Kineziológia és depresszió. Mennyire hatásos?
A kineziológia tud segíteni a depresszión, szorongáson és egyéb mentális problémákon, illetve megéri elmenni?
Győrben lakom, itt találtam egy kineziológust, ahol egy első alkalom 7.000, következő alkalmak 6.000 forintba kerülnek. Jártam pszichológushoz pszichoterápiára több mint egy évig, hetente 5.000 forintba került, és nem mondanám, hogy túl sokat használt.
A pszichiáternek köszönhetően különböző gyógyszereket szedek már durván két és fél éve, amik csak a tüneteket tudták enyhíteni. Szeretnék meggyógyulni és egyre többet olvasok erről a tudományról. Annyit még tudni kell rólam, hogy hiszek több féle dologban, de mellette igencsak szkeptikus is tudok lenni. Rajtam segítene a kineziológia?
Depresszión a gyógyszereken kívűl semmi nem tud segíteni !!!!!!!!!!!!!
HA GENETIKAILAG olyan vagy akkor a gyógyszerek segítenek valamit és ennyi.
Pszichológus sem tud segíteni, hát ha pár lelki fröccstől meggyógyúlnál, akkor ezt magadnak már elintézted volna.
Kineziológus tudod miaz ?
Földsugárzás mérés. A föld sugárzásából nem lehet kifeküdni, mert körbeveszi a földet teljesen az űrben is van. Ha ki tudnál feküdni belőle már nem élnél, mert az űrből jövő ionizáló sugárzás megőlne !! Erre gondolj.
#3 Láttam, máshová is szóról szóra ezt a hozzászólást írtad. Valahogy így ebben a formában nem bízom a hsz-ben.
#2 Akkor szerinted olcsóbb, könnyebb és gyorsabb lenne, ha felkötném magam? Valóban elképzelhető hogy genetikailag vagyok ilyen, legalábbis az orvosom szerint.
#1 Akkor javasolj valamit, vagy szerinted is az a leggyorsabb megoldás, amit #2-nek írtam?
Szerintem a gyogyito szemelyetöl erösen függ, sok a "sarlatan" is. Nem a penz szamit, hanem az az erzes, amikor hozza mesz: "igen, ez segit". Az igazi gyogyitonak nem kell reklam, szajrol szajra terjed a hire...
Az ujkorklub pont hu -t ajanlanam olvasgatni, emellett szerintem jobbak a termeszetes szerek. Ahogy a 3. irta, valahol belül magunkban megy vegbe egy valtozas, ami hatasara gyogyulsz, vegülis a szervezet öngyogyito. A gyogyszeripar szerintem a vilag egyik (?) legjobban jövedelmezö vallalata, a gyogyszerek mögött erdekeltsegek vannak.
Emellett nemreg ment a neten 2 orvos (ideggyogyasz?) elöadasa (külön-külön), akik elismerik, hogy a pszichoterapia az eddigi gyogyszeres kezelesevel nem gyogyitott, mas oldalrol kell megközeliteni a lelki problemakat vagy ilyesmi. Mostanaban sztem nincs idöm rakeresni.
A pszichiáter kezelő orvosának is ezeket mondja, meglátja egyből az osztályon fog kikötni, másrészt valószínű az is hogy erőszakosságra fog gyógyszert kapni vagy antipszichotikumot.. Talán személyiségi zavarban szenved de lehet alkalmazkodási is. A jövőjét sem látja tisztán és valójában sem önmagában nincs bizalma sem senkiben.
Ön szerint az lenne a legegyszerűbb ha öngyilkos lenne, megteheti de ezzel csak feladja a problémáit mint hogy szembenézne velük és ahelyett hogy megoldaná elmenekül, ilyet csak a nyámnyila ember csinál!
A Paroxat-ot a következő szorongásos betegségekben alkalmazzák: kényszerbetegség (ismétlődő kényszeres gondolatok, kontrollálhatatlan viselkedéssel), pánikbetegség (pánikrohamok, beleértve azokat is, amelyek oka az agorafóbia, vagyis a félelem a nyilvános helyektől), szociális szorongásos zavar (emberek társaságától való félelem vagy annak kerülése), traumákat követő stressz betegség (valamilyen trauma okozta szorongás), és általános szorongásos zavar (általános erős szorongás vagy idegesség).
