvásparalízis. (Megjegyzem, érdekes módon nálam is olyankor van,ha hanyatt fekszem.)
Hogy mitől van? Olvastam egy olyan orvosi magyarázatot, hogy amikor alszunk a mozgásért felelős funkció kikapcsol az agyban, ha nem így történne, lekövetnénk mozdulatokkal az álmainkat. Alvásparalízis, más néven alvási bénultság akkor lép fel, ha nem kapcsol időben vissza ez a funkció az ébredésnél. Persze olvastam elvontabb, nem orvosi magyarázatot is, miszerint ilyenkor az ember átlép az asztráltestbe és ezért van az, hogy csukott szemmel is látunk :-)
Hogy mit lehet ellene tenni? Semmit, nem tudom hány éves vagy,de leginkább 14-20 éves kor között a leggyakoribb, idővel ritkul. De ez sem mindig így van, mert nekem kb. 34-35 évesen jelentkezett szinte minden reggel egy éven keresztül. ennek lehet oka a túlpörgetett, zaklatott életmód, rossz fekhely, stb. Nálam ez egy lakásban volt, ahol nem nagyon szerettem lakni, ahogy elköltöztünk, elmúlt. Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!