Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ez alvásparalízis?

Ez alvásparalízis?

Figyelt kérdés

Mostanában olvasgattam erről az "alvás paralízisről" és elgondolkodtam:

Még régen, talán még mikor 10 éves se voltam történt egy éjjel velem. Sötét volt nyugodtan aludtam a szobámban, mikor valami "kicsi szörnyszerű valami", talán mondhatni egy pici démont láttam a szobámban ugrálni. Hát mit ne mondjak nagyon megijedtem, elvégre is kevesebb voltam mint tíz és máris kiabáltam volna anyukámnak... De ekkor nem jött ki semmi a számon. Ugrottam volna ki az ágyból, de nem sikerült, az a valami pedig csak ugrált össze vissza a szobámban. Kb. egy pár perc után ki tudtam nyögni a számon, hogy "Anya" és mikor átrohant hirtelen eltűnt ez a valami... De lehetséges, hogy a tehetetlenségtől riadtam meg inkább, mint attól a valamitől.

Ez alvásparalízisnek minősül? Most vagyok 15 és azóta nem történt semmi ilyesmi... Ha újra megtörténne, valószínűleg csak röhögnék magamban mert már nem hatnak meg az ilyenek.

2013. jan. 6. 19:38
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Az lehetett. Ilyenkor nem tudsz mozdulni és hallucinálsz. Csak addig ijesztő, amíg ez nem tudatosul benned.
2013. jan. 6. 19:59
 2/9 zakos ***** válasza:
100%
Igen, nekem is volt már három éve, akkor viszont 2 egymás után. Akkor én nem láttam semmi különöset, csak nem tudtam mozogni. Utólag visszagondolva tetszett a dolog és szívesen "részt vennék" benne mégegyszer. :)
2013. jan. 6. 20:01
 3/9 A kérdező kommentje:
Első: Hát a 6-7 éves akkori fejemben egy ilyen hirtelen helyzet nehezen tudatosult volna :D
2013. jan. 6. 20:05
 4/9 anonim ***** válasza:

Én 18 vagyok, nekem már sokszor volt. Először nagyon ijesztő, mert nem hallottam még róla előtte sosem, és hallucináltam is, nem tudtam megmozdulni, nem kaptam levegőt, és rángatóztam, legalábbis én ezt éreztem, nem tudom, hogy kívülről nézve ezek tényleg megtörténtek-e. Amikor már tudod, hogy mi az, akkor egyre kevésbé lesz ijesztő, és egyre kevésbé lesz intenzív. A legutóbbiaknál már csak remegtem és nem tudtam mozdulni, de végig arra gondoltam, hogy mindjárt elmúlik. Hallucináció csak az első 3 alkalommal jelentkezett. Minél jobban ismered, hogy mi az, annál kevésbé lesz rossz. Amikor először volt (már reggel volt, világos, így láttam is), azt hittem rohamom van.

Szóval szerintem alvásparalízised volt.

2013. jan. 6. 21:14
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem is volt ilyen de én tudtam mozogni! és földönkívüliek jöttek a szobámba! az álomparalízisben lehet mozogni??? vagy ez téll megtörtént??
2013. jan. 6. 21:30
 6/9 A kérdező kommentje:

Azóta utánanéztem: Az alvásparalízisben (alvásbénulás) nem tudsz mozogni, mert az agyad ébren van, de a tested nincs.

#4 - Ha úgy is érzed, hogy nem kapsz levegőt, vagy rángatózol, akkor is igazából kapsz levegőt (szóval nem fogsz megfulladni) és nem látszik a rángatózás, vagyis csak az agyad szüleménye...

#5 - Az valószínűleg szimpla álom volt, nem alvásparalízis . Ha tudsz mozogni, az már nem minősül alvásparalízisnek.

2013. jan. 6. 21:59
 7/9 anonim ***** válasza:
Én a lábam tudom mozgatni közben és addig rázom amíg felkelek, vagy nagyokat sóhajtok.
2013. jan. 6. 22:32
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem 15 éves koromban(már 8 éve) volt alvásparalízisem, én egy öreg ember szellemét láttam az ágyamon, amint meredt rám, hát rendesen bes*artam. Azóta egyetlen egyszer volt benne részem, akkor semmit nem hallucináltam, de annak ellenére, hogy tudatában voltam, hogy mi történik velem, nagyon rossz és félelmetes érzés volt másodszorra is. Szerintem a tehetetlenség teszi, hogy nem tudsz mozogni. Azért szívesen átélném mégegyszer.
2013. jan. 7. 14:22
 9/9 zakos ***** válasza:
2-es vagyok, tegnap írtam, hogy szívesen átélném ezt még egyszer. Na éjszaka teljesült a "vágyam"... Az más kicsit komolyabb volt. :)
2013. jan. 7. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!