Alvási paralízisem volt? Vagy csak bekattantam?
Régen néhány éve, néhány alkalommal megtörtént, hogy éjjel felriadtam s izzadt állapotban rettegtem valamitől. Nem tudom mitől, de azt az igazi halálfélelmet éreztem.
Más nem volt, csak igazi rettegés, ilyenkor mindig kikeltem, ittam egy pohar vizet, s nagy nehezen visszaaludtam.
Tegnap éjjel mas volt. Felriadtam, ugyanaz az évekkel ezelőtti para, viszont semmit nem tudtam megmozdítani. Meg a lábujjaimat sem. Aztán éreztem, valaki figyel, majd az egyik fülemben mintha egy bogár motoszkált volna. Legbelül, még éreztem s hallottam is a pici labainak sercenő hangját... végül pedig mintha a nyakamon is mászott volna valami, szúrást éreztem, fájt nagyon, de nem tudtam moccanni sem... nehézlégzés nem volt, legalábbis nem súlyos.
Hirtelen maradt minden, igazából nem is értem, mert a következő pillanatban már ültem az ágyon... és kacagjatok, de kerestem vagy 20percet a bogarat...
Ez mi volt? Alvási paralízisem első felvonás, vagy kezdek becsavarodni? 25/f
Ez egyértelmüen alvásparalízis. Bármit belehet ilyenkor hallucinálni, akár azt is, hogy bogár mászik a füledben... szóval ne hallgass a második válaszolóhoz hasonló zakkantakra :)
A hallucinációk lehetnek képi, hangi vagy akár érzési dolgok is, szóval minden megeshet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!