Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Kineziológia és depresszió....

Kineziológia és depresszió. Mennyire hatásos?

Figyelt kérdés

A kineziológia tud segíteni a depresszión, szorongáson és egyéb mentális problémákon, illetve megéri elmenni?

Győrben lakom, itt találtam egy kineziológust, ahol egy első alkalom 7.000, következő alkalmak 6.000 forintba kerülnek. Jártam pszichológushoz pszichoterápiára több mint egy évig, hetente 5.000 forintba került, és nem mondanám, hogy túl sokat használt.

A pszichiáternek köszönhetően különböző gyógyszereket szedek már durván két és fél éve, amik csak a tüneteket tudták enyhíteni. Szeretnék meggyógyulni és egyre többet olvasok erről a tudományról. Annyit még tudni kell rólam, hogy hiszek több féle dologban, de mellette igencsak szkeptikus is tudok lenni. Rajtam segítene a kineziológia?

2012. dec. 8. 20:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"Pszichoterápia helyett kéne valami, mivel másfél évnyi "beszélgetés" után sem vettem észre tartós és nagyfokú változást."

Hat erröl irtam, mit lehetne helyette, es Giorgio19 elsö valaszaiban is felfedeztem ilyesmit...

A gyogyszerekhez nem tudok hozzaszolni, az biztos, hogy abbahagyaskor pont azok a tünetek jelentkezhetnek fokozottan, amire szedted, ezert nem erdemes raszokni. Es pont ezert abbahagyni is csak nagyon fokozatosan lehet. Ha rosszabb lenne, akkor inkabb maradni a tegnapi adagnal...stb.

Szerintem nem erdemes mindenkinek elmondani a problemainkat, csak annak, akiröl tudjuk, hogy segitöen all hozza... (Ha lehuz...stb, nem tud segiteni megoldast talalni, akkor minek? Raadasul ahogy többször beszelsz a problemarol, jobban beleeled magad, es duplan olyan szerencsetlennek is erzed magad, mintha nem fecsegtel volna, ugyanakkor megoldast nem talaltal, nem jutottal elöbbre...) Persze, ha csak agyalnal helyette, az sem jobb, mert amikor hagyod aramolni magadban a sok negativ dolgot, akkor csak jobban belemelyedsz a problemaba. Ha mar felmerült benned, javasolnam megoldast keresö kerdes iranyaba terelni a gondolataidat! Ha pedig barkinek elmondod, a legjobb, ha olyannak mondod, aki segit, ravezet a megoldasra.

Jo egy Segitö, mert enelkül egyedül vagy. Aki olyan, mint egy utmutato, megadja az iranyt, esetleg vigaszt adhat gyenge pillanatokban (mint egy igazi barat); de Neked kell elhataroznod es "összeszedned magad", es tenned magadert.

Mindenfele "termeszetes" gyogyito (kineziologus...stb) csak ravezethet arra, hogy hogyan erdemes viszonyulni a dolgokhoz, es a valtozas magadban belül megy vegbe. A kineziologus pl izomteszttel felderitheti az okat, amit igy jobban tudsz megoldani (de ez töled is függ!)...stb, de az igazi segitseg, ha emellett ravezet arra, hogyan allj hozza.

Ujkorklub.hu -t ajanlottam. Bach viragterapia: a viragcseppekkel a termeszet erejeböl kapsz egy kicsit (rezgesek formajaban), a natura termeszetes rendjenek egy cseppje. Igy kivülröl jön egy harmonizalo energia. A Moksa elixir egy dragabb szer, abban minden letezö viragcsepp benne van, mig a Bach cseppek olcsobbak, csak az aktualis problemakörre, sztem ez is eleg. Ezek lagyan hatnak, mert semmi sem törtenik hirtelen, gyorsan a termeszetben sem (a viharnak is vannak elöjelei), igy lehet, hogy evekig tart a valtozas. Megfigyelted mar, ahogy egy fa zöld lombozata naprol-napra valtozik? Ahogy rapillantassz, mindennap ugyanugy nez ki, megis par honap mulva elkezdenek sargulni a levelek, majd lehullanak, tavasszal "eszrevetlenül" egyre több rügyet bont...stb, es mindez olyan eszrevetlenül törtenik, na ilyen a termeszet valtozasa, ehhez segithetnek a viragcseppek.

