Mitől jön létre ez a déja vu érzés? Olyan furcsa mintha már megtörtént volna? Kb. 2 havonta 1x 2x szokott lenni, de van hogy ritkábban, van hogy sűrűbben?
Figyelt kérdés
2012. dec. 7. 16:19
11/16 A kérdező kommentje:
az utolsó elöttinek szolt a válaszom :)
2012. dec. 7. 19:46
12/16 liliann13 válasza:
nekem volt valami hasonló érzésem:
a fősulin épp a mátrix-algebrát vettük, és úgy voltam vele, hogy ezt már tudom, mert tanultam korábban. Hazaérve előszedtem a középiskolás (és szakkörös, meg általános iskolás) matekcuccaimat, meg minden könyvet, amit csak a házban találtam (és matematikai tárgyú volt), de semmi, egyetlen szó sem mátrix-algebráról.
Azóta még többször volt ilyen (pl. Egy-egy beszélgetés közben úgy érzem, ez már elhangzott; ugyanott, ugyanolyan körülmények között.
13/16 anonim válasza:
Milyen fura ,hogy ilyen sok ember tapasztalja ezt az érzést! nekem volt olyan deja vu-m h.háttal voltam a tv-nek és amit mondtak benne úgy éreztem h. pont ilyen körülmények között egyszer ezt már hallottam. de kicsit ijesztő is mert nekem van hogy 5-6 másodpercig is eltart. Sajna még nem jöttek rá tudósok pontosan mitől is van.
14/16 anonim válasza:
velem is volt már 1-2 de olyankor megállok elgondolkozok , MI A F4SZ EZ AZ ÉRZÉS, olyan mintha már megtörtént volna, mintha már jártam volna itt, egyik ilyennél az idő is nagyon furcsa volt amikor elkapott az érzés be volt borulva, meleg volt, és a felhőkön keresztül a nap olyan furcsa megvilágítás volt nem tudom leírni..... :D
15/16 anonim válasza:
vajon el kellene gondolkodnunk az elozo eletunkon?!
16/16 anonim válasza:
Én egyszer olyat olvastam vagy láttam róla műsort, hogy a szerzett információ a rövidtávú memória helyett rögtön a hosszútávúba íródik és ezért tűnik úgy, hogy ezt már egyszer átélted. Ugyanakkor arra is kitértek, hogy felnőtt korban orvoshoz kell fordulni a deja-vu miatt, mert az nem egészséges (de, hogy pontosan miért nem arra már nem emlékszem). Fiatalabb korban inkább előfordul. Nekem már nagyon régen volt. 32/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!