Hogyan lehet mérni a spirituális fejlettségi szintet?
Nem gőg és nem felsőbbrendűség, csak picit 'nyitottabb' az elménk. Hidd csak el, egészen kicsi gyermekkorunktól azt hallgatjuk, hogy 'hülyék vagyunk', most viszont már látjuk, hogy mégis megérte végigszenvedni a gyerekkort.
A világ a szakadék szélén áll és minden nap újabb lépéseket teszünk előre. Sem pénzünk, sem fegyverünk nincs ahhoz, hogy az évszázadok óta tartó 'láthatatlan' háborút megnyerjük, csak a tudatosságunkra számíthatunk. Lepontozhattok nyugodtan, már nem érdekel :)
Mitől számít 'nyitottabb' elmének az, ha valaki olyan kijelentéseket tesz, mint hogy "szegények rájönnek majd mikor futniuk kell amerre látnak, hogy milyen rossz is, hogy ilyen szűklátókörűek :) " ?
A spirituális fejlettséggel szerintem egyértelműen együtt jár a tolerancia felerősödése, valamint az is, hogy az ember senkinek sem akar rosszat, még azoknak sem, akik rosszat akarnak neki. Te ezeket hol olvasod ki a fent idézett mondatból?
A többinek, ami írtál, pedig semmi köze ahhoz, amit én írtam. Mindenesetre kíváncsi lennék, hogy ezt az állításodat mivel támasztanád alá: "A világ a szakadék szélén áll és minden nap újabb lépéseket teszünk előre. Sem pénzünk, sem fegyverünk nincs ahhoz, hogy az évszázadok óta tartó 'láthatatlan' háborút megnyerjük, csak a tudatosságunkra számíthatunk.".
Megismétlem, a spirituális fejlődés szerintem is nagyon fontos. De az ehhez hasonló kijelentések mint például "Lepontozhattok nyugodtan, már nem érdekel :)", egyrészt a spirituális fejlettség hiányára utalnak, másrészt szerinted vajon milyen hatást válthatnak ki a többi emberből?
Szijóka :)
Nem szívesen vitáznék itt ilyen jellegű kérdésekről. Tény és való, hogy a szkeptikusok itt lepontozásokkal vívják a saját csatáikat, ezért sokszor már csak privátban válaszolunk a feltett kérdésekre.
Hogy mivel támasztom alá, hogy a világ a szakadék szélén áll? :) Elég csak körbenézni.. Nem az az igazi kihívás, hogy felvesszük a szemellenzőt, hanem ha nyíltan szembe merünk nézni a fekete-fehér valósággal. Tény, hogy erre sokan sajnos még nem képesek.
(Ennek ellenére SENKIRŐL sem mondunk le, mert EGYSÉGBEN AZ ERŐ, mindenkire szükségünk lenne... Szerintem mi sajnáljuk a legjobban, hogy a többieket nem tudhatjuk magunk mellett...)
A szkeptikusok általában a legfontosabbat nem látják: mi nem azért küzdünk, hogy a saját bőrünket mentsük, hanem azért, hogy felhívjuk a figyelmet a közelgő veszélyekre. És itt NEM december 21-ére gondolok.. A világ valóban a szakadék szélén áll..
Kérlek, ha válaszolsz, azt privátban tedd, mert már így is kapni fogok hideget-meleget :) Nem azért, mert önbizalom-hiányos tini vagyok, hanem mert ezt mondja a tapasztalat :)
Szeretettel ölellek :)
Jó, akkor majd írok privátban, de csak azért mert emberséges hangú kommentet írtál.
Röviden összefoglalva az én problémám nem azzal van, ha valaki a spirituális fejlődés lehetőségét keresi, hanem a szkeptikusok felé megnyilvánuló, többnyire rosszul leplezett arrogancia az, ami kihoz a sodromból, ami mellesleg épp a spirituális fejlettség hiányának a bizonyítéka. Ez az, amit már írtam neked. Tudom, hogy ugyanez a másik oldalról is jelen van, és nem jobb az sem.
Még egy gondolat: a világ szerintem nincs a szakadék szélén, bár nem hiszem hogy erről bárt is szeretnék meggyőzni. Akit esetleg érdekel, olvasson Steven Pinkertől bármit, aki Harvardon tanít pszichológiát és statisztikákkal egyértelműen bizonyította, hogy jelenleg a legbékésebb korát éljük a történelmünknek, soha ilyen kis esélye nem volt annak, hogy egy ember erőszakos halált haljon, mint ezekben az időkben. Az, hogy a híradók és hírportálok ennek pont az ellenkezőjét sugallják, az ne tévesszen meg senkit. Mellesleg az sem a véletlen műve, akit érdekel az oka olvassa el Elliot Aronsontól a Társas lény című könyvet.
Neked meg akkor írok privátban.
"jelenleg a legbékésebb korát éljük a történelmünknek, soha ilyen kis esélye nem volt annak, hogy egy ember erőszakos halált haljon, mint ezekben az időkben"
Csak éppen kihasználjuk egymást, feláldozzuk a kapcsolatainkat és magunkat a pénz oltárán, a környezetünkről nem is beszélve. Az irigység, kapzsiság és rosszindulat sajnos tetten érhető a hétköznapokban.
Tisztelet a kivételnek.
"Csak éppen kihasználjuk egymást, feláldozzuk a kapcsolatainkat és magunkat a pénz oltárán, a környezetünkről nem is beszélve. Az irigység, kapzsiság és rosszindulat sajnos tetten érhető a hétköznapokban."
És ez régebben nem így volt ugye? Mindez a modern kor vívmánya, nem igaz?
"És ez régebben nem így volt ugye? Mindez a modern kor vívmánya, nem igaz?"
Nem én állítottam, hogy ma sokkal fejlettebb szinten vagyunk, mint régebben. Egyébként sok törzsi társadalomban elképzelhetetlen volt, hogy bárki éhenhaljon, míg a többiek esznek. Csak ma hány olyan embert láttál az utcán, aki ma éjjel halálrafagyhat?
"Egyébként sok törzsi társadalomban elképzelhetetlen volt, hogy bárki éhenhaljon, míg a többiek esznek."
Ahögyan az is elképzelhetetlen volt, hogy a többi törzzsel ne kelljen élethalál harcot vívniuk a földért, élelemért, vagy ivóvízért. Ne magasztaljuk az őskort.
"Ahögyan az is elképzelhetetlen volt, hogy a többi törzzsel ne kelljen élethalál harcot vívniuk a földért, élelemért, vagy ivóvízért."
Ez így igaz, de amíg az elkerülhetetlenül szükséges volt a túlélésükhöz, addig ma nem elkerülhetetlen, hogy emberek éhenhaljanak, míg mások luxusautóból köpnek egyet már a látványukra. Ma eljutottunk olyan fejlettségi szintre, hogy nem kell egymást megölnünk ahhoz, hogy elegendő élelemhez jussunk. A jelek szerint azonban nem jobb a helyzet jottányival sem. Sőt, azokat engedjük szenvedni, akiken segíthetnénk még, minden eszköz adott lenne hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!