Háború a Naprendszerért? A Maldek (Marduk? ) nevű bolygót lehet, hogy a Nibiru pusztította el? Ebben a nézetben a Nibiru ún. "harci bolygóként" szerepel, és nem negatív a szerepe az emberiségre nézve. Ki az, aki jártas a témában?
Bővebben kifejtve, az eredeti nézet szerint a Maldek bolygó civilizációjának irányítói, az ő erkölcsi züllöttségük, a hatalommal, fegyverekkel történő súlyos visszaélések okozták a pusztulást, külső hatás nélkül. Tehát lényegében véve ugyanaz történt, mint itt a Földön Atlantisszal.
Viszont mostanában olvastam itt az interneten a fent említett verzióról, és ez némileg meglepő a számomra. Hozzá kell tenni, hogy mindkét nézetben közös az, hogy a bolygónak az irányítói erkölcsileg alacsony szintűek voltak. Csak a kérdésben szereplő nézet azt állítja, hogy külső hatásra történt a Maldek pusztulása, mégpedig a Nibiru által. Az utóbbi nézet szerint a szellemi hierarchia avatkozott be. Ez pedig erősen megkérdőjelezi a Nibirunak eddig betöltött negatív szerepét.
Bár a lényeg az közös, hogy a Maldek bolygó elpusztult, szétment, felrobbant, és maradt az aszteroidaövezet a Mars és a Jupiter között.
Mindemellett ez az egész szerintem a Mars és Vénusz bioszférájának a pusztulásával is összefüggésbe hozható valamilyen szinten.
Az emberiségnek több olyan mítosza, legendája is van, sőt írásos feljegyzések az észak-amerikai indián, indiai és görög hagyományokban, amelyek hatalmas háborúkról, pusztulásokról szólnak. Az ebben említett eszközök teljesen megfelelnek napjaink modern fegyvereinek! Már ez önmagában véve is döbbenetes! Ezek szerint óriási háborúk folytak itt a Földön az ősi, ókori időkben, sőt a Naprendszer egyes bolygóin, esetleg a bolygók között is az űrben. Mivel a pusztulások óriásiak voltak, ezek a történetek mára már csak legendák, mítoszok és meseszerű ősi feljegyzések maradtak. Bár ahhoz meg túlságosan precízek, pontosak, konkrétak, hogy pusztán csak legendának, mesének tekintse őket egy nyitottan gondolkodó ember. De még ez is nagy dolog szerintem, hogy ilyen formában is ránk maradtak ezek a hagyományok.
Ez akár csillagászati, történelmi, vagy akár biológiai témájú kérdés is lehetne, de szándékosan illesztettem ebbe az ezotéria témába, mert ez az egész jócskán kívül esik a hivatalosan elfogadott nézeteken. Már az is óriási dolog, hogy a tudósok felvetették a lehetőségét annak, hogy van, vagy volt még egy bolygó a Naprendszerben. Az pedig már szinte tény az ő körükben is, hogy a Marson valaha volt élet valamilyen formában.
