Lopásnak számít?
Tegnap látogattam meg azt a helyet, ahol gyerekkoromban szánkóztam. A nagy hegyet. Van ott egy Szt. Margit szobor. Pontosabban szólva van egy félig nyitott barlang, amiben van a szobor, na az egy vasráccsal van védve és a vasrács és a szobor között volt sok-sok virág meg mellette volt egy csoki. (Snickers).
Én meg elcsórtam a csokit, és hazafele úton megettem.... A virágokhoz nem nyúltam hozzá.
ez lopásnak számít?
minden választ és véleményt előre is köszönök.
Egyébként igen visszavittem arra helyre egy ugyanolyan csokit mint az előző, épp onnan jövök :)
Köszönöm szépen mindenki válaszát, nagyon hasznosak voltak a számomra. Mindenestre tanulságos volt.... :)
Egy utolsó gondolat mindenkinek aki ide írt:
Isten nem bocsát meg nekünk semmiért, csak Jézus Krisztus áldozata miatt nézi el a bűneinket. Ezt mondja a Bibliában:
"Mert az Isten őt (Jézust) rendelte engesztelő áldozatul azoknak, akik az ő vérében hisznek, hogy igazságát megmutassa. Isten ugyanis az előbb elkövetett bűnöket elnézte" (Róm 3,25)
Ez saját 'jó cselekedeteinktől', vagy attól, hogy 'kis-vagy nagy bűnt' követtünk-e el, független. Most te is úgy érzed, hogy 'kijavítottad' ezt a 'kis' bűnt. Teljesen tök mindegy, hogy mit csinálsz, mert nem attól nézi el a bűnt Isten. Mert a Biblia ezt mondja (és senki nem idézett a Bibliáól, máshonnan meg honnan veszi bárki, hogy Isten mit gondol?):
"Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék." (Ef 2,8-9)
Ingyen elfogadható, nem kell hozzá zarándokút, csoki-visszavitel, semmi cselekedet. Tisztán megmondja: ingyen adta Jézust, mert szeret:
"Ez a szeretet, és nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért." (1Jn 4,10)
Csak ezt az áldozatot kell elfogadni. Ez Isten titka, és erről szól és tesz bizonyságot az egész Biblia.
Nem számít lopásnak, mivel nincs károsult
De akkor is nagyon rosszat tettél, hogy megetted, mert a Snickers nagyon egészségtelen.
Inkább tényleg loptál volna egy almát egy falusi kertből, olyan fáról, amin kukacos almák is vannak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!