Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Az öngyilkosok pokolra kerülne...

Az öngyilkosok pokolra kerülnek? Nem nyernek megbocsátást?

Figyelt kérdés
2012. aug. 7. 21:45
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
85%

Ki szerint?

A keresztény egyház szerint: Igen.

A Biblia szerint: Nem.

Az ateisták szerint: A válasz értelmetlen.

Az öngyilkosok szerint: A válasz ismeretlen.

2012. aug. 7. 22:31
 12/23 anonim ***** válasza:
60%

Egyébként meg, a sok mindent tudó vallásosnak írnám: olvassátok el, és értelmezzétek a saját Bibliátokat!

A Bibliában nincs szó a pokol létezéséről, "se ól"-nak, gödörnek nevezi azt a helyet ahol a lelkek "várakoznak" a második ítélet eljöveteléig. Amikor is Jézus Krisztus eljő az angyalaival, és mindenki megítéltetik. Az igazak Isten Országába kerülnek, míg a bűnösök az Örök Halálba, a Sátánnal és a Halállal együtt belevettetnek a kénköves tóba, és kiírattatnak az Élet Könyvéből. Örök szenvedésről egy szó sem esik Szentírásban, az egész pokol mizéria a középkori egyház eszköze volt az emberek feletti lelki terror megtartása céljából. Mivel kellett az adó...

Mielött a vallásotokról tesztek megnyilvánulásokat, tanulmányozzátok a történelmét, és a szentírását! A kérdező szerintem az eredeti mesét szeretné hallani, nem pedig azt amit ti igaznak véltek!

Üdv, egy ateista.

2012. aug. 7. 22:36
 13/23 Heinz Szabolcs ***** válasza:
34%
Az öngyilkosok igen és méghozzá élő fákká változnak, a pokolban van egy hatalmas erdő belőluk és ott nagyon hideg van, szoval ne legyél öngyilkos, inkább legyél csalo, mert azok egy szurokkal teli üstökben főnek, mindeközben ördögök szurkálják őket vasvillákkal.-ez pl sokkal szimpatikusabb nekem...
2012. aug. 7. 22:41
 14/23 anonim ***** válasza:
82%

Heinz Szabolcs

Ez Dante, Isteni színjátékában a Pokol egyik bugyrának leírása. Ez nem hiteles információ (mivel nem Bibliai alapokon nyugszik), olyan szinten mozog mint pl manapság egy Star Wars könyv. Akkori science-fiction... :)

2012. aug. 7. 22:44
 15/23 anonim ***** válasza:
51%
Nem, aki öngyilkos az a mennybe jut, hogy trollkodhasson az angyalkák között :D
2012. aug. 8. 00:38
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy ismerem az Istent, hogy megbocsájtó! Én is próbáltam már magam megölni, de nem jött össze. Hatalmas ateista, materialista berögződéssel rendelkeztem. Ez az élet egy szenvedés, ezt tudtam akkor is, most is. Annyiban változott meg a felfogásom, hogy már nem öngyilkos akarok lenni, hanem Istent szeretném megismerni. Az élet olyan, amilyennek felfogjuk. A gondolatainkkal teremtsük meg a valóságot!

Rágódunk a problémákon, közben itt a lehetőség, hogy megvalósítsuk az Isteni tudatot. Hagyjuk a múltat, az már megtörtént, nem tudjuk megváltoztatni. Foglalkozzunk azzal, ami most van. Igazán lehetünk jó emberek, szent emberek. Sokkal jobbak, mint azok, akik a pokolra jutást mondják. A tiszta szívből történő jó cselekedetek lassan eltüntetnek mindent. Isten mindent lát, tud, előtte nincs hazugság!

Ne aggódj amúgy, rossz dolgokat szinte mindenki tesz, jót sajnos már sokkal kevesebben.

Istennek tetszőt meg igazán kevesen, sajnos.

Olyan emberek vallják magukat hithű keresztényeknek, akik nem tartsák be a tízparancsolatot! És olyanok akarnak elítélni téged, na meg engem is.

Ajánlom figyelmedbe a keleti vallásokat, amik nem a büntetésen élnek, hanem a megvalósításon. Szerintem Istent szeretni, imádni kell, és nem félni tőle!

2012. aug. 8. 06:38
 17/23 anonim ***** válasza:
43%
ha a pokolra is jutnak jó helyre mennek.attól függ a jó istenbe hisznek e.
2012. aug. 8. 20:34
 18/23 anonim ***** válasza:
45%

Nem igaz az állításod, mivel nincs is pokol.

-Szkeptikus-

2012. aug. 8. 23:22
 19/23 anonim ***** válasza:

Isten megbocsátó, de aki nem kéri a bocsánatát, annak minek bocsásson meg? Ő nem a Máltai Szeretetszolgálat, hiába hiszik azt a legtöbben. Nekünk is tennünk kell azért, hogy a mennybe jussunk. Levezettem a logikáját, nem értettétek?

És amúgy meg az Isteni színjátékot, a DaVinci kódot meg a hasonló ilyen könyveket elég nagy primitívségre vall, ha valaki komolyan veszi. Azok csak fantáziálások, amik az egész Bibliát felrúgják, a sok hülye meg ezt veszi alapul, mintha az lenne a szentírás.

2012. aug. 9. 08:42
 20/23 anonim ***** válasza:
57%

Mert a bibliának mi az alapja, "kedves" utolsó?

Ugyan annyi alapja van, mint bármi más kitalált történetnek.

2012. aug. 9. 09:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!