Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Rendjén való dolog imádkoznom...

Rendjén való dolog imádkoznom zh és vizsgák előtt azért, hogy sikerüljön?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elég fura ez a dolog amit most írni akarok.

Szóval fizikusi szakon vagyok és nem nagyon szokott menni a vizsga,zh stb...

De észre vettem, hogyha imádkozom azért, hogy sikerüljenek akkor valóban sikerülnek. Jó tételeket húzok ki és nem kérdeznek túl nehezeket a tanárok. Néha még 3-mast is szerzek.

A kérdésem az lenne, hogy ez rendéjvaló dolog a többi hallgató társammal szemben?

Illetve, ez nem csalás valahol? Nem inkább a saját képességeimre kéne támaszkodnom? Minden választ köszönök.

Ateisták is írhatnak, csak ne próbáljanak meggyőzni, hogy nincs Isten.

2013. jan. 18. 16:58
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

"És aki puskázik és úgy csinálja meg az egyetemet?

Meg végi csalja az egészet?!"

Őket nem tartom sokra. De szerencsére az élettől (vagy ahogy te mondanád: Istentől) ezek az emberek mindig visszakapják a magukét.

Szerintem nem szerencsés, hogy már ehhez is Isten segítségét kéred, amikor az egyetemi tanulás után a jövőben (pl. munka, család) folyamatos fegyelmezettséggel, sokkal nagyobb energiaráfordítással és kevésbé tolerált hibalehetőségekkel kell majd szembenézned.

2013. jan. 18. 20:30
 12/24 anonim ***** válasza:
Még valami: senkivel nem tolsz ki, legfeljebb a jövőbeli önmagaddal.
2013. jan. 18. 20:31
 13/24 anonim ***** válasza:

Nem vagyok semmiféle szekta tag, de még vallásos sem.

Hogy ha valahol találtál valami másik Főnix Csibét, az teljesen véletlen egybeesés, hozzá nekem semmi közöm.

Főnix Csibe = Főnix, a tűzmadár fiókája.

Viszont amit te vallásnak nevezel, sokkal közelebb áll a bálványimádáshoz, mint valami normálisabb vallásos lelkülethez.

És kötve hiszem, hogy bármiben is személyeskedtem volna.

2013. jan. 18. 20:34
 14/24 A kérdező kommentje:

78%: Köszönöm a választ! Igazad van erre én is gondoltam

már! Tényleg többet kéne tanulnom. De valahogy úgy tűnik, hogyha kevesebbet is tanulok, de imádkozom, hogy sikerüljön akkor mindig össze jön ha meg nem akkor és többet is tanulok rá akkor nem sikerül...

Fönix csibe:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

Ha feltételezem, hogy igazat mondasz és nem vagy szektás,sátánista stb... hát már akkor is elgondolkodom, hogy adjak -e minimálisan is arra amit írtál.

2013. jan. 18. 21:18
 15/24 anonim válasza:
A te istened az önző kéréseket, jelen esetben, hogy jól sikerüljön egy vizsga nem teljesíthet elvi szempontból sem :D
2013. jan. 18. 21:54
 16/24 anonim ***** válasza:
Van racionális alapja annak, hogy miért sikerülnek jobban a vizsgák imádkozás után, de téged ez ne érdekeljen, imádkozz tovább, nem cseszel ki ezzel senkivel. A valódi okot direkt a te érdekedben nem mondom el.
2013. jan. 18. 21:56
 17/24 A kérdező kommentje:
Sejtem mire gondolsz racionális oka alatt... Hogy többet teszek érte a vizsga alatt mert nagyobb az önbizalmam a hitem miatt. De itt szerintem többről is szó van.
2013. jan. 18. 22:24
 18/24 anonim ***** válasza:

Ez már egész egyszerűen vicc.

Ilyen hozzáállás mellet nem is tudom hol tartana fizika.

De téged kérdező, biztos nem akartak volna máglyán megégetni, mint Galileit az száz.

2013. jan. 18. 22:24
 19/24 A kérdező kommentje:

Főnix Csibe:

Lehet egy kicsit túl reagáltam a helyzetet az első kommented miatt. Rosszul eset amit írtál legelőszőr.

Talán azért mert az igazság fáj, illetve amit úgy érzel,hogy igazság az fáj. Minden esetre a második komentedben látom, hogy segíteni akartál.

(A kérdéseid alapján van benne némi önös érdek)

Az egyébként nem "hókusz-pokusz" "kívánság teljesítő automata" mert benne van a "7.

Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek.

8.

Mert a ki kér, mind kap; és a ki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik.

9.

Avagy ki az az ember közületek, a ki, ha az ő fia kenyeret kér tőle, követ ád néki?"

Nem baj. Tiszteletben tartom, hogy ateista vagy de kérlek tarts tiszteletbe te is, hogy én nem vagyok az.

Talán nem a legjobb módját követem a vallásnak. Ezen el kell gondolkodnom most.

Mert Isten valószínűleg nem akarná, hogy ilyen kérdések gyötörjenek mint ami most engem. Én ezt az utat választottam, hogy hiszek benne és ez az úton kell tájékozódnom.

Sok sikert kívánok az életben!

És tudom, hogy nem hiszel benne, de azért én még is ezt kívánom: Isten áldjon!

(De most komolyan)

2013. jan. 18. 23:50
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Természetes, hogy amennyiben hiszel Istenben és bízol Benne, imádkozol hozzá - Ő biztos, hogy meghallgatja,

akkor, ha igaz szívvel imádkozol Hozzá.

DE: és ez az, ami szerintem még nagyon fontos: ő megáldja

a Te elmédet és eszedbe is juttatja a vizsgán, ha őszinte szívvel mész Hozzá imádban, de csak azt tudja megáldani, amit megtanulsz, tehát a saját részedet se felejtsd ki belőle. Nem feltételezem egyáltalán, hogy nem tanulsz, sőt, biztos, hogy tanulsz. Még egy: szép dolog, hogy gondolsz Istenre és imádkozol a jó vizsgaeredményért, de én arra biztatnálak Téged, hogy ne csak akkor keresd a Jóistent, amikor szükségben vagy, gondod van, hanem máskor is - egyszerűen beszélgess Vele, imáidban tárd ki Neki teljesen a szívedet, ugyanis Isten ezt várja tőlünk, és erre hív, sőt, még egy jó tanács: olvasgass néha bele a Bibliába (ha eddig nem tetted volna, akkor ne az elején kezdd semmiképpen, hanem az evangéliumokkal vagy Pál leveleivel, azok olyan érthetőek és gyönyörűek egyben, tele csodás ígéretekkel), és azokból megismerheted, mit tett Érted Isten Jézusban, az Ő Fiában. Ez még sokkal fontosabb, hidd el, mint a jó vizsgaeredmény (bár kétségkivül az is az). Isten áldjon meg!

2013. jan. 19. 09:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!