Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogyan lehet mérni a spirituál...

Szobek kérdése:

Hogyan lehet mérni a spirituális fejlettségi szintet?

Figyelt kérdés
2012. nov. 9. 23:13
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
55%

Nem gőg és nem felsőbbrendűség, csak picit 'nyitottabb' az elménk. Hidd csak el, egészen kicsi gyermekkorunktól azt hallgatjuk, hogy 'hülyék vagyunk', most viszont már látjuk, hogy mégis megérte végigszenvedni a gyerekkort.

A világ a szakadék szélén áll és minden nap újabb lépéseket teszünk előre. Sem pénzünk, sem fegyverünk nincs ahhoz, hogy az évszázadok óta tartó 'láthatatlan' háborút megnyerjük, csak a tudatosságunkra számíthatunk. Lepontozhattok nyugodtan, már nem érdekel :)

2012. nov. 13. 07:33
 22/32 FordPrefekt válasza:

Mitől számít 'nyitottabb' elmének az, ha valaki olyan kijelentéseket tesz, mint hogy "szegények rájönnek majd mikor futniuk kell amerre látnak, hogy milyen rossz is, hogy ilyen szűklátókörűek :) " ?

A spirituális fejlettséggel szerintem egyértelműen együtt jár a tolerancia felerősödése, valamint az is, hogy az ember senkinek sem akar rosszat, még azoknak sem, akik rosszat akarnak neki. Te ezeket hol olvasod ki a fent idézett mondatból?

A többinek, ami írtál, pedig semmi köze ahhoz, amit én írtam. Mindenesetre kíváncsi lennék, hogy ezt az állításodat mivel támasztanád alá: "A világ a szakadék szélén áll és minden nap újabb lépéseket teszünk előre. Sem pénzünk, sem fegyverünk nincs ahhoz, hogy az évszázadok óta tartó 'láthatatlan' háborút megnyerjük, csak a tudatosságunkra számíthatunk.".

Megismétlem, a spirituális fejlődés szerintem is nagyon fontos. De az ehhez hasonló kijelentések mint például "Lepontozhattok nyugodtan, már nem érdekel :)", egyrészt a spirituális fejlettség hiányára utalnak, másrészt szerinted vajon milyen hatást válthatnak ki a többi emberből?

2012. nov. 13. 08:38
 23/32 anonim ***** válasza:
38%

Szijóka :)

Nem szívesen vitáznék itt ilyen jellegű kérdésekről. Tény és való, hogy a szkeptikusok itt lepontozásokkal vívják a saját csatáikat, ezért sokszor már csak privátban válaszolunk a feltett kérdésekre.

Hogy mivel támasztom alá, hogy a világ a szakadék szélén áll? :) Elég csak körbenézni.. Nem az az igazi kihívás, hogy felvesszük a szemellenzőt, hanem ha nyíltan szembe merünk nézni a fekete-fehér valósággal. Tény, hogy erre sokan sajnos még nem képesek.

(Ennek ellenére SENKIRŐL sem mondunk le, mert EGYSÉGBEN AZ ERŐ, mindenkire szükségünk lenne... Szerintem mi sajnáljuk a legjobban, hogy a többieket nem tudhatjuk magunk mellett...)

A szkeptikusok általában a legfontosabbat nem látják: mi nem azért küzdünk, hogy a saját bőrünket mentsük, hanem azért, hogy felhívjuk a figyelmet a közelgő veszélyekre. És itt NEM december 21-ére gondolok.. A világ valóban a szakadék szélén áll..

Kérlek, ha válaszolsz, azt privátban tedd, mert már így is kapni fogok hideget-meleget :) Nem azért, mert önbizalom-hiányos tini vagyok, hanem mert ezt mondja a tapasztalat :)

Szeretettel ölellek :)

2012. nov. 13. 09:06
 24/32 anonim ***** válasza:
Miért nem tud egyik ezós sem írni?:P (nem kötekedés, csak megfigyelés)
2012. nov. 13. 09:14
 25/32 FordPrefekt válasza:

Jó, akkor majd írok privátban, de csak azért mert emberséges hangú kommentet írtál.

