Ti mit gondoltok a más dimenziókról?
"Ergó: látták, hallották, mialatt nem volt agyműködésük. "
Mialatt? Honnan tudják, hogy mialatt? Amint már mondtam, az emlékek utólag is odakerülhettek, ami megoldja az agyműködés problémáját. Ennek a témának spec nem vagyok szakértője, csak tippelgetek, de ezzel is arra próbálok rávilágítani, hogy azért vannak még lehetőségek bőven. Például, hogy az a világosság az miért pont a másik létsík? Miért pont A másik? Mi van, ha több van? Egyáltalán mi az a létsík? Mi az a lélek, ami átszaladgál egyikből a másikba? Hogyan lehet kompatibilis mindkettővel? Mi van ha az nem is létsík, hanem egy idegen űrhajó lélekfogylulejtő-átverő-raktára (csak hogy színezzük a sztorit)? Mi van, ha a Philosoraptor mémben néha előkerülő kérdés szerint a szülőszoba fénye, ahogy a gyerek kicsusszan? Ezexerint akkor nem is reinkarnáció van? Csak mert a gyik fele szerint az is "tény". Egyáltalán hogy alakult ki ez a kettősség? Miért pont így van? Kérdés kérdés hátán, nem elég csak felszínesen közölni, hogy létsík, meg fény, oszt jóvan, kéne valami hipotézis a körülményekre. Csakhogy a körülményekre pont az unalmas, hivatalos világnézet ad magyarázatot.
Visszatérve a legelejére: bármi is legyen, ki lehet rá találni olyan fizikai műszert, amivel mérni lehet. Hiszen kapcsolatba került a fizikai világgal az agyban, akkor a műszerekkel miért ne tudna?
Érdekesek amúgy ezek a tanulmányok (végre valaki, aki ilyenekkel jön, nem csak a "azt hiszek amit akarok és az úgy van"-hisztivel), csak nem tudom, mennyire megbízhatóak. Emlékezzünk csak a 21 grammos dologra...
"az emlékek utólag is odakerülhettek, ami megoldja az agyműködés problémáját."
Azalatt, amíg klinikai halott volt. Újjáéleszteni halottakat szoktak, és a folyamatot is csak ezalatt lehet figyelemmel követni, utána már késő.
"Például, hogy az a világosság az miért pont a másik létsík?"
Állítólag az egyfajta kapu, de sok átmenetről hallottam már mindenféle alagút és fény nélkül is. Ezek nem is kötelező elemei a HKÉ-nek, csak gyakoriak.
"Mi az a lélek, ami átszaladgál egyikből a másikba? Hogyan lehet kompatibilis mindkettővel?"
Nem az, éppen ezért van itt fizikai agyunk, biológiailag működő testünk, hogy létezni tudjunk az anyag világában. De ez sok korláttal jár.
"Mi van ha az nem is létsík, hanem egy idegen űrhajó lélekfogylulejtő-átverő-raktára?"
Lehetne az is, de a médiumokon keresztül, illetve a hipnózisokon beszélő emberek nem szóltak ilyesmről.
"Mi van, ha a Philosoraptor mémben néha előkerülő kérdés szerint a szülőszoba fénye, ahogy a gyerek kicsusszan?"
Ismerem az elméletet, de mondom, nem állandó elem egy HKÉ során. Továbbá a testen kívüli érzékelésre nem ad magyarázatot (halott teste felett lebegett, onnan látta a körülötte zajló eseményeket, stb.).
"Ezexerint akkor nem is reinkarnáció van?"
De valószínűleg van, ezt Dr. Ian Stevenson elég kétséget kizáróan "bizonyította" (pontosabban szisztematikusan kizárt minden más lehetőséget, amiért gyerekek teljesen idegen, egykor élt személyek életére emlékezhetnek).
"Csak mert a gyik fele szerint az is "tény"."
Hadd higyjek inkább Stevensonnak...
"Egyáltalán hogy alakult ki ez a kettősség? Miért pont így van? Kérdés kérdés hátán, nem elég csak felszínesen közölni, hogy létsík, meg fény, oszt jóvan, kéne valami hipotézis a körülményekre. Csakhogy a körülményekre pont az unalmas, hivatalos világnézet ad magyarázatot."