Úgy látom, hogy pont visszafelé sült el ez az egész ahhoz képest, mint amiben reménykedtem. Én NEM azoknak a véleményére vagyok kíváncsi, akik kapásból elutasítják, és nem hisznek az ilyen dolgokban! Persze, itt nem az összes hozzászólóra célzok, szerencsére azért olvastam érdekes, nyitott hozzáállású véleményeket is. Még külön ki is írtam a kérdést, hogy "ki az, aki jártas a témában". Ezeket az információkat ezoterikus témájú oldalakról, illetve könyvekből szereztem. Tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy az embereknek a nagy része nem hisz, tehát nem is foglalkozik ilyesmivel. Ez érthető is ebben a mai világban. Sőt, éppen abban bízva írtam ki a kérdést, hogy hátha akadnak majd egy páran, akik hozzám hasonlóan nyitottan állnak mindehhez, és egyben foglalkoznak is az ilyen témákkal. Az sem véletlen, hogy éppen az ezotéria témában írtam ki. Ha a "tudomány" kategóriába tettem volna bele, akkor már jobban meg lehetne érteni ezt a hozzáállást, az ellenvéleményeket. Tehát nem arra vagyok kíváncsi, hogy kik azok, akik nem hisznek, vagy kételkednek ezekben a dolgokban, hanem éppen ellenkezőleg. Az előbbi csoportba tartozik az embereknek a nagy-nagy többsége. Éppen emiatt nekem az semmit nem mond, ha valaki ideírja, hogy ez csak mese, nem létezik, meg nincsen rá bizonyíték stb. Tehát nem az ő véleményüket várom, az ilyen véleményekkel nem tudom mit kezdeni! AZ ILYEN EMBEREKET NEM AKAROM, ÉS NEM IS FOGOM TUDNI SOHA MEGGYŐZNI AZ ELLENKEZŐJÉRŐL, MERT NEM LEHET. Ha ezer ember kiáltja torkaszakadtából, hogy 2+2 az 5, attól az még nem lesz igaz. Lehet, hogy csak egy vagy kettő van ezerrel szemben, akik azt mondják, hogy az nem 5, hanem csak 4. Azt hiszem, hogy ez jó hasonlat. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy nekem meg a hozzám hasonló nézetűeknek van igaza. De csak egy igazság van, tehát valamelyik csoport téved.
Mindezek mellett nagyon elgondolkodtató az, hogy az úgynevezett "tudomány" mára már majdnem olyan lett, mint annak idején, középkorban az egyház volt. A mai tudósok, kutatók lettek ennek az újabb materialista, "tudomány" nevű "egyháznak" a "papjai". Holott ugyanolyan begyepesedett, merev, idejétmúlt, mint annak idején az egyház volt, csak éppen ellenkező előjellel. Az utóbbi is az jelenleg is, de legalább most már nincsen inkvizíció. Ez azért jelentős "haladás". Persze, tisztelet a kivételeknek, akik azért remélhetőleg egyre többen vannak, és lesznek. Manapság a lassacskán terjedő ezoterikus nézetekben sajnos van, belekeveredett sok hamis dolog is, és ebből igen nehéz "kihámozni" az igazságot. Nagyon sok a félreértés. Arról meg nem is beszélve, hogy már évszázadok óta, tehát gyakorlatilag amióta a "felvilágosodásnak" nevezett, valójában "sötétben tartási" folyamat megkezdődött, az igazi, eredeti ezoterikus, ősi hagyományok sajnos két oldalról is támadva vannak: egyrészt a tudomány, másrészt pedig az egyházak oldaláról. Azóta tehát már két oldalról kell "védekezni", már amennyire lehet. Sajnos mindkét "támadó" fél, a tudomány és az egyházak is beleesnek abba a hibába, hogy összekeverik az igazi, valódi ezotériát a hamissal. Így egy óriási nagy káosz, maszlag keletkezik még ebben az ezotéria témakörben, nézetben is, amiből ember legyen a talpán, aki megállapítja, hogy melyik, és mi az igazság. Emellett sajnos elég sok az ellentmondás is bizonyos dolgokat illetően még az ezotéria témán belül is. De azért a váz, a lényeg az szerencsére ugyanaz. Kevesen tudják, hogy valaha, az ősi időkben egy egységes eredeti vallás volt, ami magában foglalta a tudományokat és művészeteket is. Az idők folyamán azonban ezek teljesen szétváltak, sőt részben szembe is fordultak egymással.
