Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Igaz-e, hogy Jézus feltámadt?

Igaz-e, hogy Jézus feltámadt?

Figyelt kérdés

Arra gyanakszom, hogy ez csak kitaláció. Mi erről a véleményetek?

„Ha nincs föltámadás, akkor Krisztus sem támadt föl. Ha pedig Krisztus nem támadt fel, nincs értelme a mi tanításunknak, és nincs értelme a ti hiteteknek sem. Ráadásul még Isten hamis tanúinak is bizonyulunk, mert Istenről azt tanúsítjuk, hogy Krisztust feltámasztotta, holott nem támasztotta fel..."

2012. máj. 5. 23:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%
Muszáj ennyi hülyeséget összehordani?
2012. máj. 6. 00:19
 2/11 anonim ***** válasza:
0%

Pont ez az hogy Isten vagyis jézus van de ezotéria mágia vagy ilyesmi meg nincs...

Nevetséges az egész ....

sry tudom hogy nem a kérdésre válaszoltam :)

2012. máj. 6. 00:44
 3/11 anonim ***** válasza:
63%
Ha a bibliai történetet vesszük alapul, az azt mondja, hogy igen feltámadt. Ha a történelmet, nincs feljegyzés róla. Illetve semmit sem bizonyítottak még tudományosan illetve történelmileg, ami a bibliai történeteket, az egyik hitvilágbéli meggyőződéseket alátámasztotta volna.
2012. máj. 6. 00:51
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Biztos hogy feltámadt, filmet is láttam róla!
2012. máj. 6. 01:10
 5/11 Snapette ***** válasza:

Attól függ, milyen szempontból nézzük. Vallásilag? Igen, persze, hiszen írja a biblia. Tudományosan, nem vallásilag? Nem, természetesen nem, hiszen ha valaki meghalt akkor halott marad.

3-nak. Rengeteg bibliai történet igenis történelmileg igazolható, mindazonáltal nem jelenti ez azt, hogy ezáltal bizonyítva lenne a többi, avagy isten léte. A megokolások bizonyos dolgokra természetesen mások.

2012. máj. 6. 01:27
 6/11 anonim ***** válasza:
Igen, pontosítok. Az olyan bibliai történetek nincsenek tudományosan bizonyítva, mint Noé és az özönvíz, a világ, Ádám és Éva teremtése. Ehhez hasonló bibliai történetekre gondoltam.
2012. máj. 6. 01:31
 7/11 anonim ***** válasza:
Persze hogy feltámadt, csak hogy a lelke a plejádokhoz ment vissza, mert ő igazából egy plejád.
2012. máj. 6. 10:06
 8/11 A kérdező kommentje:

Amennyiben nem támadt fel, kamu az egész keresztény tanítás (vallás). :-)

Gyanítom, hogy nem támadt fel eddig még senki, soha halála után... különösen nem látható, érzékelhető fizikai testben.

Úgy vélem, itt filozófiai nézeteket butítottak le "népszerű vallásos" szintre.

Azt hiszem, a tömegvallások (=minden vallás) mindig így keletkeznek.

2012. máj. 6. 12:14
 9/11 yossarian44 ***** válasza:

"Úgy vélem, itt filozófiai nézeteket butítottak le "népszerű vallásos" szintre.

Azt hiszem, a tömegvallások (=minden vallás) mindig így keletkeznek."

Tulajdonképpen igen.

2012. máj. 6. 12:31
 10/11 A kérdező kommentje:

Úgy vélem, itt filozófiai nézeteket butítottak le "népszerű vallásos" az egyszerűbb elme által megfogható, megérinthető, hihető stb. szintre.

Azt hiszem, a tömegvallások (=minden vallás) mindig így keletkeznek.

:-)

Szerintem nem támadt fel. :-)

Durva látni, hogy egy ekkora fikciót mi mindenre (=gyakorlati célokra) felhasználtak.

A nép megkapja a butított filozófiát, a javait viszik.

Klasszikus recept, mely a mai napig él (és virágzik).

2012. máj. 7. 01:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!