Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ki hogyan definiálná a "jelen...

Karesz6969 kérdése:

Ki hogyan definiálná a "jelen időt"?

Figyelt kérdés

Mert szerintem ilyen nincs...mármint jelen idő.

Elmagyarázom hogy gondolom egy hevenyészett példán keresztül:

Amikor kiötlöttem, hogy ezt a kérdést megírom, először a

K betűt kellett hozzá leütnöm igaz? Abban a pillanatban amikor az ujjam hozzáért a K betűs billentyűhöz ez már a múlt volt a jövő pedig a monitoron való megjelenés. Lehet, hogy nem túl egzakt a példa, de ilyenformán mindenre rá lehet húzni. Az időben e szerint nincs jelen csak múlt és jövő...

Amennyiben volna jelen - megállna az idő - az egész általunk ismert és nem ismert univerzum leállna mint egy pillanatfelvétel és ebből az állapotból sosem tudna kibillenni...vagyis az idő örök volna (ami most is az csak folyton változó történésekkel)

Kíváncsian várom az értelmes válaszokat amit egyúttal köszönök is:-))

2012. szept. 22. 20:17
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:

Rossz az elgondolásod. Amikor éppen lenyomtad a billentyüt, a billentyünek az volt a jelen, hiszen hozzáértél, elmozdítottad. Utána ha ránéztél a billentyüre elegendés után, akkor az volt a billentyü jelene, hiszen láttad, hogy ott van elötted abban a pillanatban.

Ha felnéztél a leütés után a képernyöre és megláttad a K betüt, akkor az volt a K betü jelene, hiszen ott volt elötted.

ENNYI.

2012. szept. 22. 20:20
 2/32 anonim válasza:
Nekem is van egy elgondolkodtató kérdésem!! Ha érdekel leírom!
2012. szept. 22. 20:23
 3/32 A kérdező kommentje:

Ok, akkor úgy kérdezem: milyen időtartamra tehető a jelen idő...különbözőkre, egyformákra?

Egyáltalán miből származtathatjuk, hogy esetleg számolni is lehessen vele?

2012. szept. 22. 20:23
 4/32 anonim ***** válasza:
Nem lehet számolni vele. Ez megfoghatatlan dolog.
2012. szept. 22. 20:24
 5/32 Neuhauser László ***** válasza:

2 -tes:

Engem érdekel a kérdés :)

2012. szept. 22. 20:33
 6/32 A kérdező kommentje:
Engem is de attól tartok nem teljesen idevágó...igazam van?
2012. szept. 22. 20:34
 7/32 anonim ***** válasza:
De van jelen. Most pl. 2012. szep. 22 van, 20:35, és 1 percig még így lesz, ez a jelen.
2012. szept. 22. 20:35
 8/32 A kérdező kommentje:
1 percig nem...mert az idő fogy. Kisebb egységek is vannak és azok haladnak nem?
2012. szept. 22. 20:37
 9/32 anonim válasza:

Végülis fizikai kérdés, de érdekes! :-)

Ha egy labdát nekidobunk a falnak akkor mindig feleződik a távolság ami a labda és a fal között van ugyebár. Ezek szerint a laba soha nem ér a falhoz. Akkor hogyan pattan vissza??

Bocs az OFFért!

2012. szept. 22. 20:40
 10/32 anonim ***** válasza:
kiazaniki: Na mégis miért felezödne mindig a távolság? Nem felezödik, hanem csökken. Pattanás után pedig növekszik.
2012. szept. 22. 20:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!