Hisztek abban, hogy az öngyilkosok lelke évekig bolyong a földön?
Nekem fogalmam sincs hogy mi létezik meg mi nem,de szerintem ez lehetséges.Lehet,hogy mivel anyukád öngyilkos lett,nem akart többé élni,ez a büntetése hogy itt rekedt a földön és nem lelt békére.
De ez csak az én gondolatom.
Probáljatok hozzá beszélni,h megbocsátottatok,szeretitek és ép ezért elengeditek h békében nyugodjon a lelke.
Apum meghalt,pár hónapig éreztem a jelenlétét(szivinfarktus miatt).
Én nem hiszek ebben. Tegyük fel, hogy nincs Isten, nincs semmi a halál után: ez esetben anyukád egyszerűen megszűnt létezni (én nem ezt vallom, de lehetséges opció).
A másik lehetőség, hogy létezik Isten. Ez esetben miért bolyongana itt anyukád lelke? Kerülhetett a pokolba, újjászülethetett, ott ülhet most Isten jobbján - de nekem nem reális, hogy Isten hagyná a világban kószálni a lelkeket... ez nem épp szeretetteljes megoldás:)
10:51
És te miért vagy jobban értesült, mint az átlag?
A 10:51-es pl. azért lehet jobban értesült, mert olvasott sok könyvet (nagy szakirodalom van erről), beszélt sok emberrel, stb.
A legjobb könyv szerintem a Dr. Michael Newton: Lelkünk útja.
A kérdésre válaszolva:
Ez nem büntetés, hogy itt "bolyong", hanem a ő döntése. Nagyon helyesen írták az elején, hogy beszélni kell hozzá kedvesen, el kell engedni. Ő azért nem ment még "haza" mert lelkiismeretfurdalása van, itt szeretne még segíteni, elmondani ezt-azt (bocsánatot kérni), de erre még nem képes igazán, de nagy benne az akarat.
Nincs semmi baj. Mindenki mutasson több szeretetet és minden rendbe fog jönni.
"mert olvasott sok könyvet (nagy szakirodalom van erről)"
Én is nagyon sok könyvet olvastam erről és nagyon sok emberrel beszélgettem, mégse merném kijelenteni, hogy márpedig tudom mi van a halál után. Mert minden csak feltételezés, az is, ami a könyvekben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!