Tud rá valaki esetleg magyarázatot adni?
Figyelt kérdés
Ha valakin valamilyen sérülést látok, vagy fájdalomról beszélünk, és meg van határozva a hely, akkor én is azon a területen elkezdek fájdalmat érezni. Ezen kívül gyakran érzem mások érzéseit, ha beszélnek róla, vagy látom rajtuk, kicsit olyan, mintha magamba szívnám az egészet. Elég furcsa érzés, van még ilyen rajtam kívül? Lehet erre valamiféle válasz?2012. nov. 2. 23:11
1/6 anonim válasza:
Ezt empátiának hívják. Az emberek töbségébe megvan egy bizonyos szinten, de sajnos nem eléggé.
2/6 anonim válasza:
Én már hallottam ilyesmiről, pontosabban, ismerek is valakit, aki képes átvenni másvalakinek a fájdalmát. Azt hiszem, ez nagyon ritka, és haNeked van iylen képességed, akkor szerintem tanulj reikit, vagy** - nadit, vagy iratkozz valamilyen buddhista egyetemre, vannak islyesmik. Tanulj,fejleszd a képességedet, hasznodra lesz, és embertársaidnak is hasznára lehetsz.
** A védjegy jogtulajdonosa nem járult hozzá a szó használatához.
** A védjegy jogtulajdonosa nem járult hozzá a szó használatához.
3/6 anonim válasza:
egyet értek az elsővel csak még kiegészíteném azzal is hogy hipochonder is vagy azt meg pszichológusok tudják kezelni, az empátiádat meg majd az élet fogja kezelni
4/6 anonim válasza:
Az elsö válaszolónál a pont. Ez mindenkiben megvan valamilyen szinten... Ennyire elkeseredetten különleges akarsz lenni, hogy különleges képességnek állítod be ezt?
5/6 anonim válasza:
Az első, harmadik és a negyedik jól mondja, amit a második mond az hülyeség.
6/6 anonim válasza:
normális jelenség, viszont jelenlegi (=megbetegített) világunkban nehéz lehet vele együtt élni
a feleségem is hasonlóan tapasztal, de azt mondja: nem könnyű kibírni
neki ez a szféra, amiben most vagyunk, nagyon lenti
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!