Hát az általam leírtakra épphogy nem ad, csak nagyvonalúan elsiklik felettük, mintha azok nem is léteznének. A hipotézis pedig azokból az információkból épült fel, amiket odaátról kaptak a parapszichológia kutatói. Tény, ezek elég nehezen értelmezhetőek, és sokszor olyan dolgokat próbálnak leírni, amiket mi innen elképzelni sem tudunk.
"Visszatérve a legelejére: bármi is legyen, ki lehet rá találni olyan fizikai műszert, amivel mérni lehet. Hiszen kapcsolatba került a fizikai világgal az agyban, akkor a műszerekkel miért ne tudna?"
Vannak ilyen kutatások (elektronikus kommunikáció - EVP, modernebb formában ITC), van is kapcsolat, de ez még nagyon gyerekcipőben jár. Telepatikus módon pedig mindig is kapcsolatot tudtak létesíteni odaátról, még ha ez nagyon nehéz is.
"Érdekesek amúgy ezek a tanulmányok (végre valaki, aki ilyenekkel jön, nem csak a "azt hiszek amit akarok és az úgy van"-hisztivel), csak nem tudom, mennyire megbízhatóak. Emlékezzünk csak a 21 grammos dologra..."
Érdekes próbálkozás volt, de a lélek nem materiális, ezért szerintem nem lehet mérni sem. Láthatod, van elég tanulmány bőven, így kár azzal jönni, hogy az egész unatkozó anyukák és utaikat kereső tizenévesek agyszüleménye. Rengeteg szakmájában elismert orvos és egyéb területen dolgozó szakember foglalkozik ezekkel.
Dimenzió alatt én világot értek és eddig 4-ről tudok, közülük 1-et én találtam ki, mert remek fantázia fejlesztő. :D
1., Világegyetem (Ahol bolygók, csillagok léteznek, ez csak 1 dimenzió a sok közül)
2., Álmok (Szerintem az álmok is egy dimenziók, az álmok dimenziója, ahol az a szabály érvényesül, hogy az agy rakja össze a világot. Ebbe a dimenzióba be is tudunk lépni alvás közben, de feltehetőleg hülyeség, mindegy én jól elvagyok ezzel a gondolattal. :D)
3. Mercules dimenziója (Ezt csak én találtam ki, van egy ember akit nevezzünk Jacknek és valahogyan lehetővé teszi magának az átjárást egy dimenzióba, ahol nincsen idő, nem létezik a tér és például nem csak jobbra, balra, fel és le van, hanem több irány is, amit emberi agy nem tud elképzelni, meg mondjuk nem kell az ott élőknek soha sem lélegezniük, sem enniük, ez annyira megbolygatja a fantáziám, kedvenc időtöltésem ilyeneken gondolkodni :D.)
4., Halottak földje (A Waking Life című film adta magát ehhez, szerintem nézzétek meg, érdekes film, végig csak beszélgetnek egymással benne emberek.)
De hogy hány dimenzió létezik, szerintem végtelen és mi egy dimenzióban élünk a sok közül. Mert miért ne lehetne végtelen? Csak a mi dimenziónkban léteznek korlátozott számok :D
Kérdem én, ha nincs dimenzió sem létsík, akkor a KVANTUM FIZIKA mégis mi a fitty fene?
Nem éppen mai dolog, és kutatják is páran, ráadásul manapság van pár elmélet a terén.
A másik tény, a foton, a fény és az anyag különböző materiális formái. Csak utána kéne olvasni a dolgoknak.
Ha viszont valaki csak a materiális tényeknek hisz, annak az agya korlátolt és nem képes felfogni, feldolgozni azt, hogy akár más létsíkokon, dimenziókban lehetnek értelmes lények.
Nem az emberek őrültek meg akik azt állítják, hogy vannak és régen a tudósok is kimondták más síkok dimenziók létét, hanem az ember a hülye aki azt állítja hogy nincs mert nem képes az ego-ja elfogadni a tényt, hogy talán máshol is létezhet egy hozzá hasonló személy aki talán jobb, erősebb, okosabb nála.
Nos, mindenki azt hisz amit akar, nem győzködni kell a másikat, elmondani ki mit hogy gondol és hisz, ha van rá bizonyíték ha nincs, de azt még hozzá teszem a létsíkok és egyéb dimenziók létezésére van bizonyíték kutatási eredmény és egyéb is.;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!