Mi az élet értelme a legújabb tudományos kutatások tükrébe?
Nem vagyok tudós, de szerintem nem rossz alternatívát találtam ki:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..
5 jó: "Ezekkel az egyénnek kell foglalkoznia,és a vallások"
Mert mire is mennél, mondjuk, ha most egy nagy tudós kijelentené: ez az élet értelme -képletekkkel, genetikával stb. alátámasztva.. Mit változtatna az életeden?
A létfenntartás és fajfenntartás az állatok szintje.
Az ember szabad, az embernek más a feladata a világban, meg kell keresnie.
Út, igazság, élet - járni a saját utadat, keresni az igazságot, élni. Végül is mindannyian ezt tesszük, mondhatnak a tudósok akármit.
A nagy tanítók, vallásalapítók, a jó papok mindig is figyelmeztettek: Te vagy a feladat!
Ne várj semmit, hogy kívülről rád húzzanak.
Ismerd meg önmagad, a világot,az embereket, Istent.
A megismerésben minél mélyebbre jutni, és azt valahogy kifejezni, munkában, alkotásban.
Ha tudományos értelemben érted az élet szót, akkor a legújabb tudományos kutatások "tükrébe" pontosan ugyanaz az értelme, mint többszáz évvel ezelőtt. Vagyis az élet értemle maga az élet, annak fennmaradása, vagyis a túlélés.
Ha filozófiai, humán értelemben kérdezed, akkor előttem elég jól leírta valaki.
Feltéve, hogy a kérdésben az "értelme" = "célja".
Még csak az hiányzik, hogy azért is horribilis összegeket fizessenek tudósoknak, hogy az élet értelmét kutassák.
Azt mindenkinek magának kell tudnia, mi az élete értelme.
Remélhetőleg nem az, amit a "fejlett" társadalom erőltet:az esztelen rohanás a pénz után, a mókuskerék, rab iga, éhbér, és az ennek következtében széthullott családok.
Más felé kellene keresgélni az élet értelme után!De ebben a kérdésben is tudományt emlegetni olyan prózai, legalább egy kis illúzió azért maradjon.
Ember,mint test célja: túlélés.
Ember,mint lény célja: önmegismerés, játékok, mit keresek ebben a hülye testben? ,ki a Főnök? (és hol találom?), hogy kerül ide ez az Univerzum?
Legújabb tudományos kutatások? -ők aztán messze vannak az igazságtól! Hiszen ez a létező legügyesebben felépített csapdauniverzum,amiben itt vagyunk mindannyian...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!