Szerintem a tudomány és az egyház óriási hibát követ el, úgymond hatalmas öngólokat rúgnak állandóan, mert bezárják magukat a saját szűkre szabott materialista korlátai, keretei közé. Így persze az ilyen dolgokat nem is lehet bebizonyítani. Az ember nem "lát" és nem is "hall", hogy ha nem akar. Így pedig önmaguknak mondanak ellent, mert hiszen, ugyan mondja már meg valaki, hogy MILYEN TUDOMÁNY AZ, AMELYIK HATÁROKAT SZAB ÖNMAGÁNAK?!" Hát éppen nekik kellene olyan nyitottan gondolkozni, amennyire csak lehet! És nem, éppen ellenkezőleg teszik! Nem azt mondom, hogy egyértelmű bizonyítékok vannak, de azért nagyon elszomorító dolog az, hogy szinte semmibe veszik az ősi írásos hagyományokat és mítoszokat. Azért nem volt ez mindig, minden korban így. Emellett amikor felbukkan egy olyan lelet, bármi, amire az egyik hozzászóló is utalt, amely nem fér bele a hivatalosan elfogadott nézetekbe, azokat ELREJTIK, ELHALLGATJÁK, ESETLEG MÉG MEG IS SEMMISÍTIK! Mert ugyan bármekkora pusztulások is voltak, azért tökéletesen, teljesen nem tudott minden megsemmisülni. Szerencsére, hozzáteszem. Sőt, előfordulhat az is, hogy vannak a tudósok vagy más, vezető személyek körében olyanok, akik az igazságot, az eredeti, ezoterikus alapú igazságokat is tudják, de elhallgatják! Tehát lehet, hogy eleve nem is akarják, hogy az emberiség megtudja az igazságot, és az is előfordulhat, hogy szándékosan tartják sötétségben, tudatlanságban az emberiséget, már évezredek óta! Én attól tartok, hogy ez az igazság sajnos.
A Nibiru-témára is ugyanez vonatkozik, sőt sajnos minden, ún. "kényes, nagy kérdéskörre". Ilyen pl. az ufobalesetek és egyben a földönkívüliek témája, vagy a gabonakörök, kristálykoponyák, piramisok, Jézus élete, a kereszténység valódi története és még sorolhatnám. Ragaszkodnak az idejétmúlt, sőt sok bizonyíték által megcáfolt dolgokhoz, és nem képesek, sőt nem is akarnak előbbre jutni, mert talán nem is akarnak. Bár a földönkívüli témában, a fizikában meg egyes dolgokban talán már van valami változás, előrelépés. De szerintem az igazi hozzáállás a nyitott gondolkodás lenne. Illetve, ha tényleg elhallgatják az igazságot, akkor kevesével be kellene vallani mindent. De sajnos úgy tűnik, hogy az elitnek, háttérhatalomnak mindez NEM ÁLL AZ ÉRDEKÉBEN!
De nincs mese, új világkorszak küszöbén állunk, és a dolgok nem mehetnek így, ahogyan eddig mentek. Az emberiségnek muszáj lassan felébrednie ki tudja, hány ezer éves "álmából". Teljes szemléletváltásra lenne szükség. Szerintem nem lenne túl nagy gond, hogy ha összeomlasztanák az eddig elfogadott nézeteket a történelemben, biológiában, fizikában, és újraírnák az egészet. A gyerekek, diákok legfeljebb más dolgokat tanulnának, és szerintem meg tudnák ezt az egész változást érteni. Ha pedig bármelyik tudományág valamilyen dologban nem biztos, akkor pedig azt is fel kell vállalni, és semlegesen kellene hozzáállni bármihez, nem pedig az imént említett módokon ragaszkodni a valószínőleg hamis, idejétmúlt dolgokhoz. Főleg pedig nem elhallgatni és elrejteni, megsemmisíteni még akár a tényeket is. Hát, ez itt a nagy kérdés, hogy az elitnek a képviselői tényleg elhallgatják az igazságokat az általuk irányított emberiség elől, vagy pedig tévednek. Én ahogyan említettem, sajnos attól tartok, hogy az előbbi lehetőség az igaz.
Ezek elvont témák, és sok dologban egyszerűen hinni kell, mert tényleg nem lehet bebizonyítani. DE CÁFOLNI SEM! Minden ember felépítheti magának a saját rendszerét, nézetét, szemléletét. Maga a keresés a lényeg. Meg kell adni az esélyt minden dolognak, érvelésnek. Tehát nyitottan kell gondolkozni, és minél több információt kell szerezni bármilyen dologról. Az információk szerencsére nagyrészt az embereknek a rendelkezésére állhatnak, hogy ha utánuk járnak.