"Az öngyilkosságról pedig csak annyit, hogy nem azért tenném meg, mert félek valamitől, hanem azért, mert pusztán nincs kedvem semmihez. Nincs kedvem egy olyan világban tovább élni, ahol mindenki csak a saját hasznát nézi, ahol lazán átgyalogolnak mindenkin és mindenen. Nem veszi be a "gyomrom" ezt a világot."

Az elet örök, ezert minek kockaztatnal öngyilkossaggal, a problemadat csak vinned tovabb. Söt, amiken eddig tul vagy, mi van, ha meg ezt is ervenytelenited az öngyilkossaggal, es ujra kezdheted? Ki tudja? Az biztos, hogy a halal nem veszi le rolad a terhet...

Ehelyett nagyon javasolnam megoldast keresni, kerdesek formajaban gondolkodni. "Nincs kedvem egy olyan világban tovább élni, ahol..." - es akkor mi a legjobb, amit tehetek?

Jogod van-e, tudsz-e valtoztatni a mas emberek hozzaallasan? Ök majd elnek a következmenyeivel (hosszu tavon), nyugi, ez nem a Te dolgod. Ha a masik döntesen nem tudsz valtoztatni, akkor valtoztass a hozzaallasodon.

Amugy ne a masik dolgaival, tetteivel foglalkozz szerintem, hanem vonatkoztasd magadra, inkabb csak magadra koncentralj. Ha a masik tette hat az eletedre: mit tudok tenni magamert?...stb.

"Az erö benned van."

Nekem sokat segitettek az amugy sosem diagnosztizalt, igy gyogyszerekkel nem is orvosolt dolgaimra, az emlitetteken kivül (Bach-cseppek, egy bionergetikus, ujkorklub) a spiritualis oldalak, könyvek, agykontroll is, es szeretem az idezeteket. (Marmint atgondolni szeretem, a regi bölcsessegek egy reszeben sok az igazsag.)

5.

2012. dec. 11. 19:19
 12/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a biztató választ. Bach virágterápiát már javasolt nekem egy természetgyógyász még anno 5 éve, de akkor úgy éreztem, hogy nagyon lehúzás szaga van a dolognak. Mondjuk nem is voltam ilyen rosszul, mint most.

Sajnos tudom, hogy a halál nem megoldás. Csak a megoldandó feladatokat görgetem magam előtt.

2012. dec. 11. 21:04
 13/14 anonim ***** válasza:

"Bach virágterápiát már javasolt nekem egy természetgyógyász még anno 5 éve, de akkor úgy éreztem, hogy nagyon lehúzás szaga van.." Javasoltam még én is és az előttem író is. A Kineziológiát a pszichiáterek is elismerték tehát nem csak reklámól van szó, sokkal érdemesebb erre kiadnia a pénzt mint a pszichiátriai szerekre! Vegyük alapul a pszichiáter által felírt gyógyszerek, mind hozzászokást pszichés és organikus függőséget okoznak a mellékhatásokról nem besz. A Bach virágterápia ezekkel szemben akár ugyanazt a terápiás hatást érheti el mint az antidepresszánsoké mind ezek mellett az antidepresszánsoknál leírt nem kívánatos tényezők nélkül. Már nem mondhatom hogy váltson át erre de érdemesebb lett volna először azt választani.. A lehúzásra rátérve pedig tudja, sokkal jobban lehúzzák a pszichiáterek.. Persze tisztelet a kivitelnek! De vannak olyanok is akik minél tovább járatják a betegeket így nyereskedhet rajtuk. Ha a kezelője még nem tett semmi érdemlegeset talán jobb lenne változtatni és más pszichiáterhez fordulnia, szakmájuknak ellentmondásosat nem fognak mondani de mindenki más és egy másik orvos nyilván más módszereket is használna. Az viszont fontos hogy olyan pszichiáterhez járjon akivel elégedett különben akkora probléma halmazt fog csak okozni amit el sem tudna képzelni!

Előzőkben írta hogy kontrollra megy. Na milyen eredményekkel járt a vizsgálaton?

2012. dec. 12. 10:13
 14/14 anonim ***** válasza:
Akarja hogy segítsek vagy sem?!?
2012. dec. 15. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!