Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi az élet értelme a legújabb...

Mi az élet értelme a legújabb tudományos kutatások tükrébe?

Figyelt kérdés
2013. jan. 20. 21:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Nem vagyok tudós, de szerintem nem rossz alternatívát találtam ki:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..

2013. jan. 20. 22:45
 12/19 anonim ***** válasza:
88%

5 jó: "Ezekkel az egyénnek kell foglalkoznia,és a vallások"

Mert mire is mennél, mondjuk, ha most egy nagy tudós kijelentené: ez az élet értelme -képletekkkel, genetikával stb. alátámasztva.. Mit változtatna az életeden?

A létfenntartás és fajfenntartás az állatok szintje.

Az ember szabad, az embernek más a feladata a világban, meg kell keresnie.

Út, igazság, élet - járni a saját utadat, keresni az igazságot, élni. Végül is mindannyian ezt tesszük, mondhatnak a tudósok akármit.

A nagy tanítók, vallásalapítók, a jó papok mindig is figyelmeztettek: Te vagy a feladat!

Ne várj semmit, hogy kívülről rád húzzanak.

Ismerd meg önmagad, a világot,az embereket, Istent.

A megismerésben minél mélyebbre jutni, és azt valahogy kifejezni, munkában, alkotásban.

2013. jan. 20. 23:01
 13/19 anonim ***** válasza:

Ha tudományos értelemben érted az élet szót, akkor a legújabb tudományos kutatások "tükrébe" pontosan ugyanaz az értelme, mint többszáz évvel ezelőtt. Vagyis az élet értemle maga az élet, annak fennmaradása, vagyis a túlélés.

Ha filozófiai, humán értelemben kérdezed, akkor előttem elég jól leírta valaki.

Feltéve, hogy a kérdésben az "értelme" = "célja".

2013. jan. 21. 10:06
 14/19 anonim ***** válasza:

Még csak az hiányzik, hogy azért is horribilis összegeket fizessenek tudósoknak, hogy az élet értelmét kutassák.

Azt mindenkinek magának kell tudnia, mi az élete értelme.

Remélhetőleg nem az, amit a "fejlett" társadalom erőltet:az esztelen rohanás a pénz után, a mókuskerék, rab iga, éhbér, és az ennek következtében széthullott családok.

Más felé kellene keresgélni az élet értelme után!De ebben a kérdésben is tudományt emlegetni olyan prózai, legalább egy kis illúzió azért maradjon.

2013. jan. 21. 11:57
 15/19 anonim ***** válasza:
Kiegészíteném:Tehát a fennmaradás, túlélés nem lehet az élet értelme.Legalább is, nem így, ahogy az ember műveli...
2013. jan. 21. 11:59
 16/19 anonim ***** válasza:
A túlélést én sem csak az emberre értettem, hanem általában az életre. Ezért is vettem külön a humán megközelítést. :)
2013. jan. 21. 12:09
 17/19 anonim válasza:
Nos a 42 mint válasz ugyebár közismert. Ám ez nem "a legújabb tudományos kutatások tükrébe" jelentendett, vagy jelentkezendettik majd meg. (további lehetetlen igeidőkért lásd dr. Dan Streetmentioner: További 1001 igeidő időutazók részére című munkáját) Hanem már régen megtörtént, vagy majd soká fog megtörténni. Szóval vagy már elavult, vagy még ki sem alakult. Úgyhogy addig is keressük az élet értelmét. Viszont arra számítsunk, hogyha túl közel kerülnénk hozzá, a Vogonok lebontják a Földet. Minden dimenzióban.
2013. jan. 23. 16:56
 18/19 anonim válasza:

Ember,mint test célja: túlélés.

Ember,mint lény célja: önmegismerés, játékok, mit keresek ebben a hülye testben? ,ki a Főnök? (és hol találom?), hogy kerül ide ez az Univerzum?

Legújabb tudományos kutatások? -ők aztán messze vannak az igazságtól! Hiszen ez a létező legügyesebben felépített csapdauniverzum,amiben itt vagyunk mindannyian...

2013. jan. 25. 14:33
 19/19 Tom Benko ***** válasza:
Van értelme?
2013. jan. 26. 09:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!