Figyu en egetertek veled , es nyitott vagyok de az teny hogy kiderult hogy a nibiru NEM letezik... ES amit mondtal hogy
az osi civilizaciok (aztekok , hopik ,zapotekok) tenyleg ilyeneket irtak le amit te mondtal , sot! egyesek szerint
a dinoszauruszok is ebbe haltak bele az ilyen csaták sugarzasatol,bombáitol pusytultak ki.
Remelem nincs harag, en is utalom a csokonyos szkeptoidokat
:D
Szerintem nem lenne túl nagy gond, hogy ha összeomlasztanák az eddig elfogadott nézeteket a történelemben, biológiában, fizikában, és újraírnák az egészet.
Hát szerintem másodszorra is arra jutnának hogy a gravitáció mindig vonzó erőt fejt ki , a Földi élet szén alapú , az E=mc^2 helyes és hogy a legkönnyebb elem a hidrogén . Akárhogy próbálkozol , ami lehetetlen vagy szinte nulla az esélye , amiatt nem fognak mindent újraértelmezni .
MILYEN TUDOMÁNY AZ, AMELYIK HATÁROKAT SZAB ÖNMAGÁNAK?!"
Hát jól látod , nincs is ilyen . A tudomány nem szab gátat magának semmiben sem . De mivel a tudomány azt gondolja , hogy az Univerzum megismerhető ezért elkezdi kutatni . Ha megtalál egy fizikai törvényt , és annak bizonyítja létét és hatását , akkor annak a következőkben már semmi nem mondhat ellent . Én se fogok most megpróbálni a plafonon járni , mert a gravitáció ezt nem fogj hagyni . De ha szerinted ezzel "beskatulyázom" akkor csináld meg te !
jó nyomon vagy... szerintem helyes a hozzáállásod ... kb. én is úgy gondolkodom, mint te...
a legnagyobb titok valójában az elrejtett történet - minden más csak utána következik
megdöbbentő megérteni ezeket a dolgokat, és még megdöbbentőbb látni az embereket, hogy mennyire nem akarnak (képesek?) gondolkodni
harci bolygó - halál-csillag ?
Marduk Mar-Duku - Duku-gróf?
a Holdat Kingunak mondják (az ő véréből lett az emberiség)
En.Ki: az ős-vízöntő : most vízöntő-kor van .. mit jelent ez?
visszatér En.Ki?
kit váratnak a népekkel? és hogyan állították/állítják be?
vagy egyszerűen csak álljon vissza a status quo?
a hívek álmodoznak és fantáziálnak, de a beavatottak gyakorlatiasak: ők nem álmodoznak és nem fantáziálnak (ők az értelem és a gyakorlat emberei)
T. kérdező !
A kérdésfelvetésed is illetve a későbbi alapos kifejtő magyarázat is elárulja hogy nem vagy kezdő a téma kutatásában.
Ami a Tudomány és a Vallás szerepét és öngóljait illeti, kissé naivan fogalmaztál, bár későbbi magyarázatodban megpendíted, hogy talán azért olyanok amilyenek, mert EZ A CÉLJUK.
Nincs nagyobb hatalom annál, mintha magunk tudjuk meghatározni másoknak a valóságról alkotott elképzelésüket !!! Mivel magukat is a külvilághoz igazítva definiálják, ezért saját magukat állítják be másnak önmaguk előtt. Ez a megtévesztés magasiskolája és annak is a mesterfoka.
"Senki nem lehet jobban rabszolga, mint akivel elhitetik, hogy szabad." /J.W.Goethe/
A Nibiruval kapcsolatban már túl sokfélét lehet hallani.
Szerintem a Hold sem az mint aminek látszik, látjuk, hisszük, hitetik velünk.
Ha érdekel még a téma akkor küldök linket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!