Miért van ez? Csak beképzelem? (többi lent. )
Nagyon félős vagyok a sötétben és mostanában későn szoktam lefekdüni (hajnali 1,2 körül.) és ilyenkor ugye már mindenki alszik. A szüleim korán szoktak elaludni. Van egy testvérem de ő későn szokott hazajönni. Este a szobámban meleg szokott lenni és ezért este mindig ki van nyitva az ablak és egy kicsit felvan húzva a redőny , hogy jöjjön be a levegő.
Így sok zaj szokott bejönni az utcáról (de csak néha mert nem egy forgalmas hely). Este mindig megijedek minden hangtól pl.: a tv megreccsen vagy ilyenek. Mostanában a kintről jövő zajoktól is félek és attól fél , hogy valaki (panelban lakunk 2. emelet) egy létrával felmászik az ablakomhoz kivégja szúnyoghálót bejön és lelő. Ezért volt sokszor , hogy ezek miatt a félelmek miatt csuktam be az ablakot és ilyenkor majd meg döglöttema melegtől este.
De a kérdés annyi , hogy miért van ez , hogy ennyire beképzelemm magamnak ezt? Hogy lehetne ezt leküzdeni?
Normális válaszokat létszi : )
Ezt bizony csak beképzeled valószínűleg, mert meglehetősen irreálisak, és úgy tűnik, indokolatlanok ezek a félelmek.
Nekem (mikor kicsi voltam) hasonló butaságok segítettek:
- kulcsra zártam azt az ajtót, ami a szobámból a fürdőszoba folyosójára nyílt.
- az erkélyajtó elé ruhaszárítót állítottam, amitől azt reméltem, hogy a sötétben nem veszi észre a "gyilkos", zajt csap vele, én pedig erre felébredek. (Tovább ezt nem gondoltam - szerencsére. :) )
- Nagymamám testvére ugyanezt vizes vödrökkel oldotta meg (elcsúszik bennük a gyilkos, a pisztolya pedig használhatatlanná válik a víz miatt).
Te is találj ki valami ilyen kis trükköt, szerintem elég kreatív vagy hozzá. Ez akkor megnyugtat, és később el is hagyhatod ezeket a "segédeszközöket".
Nekem is hasonló bajom van, egyszerűen mindentől félek.
A világvégétől, vagy hogy valaki követ az utcán, vagy elrabolnak, vagy hogy kinyitom a szemem, és ott áll valaki, és néz, vagy hogy pl. elrabolják anyámat meg apámat és választanom kell, melyikük maradjon életben (ami ugye lehetetlen lenne), meg hogy betörnek, meg hogy pl. ha kimegyek a kertbe akkor valaki elkap, vagy hogy a szekrényben bújkál valaki, vagy a padláson, vagy a mosógép mögött vagy hogy amikor pisilek akkor a wcből kinyúl valaki (halálos kitérő feeling, mondjuk ott pottyantós volt) vagy esetleg hogy kinézek az ablakon és valaki visszanéz :D meg ilyenek és nem tudom, mit csináljak. voltam pszichológusnál, az annyit segített, hogy már merek sötétben aludni úgy hogy benyomom a tv-t hogy 10 perc múlva kapcsoljon ki, de nem tudok amúgy mit kezdeni magammal. :D
XDXD utsó az nagyon kemény : D
am nem szoktam ilyen horror filmeket nézni.. csak nagyon ritkán de akkor is csak a barátnőkkel ; D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!