Meditációnál hogy lehet elérni, hogy ne zavarjon meg se beszéd, éhség, zaj, körűlmény?
Figyelt kérdés
Egy olyan ember aki már-már mesteri fokon meditál, nem zavarja semm ilyen... Ezt én is eltudom érni? Hogyan?2012. aug. 20. 16:55
1/6 Pietrosol válasza:
Szia!
Kezdetben gondoskodj a nyugodt körülményekről!Mindig úgy kezdj meditálni,-ha már a meditáció ezen formáját választottad,-hogy legyél elégedett!Ezt zenével,sétával vagy akár nyugodt szemlélődéssel is el tudod érni!
Ha már azt érzed,hogy nem zavar semmi,gyakorlatilag meditációban vagy!
Később,ha gyakorlottabb leszel,bármilyen hétköznapi tevékenység meditációvá válik!
2/6 anonim válasza:
Ellehet viszont ezek amit felsorolták még semmik ahhoz, amit a pl. buddhista szerzetesek kibírnak. Mikor a buddhista szerzetesek mozdulatlanul ültek az utcán akkor a tüntetők leöntötték őket benzinnel, majd meggyújtották. És tovább ültek mozdulatlanul még halálra nem égtek.
Üres meditáció ami ebben segíthet szerintem.
3/6 anonim válasza:
Én ismertem valakit,akinek a szobatársa olyan durván horkolt,hogy két emelettel lentebb is lehetett hallani.Ő pont mellette aludt és azt mondta,meditációval kapcsolta ki a külvilágot.Azt,hogy hogy,ne kérdezd,mert nem avatott be.Gondolom sokat gyakorolta.
4/6 anonim válasza:
Fogadd be ezeket a dolgokat, légy hálás az érzéseknek. A meditáció valójában nem azt jelenti, hogy mindent kikapcsolsz, ahnem hogy éppen mindent befogadsz azzal, hogy egyikre sem figyelsz külön, egyiket sem tudatosítod.
5/6 anonim válasza:
Persze, el tudod érni, sok gyakorlással. Ha ilyeneket érzel, ez van, ne ragadj le bennük, vedd tudomásul és engedd el.
6/6 anonim válasza:
Egyrészt gyakorlással szerzett rutinnal, másrészt meg egyél már előtte pár falatot ha annyira éhes vagy, a jóisten áldjon meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!