Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi történt a fő angyallal,...

Mi történt a fő angyallal, miért lett gonosz?

Figyelt kérdés

2012. máj. 7. 21:35
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:

A 16. válaszoló nagyon szépen leírta a dolgokat :)))) Amit ő szeret csinálni, azt szabad, amit ő nem szeret vagy közömbös, azt meg nem :)))

Persze, nem ismerték a fogamzásgátlást, mi? :) Mikor a fogamzásgátlás is bűn a kereszténység tanai szerint :p

2012. máj. 8. 18:38
 22/44 anonim ***** válasza:
Vala-miért.
2012. máj. 8. 21:41
 23/44 anonim válasza:

21-es, egyrészt, én nem a 16-os voltam, hanem a 15-ös.

másrészt: ezek nem bűn és nem bűn kategóriák. teljesen félreértelmezted. mindegy, valaki aki nem hisz, ezt úgysem értheti ezek szerint...

harmadrészt: pl: nem iszom alkoholt, egy cseppet sem, de nem azért, hogy Istennek tetsző életet éljek, hanem, mert nem szeretem elveszteni a kontrollt. és még sok más dolog van, ami szerintem nem bűn, és mégsem csinálom. a szexxel is saját meggyőződésem szerint vagyok úgy ahogy, és nem Isten miatt. másrészt a drogról is azt írtam, hogy nem bűn, valóban nem az, de veszélyes. ahogy az alkohol is az. nem bűn, Isten nem taszít el magától senkit, aki ilyesmit használ. csak RÁD nézve veszélyes, és ezért nem tetszik neki. na mindegy, úgy látom teljesen félreértelmezted a válaszom.

2012. máj. 9. 08:34
 24/44 anonim ***** válasza:
Elég szomorú, hogy ilyen baromggal foglalkozol.A kérdező!
2012. máj. 9. 10:34
 25/44 anonim ***** válasza:
100%

Részben már elmondták. Nem 1 fő angyal volt, hanem feltehetően 3. Ebből az egyik lázadt fel, mert megkívánta Isten dicsőségét, illetve megkérdőjelezte a motívumait..

A bukása fázisai:

Büszkeség,

Lázadás,

Gonoszság

A Sátán nem a földön lakik, hanem a föld felett, a magasságban, melyet 2. égnek is neveznek.

Lesz idő, amikor onnan is levetik a földre. Na, akkor durvulnak el majd csak igazán itt a dolgok.

2012. máj. 9. 12:37
 26/44 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

16. és 23. válaszoló!

A mértékletes alkohol fogyasztással nincs gond. Jézus is volt egy esküvőn ahol ő maga változtatta a vize borrá. Viszont a Teremtő elítéli a részegeskedést.

1Korinthus 6:10 sem tolvajok, sem nyerészkedők, sem részegesek, sem rágalmazók, sem harácsolók nem fogják örökölni Isten országát.

"...a Biblia valóban ír arról, hogy házasságon kívül nem szerencsés szeretkezni..."

Nem szerencsés!!!!!!!!!!!!!! Jézusom te biztos olvasod a Bibliát mert nekem erős kétségeim vannak.

A Teremtő egyértelműen elítéli a házasságon kívüli szexuális kapcsolatot. Paráznák.

Efézus 5:5 Hiszen jól tudjátok, hogy egyetlen paráznának, tisztátalannak vagy nyerészkedőnek, azaz bálványimádónak sincs öröksége a Krisztus és az Isten országában.

Amikor Jézus elé vittek egy házasságtörést elkövetett asszonyt. Az akkori törvények szerint megakarták kövezni. Mire Jézus azt mondta az ott lévő embereknek. - Az vesse rá az első követ aki nem bűnös!

De Jézus a nőhöz is beszélt. Azt mondta neki hogy: - "Én sem ítéllek el téged, menj el, és mostantól fogva többé ne vétkezz!"

2012. máj. 9. 13:34
 27/44 anonim válasza:
Ő volt Isten után az első teremtmény a legdicsőségesebb angyal (amúgy a neve: Lucifer is azt jelenti, hogy fényhordozó) De egyszer feltámadt benne a büszkeség, és nem elégedett meg azzal a magas ranggal amit Isten adott neki, hanem Isten helyét is el akarta foglalni. Ezért elkezdett elégedetlenséget szítani az angyalok között, és 1/3-ukat sikerült is magamögé állítania. Így kezdődött és a vége az lett, hogy Lucifert akit most Sátánként ismerünk kiűzte Isten a mennyből. De ekkor eltökélte magában, hogy másokat is rávesz arra, hogy csatlakozzanak hozzá az Isten elleni háborújában. Ez nem szó szerint vett háború. Egy lelki háború az emberek lelkéért Isten és Sátán között, persze mások az eszközeik és mivel Sátán teremtmény nem lehet hatalmasabb az alkotójánál, ezt ő is tudja. Egyszer el lesz véglegesen törölve a világmindenségből a bűnnek együtt, de addig megpróbál minél több embert magával vinni.
2012. máj. 9. 20:07
 28/44 anonim ***** válasza:
És ezeknek ki a forrása? :-D
2012. máj. 9. 20:08
 29/44 anonim válasza:

3-al előttem szóló: Hol írja a Bibla, hogy házasságon kívüli szexuális kapcsolat az paráznaság? Mert azt írja, hogy egy embernek add oda magad teljesen, mert ilyennek teremtett, hogy az érzelmi/lelki világodnak az a legjobb. De ez nem feltétlen házasság után lehet. Mert ha pl együtt van egy pár 17 éves koruk óra és 22évesen összeházasodnak akkor is csak egy emberrel volt. De persze értem én, hogy azért mondják azt, hogy házasság után, mert akkor már megvan az emberben azaz elhatározás, hogy ezzel az emberrel akarom leélni az életem. De ez egy kapcsolatban is meglehet házasság nélkül. Mert ugye nem a papír fogja összetartani azt a két embert, hanem ez az elhatározás. És ezt meg nem lehet mondani, hogy ha tényleg csak a másikkal akarsz lenni akkor, mert ezt úgysem tudják még eldönteni és könnyen hihetik, hogy eldöntötték mikor még nem.

Az előttem szólóhoz annyit fűznék hozzá, hogyha Istenről beszélünk akkor szerintem a témában egyetlen hiteles forrás az Ő saját szava a Biblia. Ott van minden megírva Róla és arról hogyan juthatunk el Hozzá.

2012. máj. 9. 20:22
 30/44 anonim ***** válasza:

Kezdjük azzal hogy definiáljuk azt a szót, hogy "gonosz".

Szerintem, cél nélkül kegyetlenkedni, illetve a tény hogy kegyetlenkedsz.

2012. máj. 9. 21:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!