Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A "jelen" meddig tart? (többi...

A "jelen" meddig tart? (többi lent)

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy nincs jelen.. Vagyis van de nagyon rövid . Mért beszélünk jelenről amikor olyan rövid? Mire kimondom, hogy mit csinálok addigra az már a múlt hiába csak 2-3 mp de elmúlt az már nemjelen. Remélem valaki megfogja érteni mire gondolok és válaszol nekem.:D

2012. aug. 28. 01:05
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Igen, jövő még nincs, ezért is nem lehet megálmodni.
2012. aug. 28. 08:34
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

én is értem

mikor ezeket a sorokat írom az előtte lévő szavakat már a múltban írtam pedig kb 5 másodperc alatt legépeltem ezt a szöveget

furcsa

de igazad van

2012. aug. 28. 12:11
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

A jelen az örökké tart, csupán számodra még folyamatosan változik. A múlt és a jövő csak illúzió. Az elválasztottság azért van időben, hogy a dolgok ne egyszerre történjenek, hogy meg legyen a viszonyítottság.

S amire pedig azt hiszem Te gondolsz, az a Planck-idő:

[link]

üdv

27/F

LastOne.Left

2012. aug. 28. 13:10
 14/24 anonim ***** válasza:

"kétszer nem léphetsz ugyanabba a folyóba"

ez jutott még hirtelen eszembe

ha a folyó közepén állsz akkor az a jelen, ahogy a folyó vizét érzed haladni

csak egy pillanat a most, ameddig érzed a vizet, inkább egy folyamat

szerintem amennyinek érzékeled

2012. aug. 28. 14:11
 15/24 anonim ***** válasza:

Az tök érdekes szerintem, hogy ugye mivel nincs real time érzékelés. Te minden esetben a múltat érzékeled(nyilván olyan kis idő különbséggel, hogy falura az már jelennek is jó).

Gondolj bele: Vegyük a látást. 1 megtörténik egy esemény. 2 elindul a fény, és a fotonok a szemedbe jutnak. 3 A szemek a fotonok okozta változást valamilyen bioelektromos jellé alakítják. 4 A jel elindul a szemeidtől az ideghálózatodon keresztül egészen az agyadig. 5 Az agyad fogadja a jelet és visszaalakítja képpé, és mivel a szemed biológiailag fordított, és torzított képet lát, az agyad megfordítja, és finomítja, úgy, ahogy azt neki kell. 6.Értelmezi az agy a képet, gondolatokat rendel, hozzá, elraktározza a memóriába, és kigondolja, hogy szükséges e rá reagálni, vagy nem, és ha igen hogyan. Ezek után a döntés nem elég, megint bonyolult vezérlési, és irányítási lépések sorozatát kell fizikailag, kémiailag, biológiailag megvalósítani.

Ez a való életben például: Kidobós közben az utolsó pillanatban kapod el a fejed a labda elől. Ez a Planck-időhöz képest évek alatt végbement események sorozata.

Nem okoskodni akarok. Ahogy leírom beleszédülök. De menő, hogy az elméleti jelenhez képest minden amit érzékelsz felfogsz, tudatosul benned, az már időegységekkel az előtt megtörtént.

Én személy szerint úgy állok hozzá, hogy a jelen mindig tart, hisz mindig benne vagy de a jelen az időben veled halad. A jelen olyan mint egy busz, a busz útvonala pedig az idő. Mondjuk a jövő Miskolc a múlt Budapest, a közeli jövő Mezőkövesd a közeli múlt Füzesabony, a busz, a székem meg én pedig a jelen. Eközben minden halad, és nekem az a kényelmes, hogy egy akkora időintervallum a jelen, mint busz. A jelen mint a legtöbb emberhez rendelt intervallum, szerintem viszonylagos.

2012. aug. 28. 15:51
 16/24 anonim ***** válasza:
Szerintem a meg a jelen nem "tart" semeddig,mert a jelen nem tartható,mert mire azt mondom van már nincs.
2012. aug. 28. 19:50
 17/24 anonim ***** válasza:
Abba még nem gondoltál bele, hogy az örök "itt és most"-ban élsz? Az örök jelenben....
2012. aug. 31. 04:00
 18/24 anonim ***** válasza:
Úgy értem akárhol vagy és akármikor mindig ITT és MOST vagy... :)
2012. aug. 31. 04:01
 19/24 anonim ***** válasza:
ha ezt meg akarod érteni akkor a hagyományos ligkát azt vághatod is a sutba. Mert csak jelen van, de nem.
2012. aug. 31. 13:10
 20/24 anonim ***** válasza:
Számold ki :D
2012. aug. 31. 13:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!