Röviden összefoglalva az én problémám nem azzal van, ha valaki a spirituális fejlődés lehetőségét keresi, hanem a szkeptikusok felé megnyilvánuló, többnyire rosszul leplezett arrogancia az, ami kihoz a sodromból, ami mellesleg épp a spirituális fejlettség hiányának a bizonyítéka. Ez az, amit már írtam neked. Tudom, hogy ugyanez a másik oldalról is jelen van, és nem jobb az sem.

Még egy gondolat: a világ szerintem nincs a szakadék szélén, bár nem hiszem hogy erről bárt is szeretnék meggyőzni. Akit esetleg érdekel, olvasson Steven Pinkertől bármit, aki Harvardon tanít pszichológiát és statisztikákkal egyértelműen bizonyította, hogy jelenleg a legbékésebb korát éljük a történelmünknek, soha ilyen kis esélye nem volt annak, hogy egy ember erőszakos halált haljon, mint ezekben az időkben. Az, hogy a híradók és hírportálok ennek pont az ellenkezőjét sugallják, az ne tévesszen meg senkit. Mellesleg az sem a véletlen műve, akit érdekel az oka olvassa el Elliot Aronsontól a Társas lény című könyvet.

Neked meg akkor írok privátban.

2012. nov. 13. 09:47
 26/32 Antimod ***** válasza:

"jelenleg a legbékésebb korát éljük a történelmünknek, soha ilyen kis esélye nem volt annak, hogy egy ember erőszakos halált haljon, mint ezekben az időkben"

Csak éppen kihasználjuk egymást, feláldozzuk a kapcsolatainkat és magunkat a pénz oltárán, a környezetünkről nem is beszélve. Az irigység, kapzsiság és rosszindulat sajnos tetten érhető a hétköznapokban.

Tisztelet a kivételnek.

2012. nov. 13. 15:59
 27/32 FordPrefekt válasza:

"Csak éppen kihasználjuk egymást, feláldozzuk a kapcsolatainkat és magunkat a pénz oltárán, a környezetünkről nem is beszélve. Az irigység, kapzsiság és rosszindulat sajnos tetten érhető a hétköznapokban."

És ez régebben nem így volt ugye? Mindez a modern kor vívmánya, nem igaz?

2012. nov. 14. 07:00
 28/32 Antimod ***** válasza:

"És ez régebben nem így volt ugye? Mindez a modern kor vívmánya, nem igaz?"

Nem én állítottam, hogy ma sokkal fejlettebb szinten vagyunk, mint régebben. Egyébként sok törzsi társadalomban elképzelhetetlen volt, hogy bárki éhenhaljon, míg a többiek esznek. Csak ma hány olyan embert láttál az utcán, aki ma éjjel halálrafagyhat?

2012. nov. 14. 08:38
 29/32 anonim ***** válasza:

"Egyébként sok törzsi társadalomban elképzelhetetlen volt, hogy bárki éhenhaljon, míg a többiek esznek."

Ahögyan az is elképzelhetetlen volt, hogy a többi törzzsel ne kelljen élethalál harcot vívniuk a földért, élelemért, vagy ivóvízért. Ne magasztaljuk az őskort.

2012. nov. 14. 08:55
 30/32 Antimod ***** válasza:

"Ahögyan az is elképzelhetetlen volt, hogy a többi törzzsel ne kelljen élethalál harcot vívniuk a földért, élelemért, vagy ivóvízért."

Ez így igaz, de amíg az elkerülhetetlenül szükséges volt a túlélésükhöz, addig ma nem elkerülhetetlen, hogy emberek éhenhaljanak, míg mások luxusautóból köpnek egyet már a látványukra. Ma eljutottunk olyan fejlettségi szintre, hogy nem kell egymást megölnünk ahhoz, hogy elegendő élelemhez jussunk. A jelek szerint azonban nem jobb a helyzet jottányival sem. Sőt, azokat engedjük szenvedni, akiken segíthetnénk még, minden eszköz adott lenne hozzá.

2012. nov. 14. 09:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!