Akik hisznek abban, hogy angyal/isten segít, válaszolnátok az alábbi kérdésre?
Az az egymilliárd ember, aki a világban éhezik, nekik miért nem segítenek?
Akik lelki vagy fizikai gyötrelem alatt vannak, nekik miért nem segítenek?
Akiket a háborúk során kiirtanak, nekik miért nem segítenek?
Akiket a szüleik vernek, erőszakolnak, nekik miért nem segítenek?
Akinek nehezen mennek a dolgai, mindig a sor végén kullog, és az élettől semmi jót nem kap, nekik miért nem segítenek?
Szia!
A zsidó-keresztény egyházak ideológiájával-amiből kiindultál-szerintem annyi a probléma,hogy az istent rajtad kívül állóként ábrázolják és megfelelő bűnbánat esetén elnyerheted az üdvösséget!
Ez természetesen nem így van!Biztos hallottad már ezt: Ahogy fent,úgy lent,ahogy kint,úgy bent!Amilyen módon keresed a kapcsolatot,olyan módon fogod megtalálni!
Modern nyelvezetre lefordítva:holografikus univerzumodban te magad építed ki azokat a hologramokat,amelyek körülvesznek és ennek csak a tudatod korlátai szabnak határt!Egyébként a határokat is bizonyos mértékig te húzod meg!
Kérdező.
A nemtudás tévedést szül, a tévedés hibát, a hibára az ok-okozati törvény miatt visszahatás lesz gyakorolva, és azért, hogy az egyén belássa tévedését, hibáját, ezáltal nemtudása kopik. Az egyénnek pedig szintén a tévedése, hogy elpusztul. Az egyén léte valójában örök, ezért a helyzet mégiscsak megmarad az igazságosságban.
üdv
27/F
LastOne.Left
Én nem vagyok hívő, de általánosságban ezt szokták mondani:
Isten bünteti/kiválasztotta az embert, azért éri baj, betegség.
Sátán műve az egész.
A karmára fogható minden.
A vonzás törvénye miatt magadnak csinálod.
Valaki elátkozott.
Mindent meg tudnak magyarázni, még azt is, amit nem. Hihetetlen. :)
Nyilván bekövetkezik ez is!
Az ember nem csak individum,hanem kollektív lény is!
A kollektív lényként működés addig döcögős,míg individumként hibák vannak!Ha az egyén a hibáit észleli,felfedezi,gyógyítja a folyamat a kollektívumon is észlelhető lesz.
Van itt egy felreertes: az, hogy Isten segit, nem jelenti azt, hogy NINCS problema, szenvedes...stb. Hiszen min segitene, ha nincs, amin segiteni tud? :)
Arjuna vallasos megközelitesböl irta le, ahova az ember spiritualis uton is elöbb-utobb eljut: a "mester", tanito nem az, aki annak hirdeti magat, hanem akihez masok fordulnak, ök nevezik ki öt "mester"-nek. Es az igazi mester nem azt mondja, hogy kövessetek, az a helyes, amit en mondok - hanem tegyel fel kerdeseket, es legbelül jönni fog a valasz. A szived szavara, magadra hallgass (mert benned van Isten). Persze ezt eleinte nem egyszerü meghallani, összekeverhetö az egoval.
"Minden morál, minden elvárás, minden szokás, minden illem és nevelés hamis, ha nem arra tanít meg, hogy a döntő pillanatokban hallgass a saját szívedre. A saját lelkiismereted hangjára. Senki másra, mert lehet, hogy aki jót akar, az sem tesz jót neked. Az utolsó időkben egyetlen mestered maradt: a saját szíved! Minden könyv, minden tanács és nevelés érvénytelen. Csakis a szíved súgja - ha meghallod még a hangját -, hogy mit tegyél."
/Müller Péter/
Nagyon jók a kérdéseid, de a válaszok... hát én nem lettem felvilágosultabb tőle.
A 17-es típusú embertől meg sem merem kérdezni, hogy mit tehetett az a lélek, aki olyan életet választ, hogy szülessen pl. Afganisztánba, három évesen úgy haljon meg egy bombarepesztől, hogy előtte 36 hónapig éhezett, vadidegen, meglett férfiak és esetleg a saját apja is megerőszakolta... Vagy pont fordítva: mi lehet pl. Hitler büntetése, követekező életében minek szülessen?
19-nek (hatha beeri a 18-assal is:))
Akar az is lehet Hitler sorsa, h Agfanisztanba születik... es forditva :)
17-es tipusu 18-as
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!