Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Valamit azt hiszem, elrontotta...

Valamit azt hiszem, elrontottam, hogy találhatnék vissza a jó útra?

Figyelt kérdés

Nem igazán ezós téma, de kicsit talán az is...

Régebben, még gyermek és tini koromban gondolkozás nélkül hittem abban, amit elképzeltem magamnak, nem gondolkoztam azon, lehetséges-e, képes vagyok-rá?És az álmaim, még a kicsit "lehetetlenek" is, meglepően gyorsan összejöttek, valahogy ösztönösen ráéreztem, mit hogyan érhetnék el.

De nagyon sokan mondogatták nekem, hogy ne álmodozzak, gondolkozzak reálisan és úgy döntöttem, megpróbálom.És itt történt valami....

Egy idő után olyanná váltam, aki mindenen vacillál, aki semmiben nem bízik.Nem találom a helyem, nem jön össze semmi, de igazából fogalmam sincs róla, mit akarok, csak azt tudom, mit kéne tennem, de nem érzek semmit, amit valóban szeretnék is.Semmi álom, semmi olyan cél nincs előttem, ami szívből érdekelne. Már csak a józan eszem súgja a dolgokat, de nem találom magamban azt, ami odahajtana, ahová mennem kell.

Bárcsak visszacsinálhatnám ezt az egészet.

Már nem tudok álmodozni,nem tudom, mit akarok igazán.Ha valamit elképzelek, egyből megszólal az eszem, hogy "ezt úgysem lehet megvalósítani", " Ez nem ésszerű", " túl magas cél, nem lehet elérni".

Ajj, most mit csináljak?Járt már már így köztetek valaki?

2012. okt. 3. 11:47
 1/10 Antimod ***** válasza:
Szerintem ez hosszú folyamat lesz, el kell kezdened "átprogramozni" magadat. Változtatni az élethez való hozzáálláson, ha úgy tetszik. Agykontrollal valószínűleg sokkal gyorsabban lehet haladni efelé.
2012. okt. 3. 11:57
 2/10 anonim ***** válasza:
ez azért van mert hülye emberekre hallgatsz, mert a világot az álmok hajtják előbbre, nekem mindig azt mondták hogy nincs lehetetlen csak tehetetlen, én is hasonló helyzetbe vagyok amit eddig elterveztem megálmodtam sikerült véghezvinni csak a következő álom kicsit nagyobb ugrás.. tűzz ki kisebb célokat, álmokat és ne azon gondolkozz hogy nem lehet hanem, hogy mit kell tenned azért hogy lehessen... ez egy mentális probléma mélyponton vagy túl kell rajta lépni
2012. okt. 3. 11:59
 3/10 Tom Benko ***** válasza:
Hány éves vagy? Ez ugyanis eléggé a kamaszkori elbizonytalanodásra hasonlít. Ne izgulj, ezen mindenki átesik, addig igyekezz nem gondolni vele, és próbáld élvezni az életet.
2012. okt. 3. 12:05
 4/10 anonim ***** válasza:
Merj újra álmodni, probáld meg előszőr kisebb álmokkal, mert ha beleszól a hitetlenség akkor abban a helyben megállitotad a folyamatot. Emlékezz csak vissza, hogy mit éreztél annak idelyén amikor megálmodtad és meg is valosultak a dolgok. Az az érzés még mindig ott van benned mélyen eltemetve. Az embert az álmai viszik előre, de ha beleszól a hitetlenség akkor az álom egy elérhetettlen álom marad csupán. Kell hozza a teljes bizonnyosság, hogy megvalósuljon az álom. Tudom, mert mertem álmodni én is :), ha biztos voltam benne, hogy az álmom sikerül akkor bejött, ha nem akkor csak álom maradt.
2012. okt. 3. 12:25
 5/10 anonim ***** válasza:
A környezet (szülők, rokonok, ismerősök, "barátok") nagyon le tudják rántani az ember önértékelését és alkalmasság/alkalmatlanságérzetét. Nem tudom, hogy Nálad ez-e a helyzet, de érdemes lenne feltárnod, hogy szülői oldalról nem kaptál-e valaha egy merő jószándékból rád akasztott béklyót? Ajánlom elolvasni Susan Forward: Mérgező szülők c. kötetét. Nagyon jó esetpéldák vannak benne. Nálunk is ez a helyzet, hogy bármit mondok a családban (felnőtt vagyok, de többgenerációsan élünk és bizonyos vállalkozási kötelékek ma is összekötnek apámmal és a tesómmal), rögtön károgja mindegyik, hogy mit miért NEM lehet és miben hol a buktató. Egy egészséges gyanakvást reálisnak tartok, a mai világban kell is a nagyfokú óvatosság, de a paranoia nem visz előrébb. Magam is hasonló szarban tocsogok, mint Te, kedves kérdező, annyi difivel, hogy nekem vannak álmaim, elég nagyratörőek is, nekem meg az a bajom, hogy képtelen vagyok magamban hinni, hogy ezeket meg is fogom tudni valósítani. Most dolgozom magamon, hogy ez változzon. Javaslom neked is, hogy keress rá, hogy "teljességforrása" "bőség" stb, van egy rakat weblap, ami ezzel a témával foglalkozik.
2012. okt. 3. 12:30
 6/10 anonim ***** válasza:

