Hogyan kell kiejteni a Baphomet szót?
Egyébként definiálhatnád nekem az ostobaság fogalmát is ha már itt tartunk, mert úgy látom nem igazán vagy tisztában a jelentésével. Egyetemet végeztem, tanultam latinul és a közel-keleti nyelvekhez is konyítok valamennyit, rendszeresen olvasok vallás-és kultúrtörténeti témában, szóval nem nevezném magam ostobának. Ellentétben veled, aki eddig egyetlen érvet sem tudott összekaparni a kiejtés mellett azon kívül, hogy a haverjai így mondják.
Az eddigi válaszaid alapján persze mindenki ostoba, aki az érvekkel alátámasztott mondanivalót preferálja és nem ad mindenféle jött-ment szavára, aki azt állítja, hogy a "munkája" során rengeteget használja a szót. Csak megsúgom, egyetlen olyan munkakör sincs az országban ami ilyennel foglalkozna, hacsak nem a templomos lovagrend történetére specializálódott történész vagy.
Persze ezek után is nyilván mi leszünk az ostobák, tőled meg órák óta hiába várunk bármi érvet is, a primitív sértegetési próbálkozásaidon kívül semmivel nem tudtál eddig előrukkolni. Primitív, buta és egyszerű vagy mint egy faék.
A kérdezőnek válaszolva még, az alábbi videóban is esik szó róla, elég konkrétan hallatszik a kiejtése:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Gay..
Nem hozok fel érveket, én így hallottam mindenkitől, ezért így is használjuk és aki előttem mondta eddig, az is így mondta.
Veccő Veronika, te pedig ki vagy? Ki a fene vagy, hogy így arctalanul véleményeket alkotsz másokról? Szerintem nézzél magadba és gondolkozz el.
#21: nem valami bölcs dolog leállni olyanokkal veszekedni, akikről levehető hogy kisgyerek. De azért jót szórakoztam popcornnal a kezemben :)))
Egyébként köszi a válaszokat, akkor F-el ejtem :D
ma 14:10 de a mai keleten már nem ejtik a h-t j-nek.
Ennyi erővel a nyelvújítás idején nálunk nyaktekerészeti mellfekvensnek ejtették egy ideig az emberek a nyakkendőt. Vagy általánosabb példa: az ősmagyart és a mai magyart hasonlítsd össze... Ajánlom elolvasásra az ómagyar mária siralmat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!