Igaz-e, hogy Jézus feltámadt?
Arra gyanakszom, hogy ez csak kitaláció. Mi erről a véleményetek?
„Ha nincs föltámadás, akkor Krisztus sem támadt föl. Ha pedig Krisztus nem támadt fel, nincs értelme a mi tanításunknak, és nincs értelme a ti hiteteknek sem. Ráadásul még Isten hamis tanúinak is bizonyulunk, mert Istenről azt tanúsítjuk, hogy Krisztust feltámasztotta, holott nem támasztotta fel..."
Pont ez az hogy Isten vagyis jézus van de ezotéria mágia vagy ilyesmi meg nincs...
Nevetséges az egész ....
sry tudom hogy nem a kérdésre válaszoltam :)
Attól függ, milyen szempontból nézzük. Vallásilag? Igen, persze, hiszen írja a biblia. Tudományosan, nem vallásilag? Nem, természetesen nem, hiszen ha valaki meghalt akkor halott marad.
3-nak. Rengeteg bibliai történet igenis történelmileg igazolható, mindazonáltal nem jelenti ez azt, hogy ezáltal bizonyítva lenne a többi, avagy isten léte. A megokolások bizonyos dolgokra természetesen mások.
Amennyiben nem támadt fel, kamu az egész keresztény tanítás (vallás). :-)
Gyanítom, hogy nem támadt fel eddig még senki, soha halála után... különösen nem látható, érzékelhető fizikai testben.
Úgy vélem, itt filozófiai nézeteket butítottak le "népszerű vallásos" szintre.
Azt hiszem, a tömegvallások (=minden vallás) mindig így keletkeznek.
"Úgy vélem, itt filozófiai nézeteket butítottak le "népszerű vallásos" szintre.
Azt hiszem, a tömegvallások (=minden vallás) mindig így keletkeznek."
Tulajdonképpen igen.
Úgy vélem, itt filozófiai nézeteket butítottak le "népszerű vallásos" az egyszerűbb elme által megfogható, megérinthető, hihető stb. szintre.
Azt hiszem, a tömegvallások (=minden vallás) mindig így keletkeznek.
:-)
Szerintem nem támadt fel. :-)
Durva látni, hogy egy ekkora fikciót mi mindenre (=gyakorlati célokra) felhasználtak.
A nép megkapja a butított filozófiát, a javait viszik.
Klasszikus recept, mely a mai napig él (és virágzik).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!