Ha nem láttad még akkor ezt érdemes megnézned. Ők mertek álmodni és el is mondják hogyan kell tenni

[link]

2012. okt. 3. 13:00
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat és tanácsokat!

Nem vagyok már tini korban, 37 éves vagyok.Tinikoromban egyáltalán nem voltam bizonytalan,megvolt a magam egyénisége,egyedisége, nem gondolkoztam azon, hogy "most mit csináljak?".

Állítólag a gyerekek teljes mértékben összhangban vannak önmagukkal, tudják (vagyis inkább érzik), kik ők, mit szeretnének igazán.Ez igaz is lehet, hiszen ezek az érzések bennem is megvoltak, de már nincs.

Hát igen, sajnos a családban, rokonságban is csak azt hallottam, bármi új tervvel,ötlettel rukkoltam elő, hogy "á, ez úgysem sikerülhet ezért, meg azért".Egyből felsoroltak tucatnyi buktatót.

Szóval, mégiscsak lehet abban valami, hogy az álmok bevonzzák azt, amit az ember.Akiben szívből megvan az elhatározás az valami fura módon megtalálja az oda vezető utat.Nálam legalább is, anno így ment ez.

2012. okt. 3. 13:16
 8/10 anonim ***** válasza:

2. vagyok

igazából az ilyenekre amikor elkezdik sorolni a buktatókat annyit kell mondani, hogy azon a hídon átmész ha oda érsz, meg előszeretettel jönnek azzal, hogy mi van ha ez meg ez van? és mi van, ha bele se vágsz akkor esélyed sincs arra hogy megtudd sikerülhet e elérni az álmod

Nem éppen a családodra értem bár nem tudom kik mit mondanak neked, de az emberek önzők és ha ők nem mernek/nem tudnak álmodni lehúzzák a másik embert is mondván "dögöljön meg a szomszédlova is"

2012. okt. 3. 13:32
 9/10 Antimod ***** válasza:

"mi van ha ez meg ez van?"

Erre mostanában azt szoktam mondani magamnak, hogy a holnap problémáját hagyjuk meg a holnapnak. Amúgy sincsen holnap probléma (vagy inkább: feladat) nélkül.

Ha meg nem lépsz, azzal lehet, hogy sokkal nagyobb problémát okozol magadnak, mintha igen.

Menj, haladj az úton, merj változtatni, úgyis kiderül, ha az neked nem való.

2012. okt. 3. 13:54
 10/10 anonim ***** válasza:

Sematikusan:

- És mi van, ha...?

- Miért, mi van most?

- Neked úgysem sikerül.

- Áruld el, miért nem!

Aki nem akar veled lenni, az hadd kerülje a társaságodat önként! Az igazság itt is felszabadít, akármilyen nagy szó is ez...

2012. okt. 4. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!