Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerintetek mi van a halál után?

Szerintetek mi van a halál után?

Figyelt kérdés

Feltevődött bennem a kérdés, hogy mi történik az emberrel miután meghal. Van élet a halál után is? Vagy valami lélekvándorlás szerűen új életet kezdünk?

Olvastam olyanokról, hogy több ember azt állította, hogy mikor "meghalt" fényt látott, de újraélesztették őket. Szerintetek ez igaz? A halál után csak fény van, vagy sötétség?

2012. júl. 13. 14:23
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Kifejtenéd ezt bővebben? :)
2012. júl. 13. 16:06
 12/17 Antimod ***** válasza:
93%

"Ha vki meghal akkor az agy is kikapcsol, nincs vérkeringés. Ugyan hogy emlékezne bármire is miután újraélesztették?"

A halálközeli élmények éppen erre az időszakra tehetőek, így nagyon úgy tűnik, hogy mégis van. HKÉ-ről az újjáélesztettek kb. 10-15%-a számol be, de minél fiatalabb valaki, annál valószínűbb, hogy emlékszik rá. Az alagút végén lévő fény elég gyakori, de nem szükségszerű elem, ezen kívül gyakran számolnak be virágos rét látványáról, illetve vallási alakokkal, valamint saját, elhunyt szeretteikkel való találkozásról. Számomra nem csak az esetek nagy száma miatt hihető az élmény, de rengetegszer elmesélnek olyan dolgokat a visszahozott emberek, amik valóban megtörténtek, míg halottak voltak, de képtelenség, hogy láthatták/hallhatták volna (mi zajlott a váróteremben, melyik nővér mit mondott és gondolt, mi tötént akkor a szomszédos szobában, stb.). Továbbá megdöbbentő, de igaz: vakoknak ilyenkor megnyílik a látásuk, függetlenül attól, hogy úgy születtek, vagy életük során vakultak meg.

Iszonyú sokat tudnék még írni a témáról, mert nagyon sokat kutattam a HKÉ-t. Ha valaki kíváncsi valamire, szívesen válaszolok neki privátban.

2012. júl. 13. 17:14
 13/17 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem azért ennyire különbözőek a HKÉ-k, mert mindenki azt látja, ahogyan képzelte életében a halál utáni életet.
2012. júl. 13. 17:16
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
A halál után mise és temetés van.
2012. júl. 13. 20:11
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Mikor meghalt anyukám, ezt a verset találtam, és azt gondolom,h ez van a halál után:

A szomszéd szoba

A halál tulajdonképpen jelentéktelen dolog...

valójában csak átmentem ide a szomszéd szobába.

Én én vagyok, te pedig te. Akármit is jelentettünk

egymásnak egymás életében, ez mit sem változott.

Nevezz csak nyugodtan a megszokott nevemen, beszélj

velem ugyanazon a könnyed hangon, melyen mindig is

beszéltél. Ne változtass a hangszíneden. Nevess

ugyanúgy, ahogy valaha együtt nevettünk a vicceken.

Imádkozz, mosolyogj, gondolj rám - emlegesd fel

A nevem nap mint nap, ahogyan annak előtte is, de ne

árnyékolja be semmi a hangulatot, amikor szóba

kerülök. Az élet nem kapott semmiféle új jelentést.

Minden olyan, mint amilyen volt, nem szakadt meg a

folytonosság. Az, hogy nem látnak, még nem jelenti azt,

hogy nem kell rám gondolni. Várok rád, itt vagyok

a közeledben - egészen közel. Nincs semmi baj.

Henry Scott Holland Kanonok

2012. júl. 15. 19:39
 16/17 anonim válasza:
100%
Én most 18 éves vagyok és 16 éves koromban egyszer hülyéskedtünk egy fürdőző helyen a tesómmal és valahogy valaki rám taposott a víz alatt én meg nem tudtam fel jönni már egy ideje lent voltam amikor már kezdem elájulni a szemem csukva volt...és éreztem valami bizsergést majd tényéeg szóval ez nem kamu láttam egy hirtelen nagy foltot fehér volt hirtelen jött ... még ugy ahogy éreztem hogy a lábak ütögetnek aztán teljesen minden megszünt..majd az uszómester volt elöttem :s
2012. júl. 23. 00:57
 17/17 anonim ***** válasza:

12-esnek!

Pedig megnyugodhatsz, a halál után a teljes megsemmisülés van, sajnos.

A sok halálközeli élmény pedig az akkor igen aktív agy játéka csupán, de ezt ma már be is bizonyították.

Azok a baromságok pedig, hogy a "halott" emberek tudták, hogy mi folyik egy másik szobában, meg hogy mire gondoltak ott mások.......... ez egy nonszensz.

Ugyan, hogy tudnák ez bizonyítani?

Amikor valaki a halálközeli élményeiből felépül, jó pár nap telik el, honnan is tudnák emberek, hogy akkor egy másik szobában éppen mi zajlott.

Amúgy azért látnak/tapasztalnak az emberek akkor szinte ugyanolyan élményeket, mert az emberi agy emlékszik a legfontosabb dolgokra - család, szerettek, Isten, vallások, szép helyek, amire mindannyian vágyódunk, stb.

Tudod mennyit tudunk az agyunk működéséről?

3-4%-ot!

Az, hogy miképpen épül fel azt tudjuk valamennyire, de hogy mi és miért jön létre az agyban, na az 3-4% csak.

Amúgy HKÉ-t elő lehet idézni a homloklebenyünk elektromos impulzusokkal való ingerlésével.

Nem mondom, hogy 100% - de 99% hogy ha tényleg meghaltál, ahonnan ugye még senki sem jött vissza, ergo a biológiai halálod után, a totális megsemmisülés vár rád!

Ergo soha semmit nem fogsz már tudni a világ történéseiről, semmit nem érzel, stb.

Mint mikor mélyen alszol - sajnos!

Ez a rideg valóság.

Ja, és sosem fogjuk tudni mi van halálunk után, mert ha valakinél beáll a biológiai halál, azt sosem tudják majd visszahozni az életbe, hogy elmesélje azt, hogy mit érzett vagy látott ott és akkor!

Mivel ahhoz agyműködésre is szükség van!

Tehát amit igazi halálnak nevezünk az a biológiai halál - onnan senki nem jött még vissza, és nem is fog!

Amit pedig leírtam arról szintén az agyad fog dönteni, hogy elhiszed-e, vagy sem.

Azt kell megérteni, hogy a világ, tehát ami a körülvesz téged az agyadnak köszönhetően látod annak amilyen.

Azonos felépítésű agyak mindig ugyanazt látják és élik át.

2023. jún. 3. 00:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!