A Paroxat az SSRI (szelektív szerotonin visszavétel gátlók) néven ismert gyógyszerek közé tartozik. Minden ember agyában van egy szerotonin nevű anyag. A depressziós vagy szorongó emberek agyában alacsonyabb a szerotonin szintje. Nem teljesen ismert, hogy a Paroxat és a többi SSRI hogyan hat, de ebben valószínűleg szerepe van annak, hogy növeli az agyban a szerotonin szintet. A depresszió vagy szorongásos betegség megfelelő kezelése fontos ahhoz, hogy Ön jobban érezze magát.
+ Tiapridal és valamilyen benzodiazepin származékú nyugtató amit automatikusan írnak fel az adott antidepresszáns ("megjavasolt" Paroxat) mellé.
Elnézést a fentebbi agresszívabbnak tűnő válaszomért, csak egy kicsit felbosszantott hogy egy tipikus semmitmondó, illetve egy tipikus szkeptikus válaszon kívül semmi értelmeset nem kaptam.
Személyiségzavarban 100%-ig biztos vagyok, hogy nem szenvedek. Az átlagnál magasabb empátiával rendelkezem, nem vagyok antiszociális, odafigyelek másokra. Nem generálom magam körül a konfliktusokat; én a társadalomba beilleszkedettnek érzem magam.
A zárt osztályon nem kötnék ki, mivel a nagyobb osztályokat bezárták, a kisebbek pedig tele vannak. Sőt, amennyiben nem minősítenek közveszélyesnek, akkor nem tarthatnak bent, csak a személyes beleegyezésemmel.
Jövőképem valóban nincs. Tudok bízni másban, ugyanakkor magamban nehezebben. Ezt hívják önbizalomhiánynak.
Szedtem már Aurorixot, Yarocent, és jelenleg Cipralexet. Ez utóbbi az SSRI csoportjába tartozik. Mellé szedek Xanaxot (aminek a hatóanyaga okozhat ilyen mellékhatásokat, amiket tapasztalok tudtommal, ugyanakkor nem lehet csak úgy elhagyni.), illetve néha altatót.
Pszichoterápia helyett kéne valami, mivel másfél évnyi "beszélgetés" után sem vettem észre tartós és nagyfokú változást.
Az öngyilkosságról pedig csak annyit, hogy nem azért tenném meg, mert félek valamitől, hanem azért, mert pusztán nincs kedvem semmihez. Nincs kedvem egy olyan világban tovább élni, ahol mindenki csak a saját hasznát nézi, ahol lazán átgyalogolnak mindenkin és mindenen. Nem veszi be a "gyomrom" ezt a világot. Talán ha antiszociális lennék, könnyebb dolgom lenne.
Linkelek akkor én is egy oldalt, ami egy angol nyelvű képregénysorozatnak ad helyet. A képregények 90%-ban magamra ismertem. Ha végigolvassa, akkor talán jobban megérti a gondolkodásmódomat is.
Itt a link: [link]
Holnap megyek, és konzultálok a pszichiáteremmel erről. Úgy is meg kell mondanom neki, hogy a jelenlegi gyógyszerek haszontalanok. Xanaxszal tudom, hogy csínján kéne bánni, de sajnos már benne vagyok, függő lettem tőle. Megpróbáltam nem beszedni két-három napig és olyan rosszul lettem, hogy azt hittem meghalok. Most szép lassan csökkentem a dózist, hogy ne kelljen szedni.
Ezekkel az SSRI-kkel az a baj, hogy többféle hatásmechanizmussal dolgoznak. Nem mindegy, hogy melyik anyagból van kevés, illetve melyikből van több az agyban. A pszichiáterem azt mondta, hogy csak a tünetekből lehet következtetni és attól függően, hogy melyik anyagból van kevés, úgy változik az ember állapota. Lehet hogy az ön által említett Paroxat segítene, de az is lehet hogy rontana. Azt már tudom, hogy a mostani Cipralex nem használt. Mindenesetre holnap tényleg rákérdezek.
Köszönöm a válaszokat. A linkeket csak később tudom megnézni.
a depressziót úgy gyógyítják hogy ingerületvisszavételgátló gyógyszert adnak a betegnek, ettől vagy meggyógyúl vagy nem. És ennyi !!! Ennyit lehet tenni.
Max kandidád lehet és slussz passz. Sajnálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!